Chablis Grand Cru "Valmur" Jean-Marc Brocard A.O.C.

Chablis Grand Cru "Valmur" Jean-Marc Brocard A.O.C.

Chablis Grand Cru "Valmur" Jean-Marc Brocard A.O.C.

Niejednoznaczny charakter tego wina wynika z położenia winnicy, która roztacza się zarówno na północny-zachód jak i na południe. Świetny mineralny aromat w połączeniu z nutami cytryn i korzeni. Dojrzewające przez 18 miesięcy w dębowych beczkach. Zalecane do kurczaka z grzybami i przegrzebków. 

Cena: 344,00 zł
szt.

Chablis Grand Cru Blanchot Domaine Vrignaud

Chablis Grand Cru Blanchot Domaine Vrignaud

Chablis Grand Cru Blanchot Domaine Vrignaud

Białe wino o charakterystycznym wyglądzie. Bukiet uniesiony, granitowy i dymny, z odrobiną mięty pieprzowej. Podniebienie jest czyste i świeże, z żywą nutą kwasowości łączącą kalejdoskop z białymi owocowymi smakami. Rekomendujemy do pieczonego kurczaka, grillowanego foie gras. Zalecamy dekantację wina kilka minut przed podaniem. Temperatura podania 14-15 ºC.

Cena: 284,00 zł
szt.

Chablis Grand Cru Les Clos Domaine Christian Moreau

Chablis Grand Cru Les Clos Domaine Christian Moreau

Chablis Grand Cru Les Clos Domaine Christian Moreau

Bogate, pełne, wytrawne wino. Aromaty jabłek, miodu, ananasa i cytrusów. Na podniebieniu niebanalna harmonia i elegancja. Długi, wyraźny i przyjemny finisz. Temperatura podania 12-13°C. Polecamy jako aperitif, do owoców morza, ryby, skorupiaków, homara. 

Nagrody: Wine Spectator 95/100,

Decanter World Wine Award – brązowy medal,

Złoty medal Magazynu Wino

Cena: 331,00 zł
szt.

Chablis Jean-Marc Brocard A.O.C.

Chablis Jean-Marc Brocard A.O.C.

Chablis Jean-Marc Brocard A.O.C.

Szata ze srebrzystoszarymi refleksami. Dominują w nim delikatne aromaty kwiatów i owoców cytrusowych. Znakomicie wyważone, oddaje mineralność gleby. Podawane do owoców morza, tłustych ryb i kozich serów.

Cena: 109,00 zł
szt.

Chablis Les Champréaux Domaine Vrignaud

Chablis Les Champréaux Domaine Vrignaud

Chablis Les Champréaux Domaine Vrignaud

Wino o pięknym złotym kolorze na nosie lekkie nuty wanilii na podniebieniu bardzo mineralne doskonale wyważone o zrównoważonej kwasowości. Idealne do ryb, skorupiaków oraz mięsa białego.

Cena: 124,00 zł
szt.

Chablis Louis de Beaumont

Chablis Louis de Beaumont

Chablis Louis de Beaumont

Bogactwo aromatów cytrusów i kwiatów z niuansami migdałów i akcentem krzemienia. Na podniebieniu średnio zbudowane z wyrazistą kwasowością i czystymi smakami owocowymi gruszki i brzoskwini. Eleganckie, przyjemne wino o długim finiszu. 

 

Cena: 113,00 zł
szt.

Chablis Montmains 1er Cru Domaine Chanson

Chablis Montmains 1er Cru Domaine Chanson

Chablis Montmains 1er Cru Domaine Chanson

Bladożółta barwa wina. Świeże aromaty cytryn i białych owoców. Delikatne nuty wanilii. Świetnie zbudowane z wyraźną ekspresją mineralną. W ustach rozwija całą gamę smaków owocowych. Doskonała kwasowość i świeży, mineralny finisz. Polecamy do przegrzebków, turbota, drobiu w sosach na bazie śmietany, kozich serów. 

Cena: 170,00 zł
szt.

Chablis Premier Cru "Vau de Vey" Jean-Marc Brocard A.O.C..

Chablis Premier Cru "Vau de Vey" Jean-Marc Brocard A.O.C..

Chablis Premier Cru "Vau de Vey" Jean-Marc Brocard A.O.C..

Ponieważ zbocza parceli Vau de Vey są bardzo strome winogrona są zbierane wyłącznie ręcznie. Charakterystyczny dla tego Chablis aromat to owoce cytrusowe z mocno zaznaczoną nutą anyżu. Bardzo eleganckie, z zaznaczoną kwasowością i długim mineralnym finiszem. Polecane do sałatek, owoców morza i serów.

Cena: 179,00 zł
szt.

Chardonnay Bourgogne AOC La Chablisienne

Chardonnay Bourgogne AOC La Chablisienne

Chardonnay Bourgogne AOC La Chablisienne

Słomkowa barwa. W aromatach rześkie cytrusy oraz białe kwiaty. Smak wyrazisty, z intensywną nutą grejpfruta. Lekko mineralne, z wyważoną kwasowością. Winogrona pochodziły z 10 letnich krzewów, a wino dojrzewało przez 6 miesięcy w kadziach ze stali nierdzewnej. Polecamy do koziego sera, sałatek z drobiem oraz dzikim ptactwem. 

Cena: 60,00 zł
szt.

Chassagne Montrachet les Chenevottes 1er Cru Domaine Chanson

Chassagne Montrachet les Chenevottes 1er Cru Domaine Chanson

Chassagne Montrachet les Chenevottes 1er Cru Domaine Chanson

Złota barwa wina. Aromaty mango, moreli, gruszki z delikatną nutą kwiatową i akcentem miodu. Na podniebieniu owocowe, mineralne z dobrą kwasowością i lekką nutą dębu. Temperatura podania 10-12 °C. Polecamy do owoców morza, drobiu, foie gras, różnych rodzajów serów. 

Cena: 455,00 zł
szt.

Château Corton Grancey Grand Cru AOC Maison Louis Latour

Château Corton Grancey Grand Cru AOC Maison Louis Latour

Château Corton Grancey Grand Cru AOC Maison Louis Latour

Intensywna czerwona barwa wina z fioletowymi smugami. Likierowe aromaty czarnej porzeczki, ziemistość i nuty szafranu. Na podniebieniu wiśniowy smak z mocnymi jedwabistymi taninami. Wiek winorośli to 40 lat. Fermentuje w otwartych kadziach. Dojrzewa 10-12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Potencjał starzenia 10-15 lat. Polecamy do dań z dziczyzny, dzikiego ptactwa, kaczki, wołowiny i dojrzałych serów. 
Nagrody:
James Suckling 95 pkt
Wine Enthusiast 93 pkt
Wine Spectator 90 pkt

Cena: 500,00 zł
szt.

Chateau Grenouilles Chablis Grand Cru AOC La Chablisienne

Chateau Grenouilles Chablis Grand Cru AOC La Chablisienne

Chateau Grenouilles Chablis Grand Cru AOC La Chablisienne

Jasny, złoty kolor, z zielonymi refleksami. Bardzo duża koncentracja aromatów. Dominują kwiaty akacji, jaśmin i świeża mięta, towarzyszą im nuty zielonego jabłka, cytryn, limonki, morskiej bryzy, a także przypraw korzennych. Usta, z charakterem, wyraziste. Palona kawa oraz przyprawy korzenne. W końcówce wyczuwalne minerały, cytrusy, karmel oraz suszone owoce. Owoce pochodziły z 40-letnich krzewów. Połowa wina przez 20 miesięcy dojrzewała w beczkach z francuskiego dębu. Rekomendujemy do najbardziej wyrafinowanych dań z owoców morza, w szczególności przegrzebków, langustynek oraz lobstera. 

Cena: 295,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl