Acustic

Acustic

Acustic

Wino o aromatach wiśni, malin, śliwek, tytoniu, kakao, wanilii, ołówka, dymu, pieprzu, goździków, mięty i fiołków.  W smaku soczyste, mięsiste, potężne, aksamitne taniny, ale też eleganckie, głębokie, mineralne, złożone, pikantne, z długim finiszem. Najlepsza temperatura do podania to 16-17 °C. Dobrze smakuje z pieczonym mięsem, królikiem, kuropatwą, wędlinami i pasztetami.

 

Cena: 85,00 zł
szt.

Cardanera Carignano del Sulcis DOC Argiolas

Cardanera Carignano del Sulcis DOC Argiolas

Cardanera Carignano del Sulcis DOC Argiolas

Wino o rubinowej barwie i obfitym aromacie czerwonych owoców i śródziemnomorskich przypraw. Na podniebieniu okrągłe, świetnie zrównoważone, z niezwykle lekką taniną i delikatnie pikantnym posmakiem na finiszu. Rekomendujemy do makaronów, dań mięsnych, wędlin i serów.

 

Cena: 65,00 zł
szt.

Costera Cannonau di Sardegna DOC Argiolas

Costera Cannonau di Sardegna DOC Argiolas

Costera Cannonau di Sardegna DOC Argiolas

Wyrazista rubinowa barwa z odcieniami granatu. W smaku świetnie zaokrąglone, dobrze zorganizowane i wyważone. Wino spędziło 8-10 miesięcy w dębowej beczce. Rekomendujemy do mięsnych przystawek, wędlin, jagnięciny, sera pecorino.
Nagrody:
Robert Parker 90 pkt
Wine Enthusiast 90 pkt
Concours Mondial de Bruxelles złoto

Cena: 71,00 zł
szt.

Faunus de Montsant DO Portal del Priorat

Faunus de Montsant DO Portal del Priorat

Faunus de Montsant DO Portal del Priorat

Wytrawne wino o barwie ciemnej wiśni. Aromaty czerwonych owoców z nutą ziół śródziemnomorskich, ze szczyptą dymu i ziemi. Na podniebieniu świeże i gęste, mięsiste i intensywne, świetnie zrównoważone. Przewaga dojrzałych czerwonych i czarnych owoców takich jak wiśnie, truskawki, śliwki, jeżyny, jagody otoczone akcentami śródziemnomorskiej roślinności. Długie wykończenie. Spędziło 8 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Rekomendujemy do grillowanej jagnięciny, baraniny, cielęciny, faszerowanych warzyw zapiekanych z serem, potraw z grzybami, sałatek z majonezem, półtwardych i miękkich serów.
 
 
Cena: 75,00 zł
szt.

Gotes del Priorat DOQ Portal del Priorat

Gotes del Priorat DOQ Portal del Priorat

Gotes del Priorat DOQ Portal del Priorat

Wino o zapachu czereśni, śliwek z aromatem rozmarynu i lawendy. W smaku aksamitne, soczyste, zwarte, świeże i eleganckie. Wyraźny posmak nugatu, czekolady z odrobiną cynamonu. Zintegrowane i dojrzałe taniny. Długie wykończenie. Spędziło 12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Polecamy do jagnięciny z grilla, gulaszy, czerwonego pieczonego mięsa i ptactwa łownego, potraw z grzybami, Jamon Iberico, chorizo. 
Nagrody:
DWWA Brąz
Robert Parker 91 pkt
 
Cena: 97,00 zł
szt.

Iselis Rosso Monica di Cagliari Superiore DOC Argiolas

Iselis Rosso Monica di Cagliari Superiore DOC Argiolas

Iselis Rosso Monica di Cagliari Superiore DOC Argiolas

Rubinowo czerwony kolor wina. Wyraźne i intensywne aromaty wiśni i śliwki z nutami wanilii i cynamonu. W ustach harmonia i aksamit, z bardzo słodkimi taninami i długim wykończeniem. Świetnie wyważone smaki czerwonych owoców i przypraw. W dębowej beczce spędziło 12 miesięcy, następnie 6 miesięcy w butelce. Proponujemy serwować do makaronów, pikantnych zup rybnych, duszonej jagnięciny, grillowanego czerwonego mięsa.
Nagrody:
Concours Mondial de Bruxelles Złoto
IWC Srebro

Cena: 95,00 zł
szt.

Israeli Journey Red Jerusalem Hills

Israeli Journey Red Jerusalem Hills

Israeli Journey Red Jerusalem Hills

Purpurowy kolor z fioletowymi smugami. Intensywny aromat dojrzałych śliwek, fiołków, śródziemnomorskich ziół, pieprzu i trochę wanilii. W ustach bogaty owocowy charakter, dobrze zrównoważone, przyjemne wykończenie. Część wina (Cabernet Franc) dojrzewa 10 miesiecy w beczce z francuskiego dębu. Polecane do grillowanego czerwonego mięsa i pieczeni.

Cena: 105,00 zł
szt.

Le Pigeoulet des Brunier Red Vin de Pays de Vaucluse Vignobles Brunier

Le Pigeoulet des Brunier Red Vin de Pays de Vaucluse Vignobles Brunier

Le Pigeoulet des Brunier Red Vin de Pays de Vaucluse Vignobles Brunier

Czerwona barwa wina z fioletowymi smugami. Bogactwo aromatów wiśni, śliwek i dzikich ziół. W ustach głębokie smaki ciemnych jagód, słodycz, miękkie i świeże, z długim finiszem. Dojrzewało w stalowych kadziach przez 6 miesięcy, następnie w beczkach z francuskiego dębu kolejne 6 miesięcy. Rekomendujemy do wędlin, serów typu Camembert, ratatouille, gulaszów mięsnych, dziczyzny, białego i czerwonego mięsa z grilla, pizzy, makaronów z bogatymi sosami.
 
Nagrody:
Magazyn Wino 2014
Robert Parker 87 pkt.
Wine Spectator 88 pkt.

Cena: 75,00 zł
szt.

Negre de Negres Priorat DOQ Portal del Priorat

Negre de Negres Priorat DOQ Portal del Priorat

Negre de Negres Priorat DOQ Portal del Priorat

Połyskujący, wiśniowo-czerwony kolor wina. Bogactwo aromatów jagód, wiśni, czarnej porzeczki w otoczce dymu tytoniowego i zapachu wędzonych wędlin. W smaku świetnie wyważone, z wyraźnymi nutami jagód i śliwek, czarnej porzeczki i lukrecji, dobrze zintegrowane niuanse drewna. Gładkie i giętkie taniny. W finiszu wyraźny mineralny posmak. Spędziło 12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Zalecana dekantacja. Dobrze smakuje w towarzystwie potraw z dziczyzny i jagnięciny, gulaszy, makaronów z ciężkimi sosami, wędzonego mięsa i wędlin, dojrzałych serów. 
 
 
Nagrody:
DWWA Srebro
Robert Parker 91 pkt
Wine Enthusiast 91 pkt
Cena: 135,00 zł
szt.

Plaer Acustic

Plaer Acustic

Plaer Acustic

Ekspresyjne aromaty dojrzałych ciemnych owoców z nutami przypraw i ziół. W smaku aromaty jeżyn, lukrecji z akcentem mineralnym i nutą wędzoną. Świetna struktura oparta na kwasowości i jedwabistych, dojrzałych taninach. Doskonale zrównoważone, bogate, wspaniałe. Podawać w temperaturze 16-17°C do grillowanych mięs, steków, dziczyzny, żeberek jagnięcych. Spędziło 12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. 

 

Cena: 153,00 zł
szt.

Ritme Negre Acustic

Ritme Negre Acustic

Ritme Negre Acustic

Ręcznie zbierane winogrona. Niebanalny bukiet z aromatami owoców i nutą dębową. W smaku przyjemne, soczyste, z przyjemną kremową teksturą i czystym, eleganckim finiszem z posmakiem ciemnych wiśni. Spędziło 10 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Polecamy do mięs z rusztu i wędlin. Podawać w temperaturze 16°C.

 

Cena: 100,00 zł
szt.

Saint-Sidoine Rosé

Saint-Sidoine Rosé

Saint-Sidoine Rosé

 

Bladoróżowa, połyskliwa barwa wina. Aromaty truskawek i jeżyn. Na podniebieniu bogate, pełne, z przyjemną świeżością odsłaniającą owocowy smak. Eleganckie i finezyjne. Temperatura podania 10-12°C. Polecamy do lekkich mięs z grilla, wędlin, sałatek, pieczonych ryb i kozich serów.  

Cena: 56,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl