Chateau Musar Red 2000

Chateau  Musar Red 2000

Chateau Musar Red 2000

Wino posada głęboko rubinową barwę z mocnym połyskiem. Aromaty jakie unoszą się w powietrzu  czarnych porzeczek i wiśni, z nutami wanilli, lukrecji, cedru i czekolady. Smak dojrzałych czerwonych owoców z nutami ziół i przypraw. Doskonała równowaga i długi elegancki finisz.

Cena: 235,00 zł
szt.

Chateau Musar Red 2012

Chateau Musar Red 2012

Chateau Musar Red 2012

Głęboko rubinowa barwa. Wspaniały bukiet złożony z aromatów tostów, cygar, śliwek, wiśni i wschodnich przypraw. Na podniebieniu rozwija się gama smaków dojrzałych owoców – śliwki, figi i wiśnie, ciemnej czekolady, liści herbaty i przypraw. Dobrze wyważona kwasowość i łagodne taniny. 

Cena: 223,00 zł
szt.

Domaine Vieux Telegraphe Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Domaine Vieux Telegraphe Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Domaine Vieux Telegraphe Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Ciemna rubinowa barwa wina. Aromaty opanowały wiśnia, malina, przyprawy, lukrecja i lawenda. Bardzo wyrazisty smak, kremowa konsystencja. Wyraźne maliny i jeżyny. Świetnie zrównoważone. Dojrzewało 10 miesięcy w stalowych kadziach, następnie w beczkach z francuskiego dębu spędziło 12 miesięcy. Może leżakować 20 – 25 lat. Wskazana dekantacja. Polecamy do wędlin, pasztetów, serów z niebieską pleśnią i camembert, kaczki, dzikiego ptactwa, dziczyzny, jagnięciny, czerwonego mięsa z grilla, risotto, dań kuchni azjatyckiej. 
 
 
Nagrody:
Magazyn Wino 2014 Znakomite Najlepsze Wino Panelu Czerwony Rodan
Robert Parker 92 pkt
Wine Spectator 92 pkt

Cena: 355,00 zł
szt.

Domaine Vieux Telegraphe Telegramme Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Domaine Vieux Telegraphe Telegramme Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Domaine Vieux Telegraphe Telegramme Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Ciemnowiśniowa barwa wina. Bogate aromaty soczystych wiśni ze szczyptą cynamonu, drewna, skóry i przypraw. W ustach okrągłe, eleganckie, pełne. Soczysta mocna końcówka. Dojrzewało 10 miesięcy w stalowych kadziach, następnie w dużych beczkach z francuskiego dębu przez 6 miesięcy. Po delikatnej filtracji butelkowane na 15 – 16 miesięcy. Może leżakować do 30 lat. Wskazana dekantacja. Rekomendujemy do pieczonej jagnięciny, pieczeni wołowej lub schabu, dziczyzny, dzikiego ptactwa, potraw z grzybami, serów, Fois Gras Pate, dań kuchni marokańskiej i meksykańskiej. 

Nagrody:
Wine Spectator 90 pkt
Robert Parker 90 pkt
Producent wyróżniony ** w przewodniku Wina Europy
Cena: 168,00 zł
szt.

Hochar pere et fils red

Hochar  pere et fils red

Hochar pere et fils red

Hochar Red nie jest drugim winem z Château Musar, jak się je niekiedy określa. Owoce pochodzą z innej winnicy, posadzonej ponad 50 lat temu na wysokości przekraczającej 1000 metrów nad poziomem morza. Ciemny rubinowy kolor. Aromat głęboko owocowy z mocną nutą korzenną i akcentem pieczonych śliwek, rozgrzanej ziemi, tymianku i czekolady. W ustach dobra struktura, wyrazista kwasowość i intensywny owoc. Wino złożone i doskonale wyważone.

Cena: 136,00 zł
szt.

Le Pigeoulet des Brunier Red Vin de Pays de Vaucluse Vignobles Brunier

Le Pigeoulet des Brunier Red Vin de Pays de Vaucluse Vignobles Brunier

Le Pigeoulet des Brunier Red Vin de Pays de Vaucluse Vignobles Brunier

Czerwona barwa wina z fioletowymi smugami. Bogactwo aromatów wiśni, śliwek i dzikich ziół. W ustach głębokie smaki ciemnych jagód, słodycz, miękkie i świeże, z długim finiszem. Dojrzewało w stalowych kadziach przez 6 miesięcy, następnie w beczkach z francuskiego dębu kolejne 6 miesięcy. Rekomendujemy do wędlin, serów typu Camembert, ratatouille, gulaszów mięsnych, dziczyzny, białego i czerwonego mięsa z grilla, pizzy, makaronów z bogatymi sosami.
 
Nagrody:
Magazyn Wino 2014
Robert Parker 87 pkt.
Wine Spectator 88 pkt.

Cena: 75,00 zł
szt.

Musar Jeune Rose

Musar Jeune  Rose

Musar Jeune Rose

Delikatna, łososiowa, różowa barwa.  W nosie aromaty truskawek, brzoskwini, gruszek, białych porzeczek i agrestu.  W ustach świeże, giętkie z posmakiem jabłek, pigwy i delikatną nutą dżemu z pomarańczy. Dobrze zrównoważone, z miękkimi taninami, rześką  kwasowością i soczystym finiszem.

Cena: 91,00 zł
szt.

Musar Jeune Red

Musar Jeune Red

Musar Jeune Red

Jasna czerwono fioletowa barwa. W nosie aromaty jagód, fiołków, wiśni i czerwonych porzeczek z nutami czarnych porzeczek i śliwek. W ustach mocny smak owoców, dobra koncentracja i miękkie taniny.

Cena: 91,00 zł
szt.

Saint Vincent Rouge Cotes-du Rhone AOC Gabriel Meffre

Saint Vincent Rouge Cotes-du Rhone AOC Gabriel Meffre

Saint Vincent Rouge Cotes-du Rhone AOC Gabriel Meffre

Jasnobordowa połyskująca barwa wina z fioletowymi niuansami. Aromaty świeżych dojrzałych wiśni i przypraw. W smaku słodycz letnich czereśni. Lekko i łatwo się pije. Garbniki rozwijają się łagodnie aby płynnie przejść w długi finisz. Polecamy do gotowanego mięsa w sosach, mięsa z grilla, dziczyzny, gulaszu, miękkich serów dojrzewających.
Nagrody:
Robert Parker 90 pkt
Wine Enthusiast 90 pkt
Decanter 87 pkt
Cena: 46,00 zł
szt.

Saint-Sidoine Rosé

Saint-Sidoine Rosé

Saint-Sidoine Rosé

 

Bladoróżowa, połyskliwa barwa wina. Aromaty truskawek i jeżyn. Na podniebieniu bogate, pełne, z przyjemną świeżością odsłaniającą owocowy smak. Eleganckie i finezyjne. Temperatura podania 10-12°C. Polecamy do lekkich mięs z grilla, wędlin, sałatek, pieczonych ryb i kozich serów.  

Cena: 56,00 zł
szt.

Sainte Catherine Gigondas AOC Gabriel Meffre

Sainte Catherine Gigondas AOC Gabriel Meffre

Sainte Catherine Gigondas AOC Gabriel Meffre

Rubinowa barwa wina. Mocne aromaty z bogatymi nutami owocowymi i przyprawowymi. W smaku gęste, z długim, ostrym wykończeniem. Polecamy do potraw z pieczonego mięsa, wędlin, twardych serów.
Nagrody:
Robert Parker 92 pkt
Wine Spectator 90 pkt

Cena: 135,00 zł
szt.

Tavel Lavau

Tavel Lavau

Tavel Lavau

Intensywna różowa barwa wina z pomarańczowymi refleksami. Wyraźne aromaty truskawek, malin, czerwonych porzeczek, róż z subtelnymi nutami orzechów. Na podniebieniu krągłe, pulsujące z pięknym owocem, akcentem przypraw, świetną kwasowością i ciałem. Polecamy do makaronów w sosach pomidorowych i śmietanowych, białymi mięsami z grilla, łososiem. Temperatura podania 12-13°C. 

 

Cena: 70,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl