Domaine Vieux Telegraphe Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Domaine Vieux Telegraphe Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Domaine Vieux Telegraphe Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Ciemna rubinowa barwa wina. Aromaty opanowały wiśnia, malina, przyprawy, lukrecja i lawenda. Bardzo wyrazisty smak, kremowa konsystencja. Wyraźne maliny i jeżyny. Świetnie zrównoważone. Dojrzewało 10 miesięcy w stalowych kadziach, następnie w beczkach z francuskiego dębu spędziło 12 miesięcy. Może leżakować 20 – 25 lat. Wskazana dekantacja. Polecamy do wędlin, pasztetów, serów z niebieską pleśnią i camembert, kaczki, dzikiego ptactwa, dziczyzny, jagnięciny, czerwonego mięsa z grilla, risotto, dań kuchni azjatyckiej. 
 
 
Nagrody:
Magazyn Wino 2014 Znakomite Najlepsze Wino Panelu Czerwony Rodan
Robert Parker 92 pkt
Wine Spectator 92 pkt

Cena: 355,00 zł
szt.

Domaine Vieux Telegraphe Telegramme Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Domaine Vieux Telegraphe Telegramme Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Domaine Vieux Telegraphe Telegramme Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Ciemnowiśniowa barwa wina. Bogate aromaty soczystych wiśni ze szczyptą cynamonu, drewna, skóry i przypraw. W ustach okrągłe, eleganckie, pełne. Soczysta mocna końcówka. Dojrzewało 10 miesięcy w stalowych kadziach, następnie w dużych beczkach z francuskiego dębu przez 6 miesięcy. Po delikatnej filtracji butelkowane na 15 – 16 miesięcy. Może leżakować do 30 lat. Wskazana dekantacja. Rekomendujemy do pieczonej jagnięciny, pieczeni wołowej lub schabu, dziczyzny, dzikiego ptactwa, potraw z grzybami, serów, Fois Gras Pate, dań kuchni marokańskiej i meksykańskiej. 

Nagrody:
Wine Spectator 90 pkt
Robert Parker 90 pkt
Producent wyróżniony ** w przewodniku Wina Europy
Cena: 168,00 zł
szt.

Le Pigeoulet des Brunier Red Vin de Pays de Vaucluse Vignobles Brunier

Le Pigeoulet des Brunier Red Vin de Pays de Vaucluse Vignobles Brunier

Le Pigeoulet des Brunier Red Vin de Pays de Vaucluse Vignobles Brunier

Czerwona barwa wina z fioletowymi smugami. Bogactwo aromatów wiśni, śliwek i dzikich ziół. W ustach głębokie smaki ciemnych jagód, słodycz, miękkie i świeże, z długim finiszem. Dojrzewało w stalowych kadziach przez 6 miesięcy, następnie w beczkach z francuskiego dębu kolejne 6 miesięcy. Rekomendujemy do wędlin, serów typu Camembert, ratatouille, gulaszów mięsnych, dziczyzny, białego i czerwonego mięsa z grilla, pizzy, makaronów z bogatymi sosami.
 
Nagrody:
Magazyn Wino 2014
Robert Parker 87 pkt.
Wine Spectator 88 pkt.

Cena: 75,00 zł
szt.

Saint-Sidoine Rosé

Saint-Sidoine Rosé

Saint-Sidoine Rosé

 

Bladoróżowa, połyskliwa barwa wina. Aromaty truskawek i jeżyn. Na podniebieniu bogate, pełne, z przyjemną świeżością odsłaniającą owocowy smak. Eleganckie i finezyjne. Temperatura podania 10-12°C. Polecamy do lekkich mięs z grilla, wędlin, sałatek, pieczonych ryb i kozich serów.  

Cena: 56,00 zł
szt.

Sainte Catherine Gigondas AOC Gabriel Meffre

Sainte Catherine Gigondas AOC Gabriel Meffre

Sainte Catherine Gigondas AOC Gabriel Meffre

Rubinowa barwa wina. Mocne aromaty z bogatymi nutami owocowymi i przyprawowymi. W smaku gęste, z długim, ostrym wykończeniem. Polecamy do potraw z pieczonego mięsa, wędlin, twardych serów.
Nagrody:
Robert Parker 92 pkt
Wine Spectator 90 pkt

Cena: 135,00 zł
szt.

Tavel Lavau

Tavel Lavau

Tavel Lavau

Intensywna różowa barwa wina z pomarańczowymi refleksami. Wyraźne aromaty truskawek, malin, czerwonych porzeczek, róż z subtelnymi nutami orzechów. Na podniebieniu krągłe, pulsujące z pięknym owocem, akcentem przypraw, świetną kwasowością i ciałem. Polecamy do makaronów w sosach pomidorowych i śmietanowych, białymi mięsami z grilla, łososiem. Temperatura podania 12-13°C. 

 

Cena: 74,00 zł
szt.

Chateau de Beaucastel Chateauneuf du Pape A.C.

Chateau de Beaucastel Chateauneuf du Pape A.C.

Chateau de Beaucastel Chateauneuf du Pape A.C.

Jedno z największych win tego gatunku. Wielkie wino, przechodzące od aromatu czerwonych owoców, kwiatów i wanilii po zapachy skóry, ziół, trufli i cygar. Mniej zwierzęce niż tradycyjne młode Beaucastel. Z otwarciem należy poczekać co najmniej 6-7 lat od zbioru. Kompozycja szczepowa: 30% Mourvedre, 30% Grenache, 10% Syrah, 10% Counoise, 5% Cinsault, 15% mieszanka szczepów lokalnych.

 

Cena: 493,00 zł
szt.

La Vieille Ferme Rouge Cotes du Luberon A.C.

La Vieille Ferme Rouge Cotes du Luberon A.C.

La Vieille Ferme Rouge Cotes du Luberon A.C.

Blend Grenache (50%), Syrah (20%), Mourvedre (15%) oraz Cinsault (15%). Wonna nutka pieprzu, anyżu i brązowego cukru tworzy dobre połączenie z owocowymi aromatami. Pełne, dobrze zrównoważone z posmakiem toffi i karmelu. Rekomendowane jako aperitif oraz do większości potraw.

 

Cena: 51,00 zł
szt.

Tavel Perrin A.C.

Tavel Perrin A.C.

Tavel Perrin A.C.

Dobrze zbudowane różowe wino z posiadłości braci Perrin. Intensywny aromat kwiatów, brzoskwini i wiśni. Polecane jako aperitif oraz do ryb i letnich potraw z pomidorami. Kompozycja: 60% Grenache, 30% Cinsault, 10% Mourvedre.

Cena: 106,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl