Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?


Kategorie
Cena
-
od
do
Condrieu Lavau

Condrieu Lavau
Bogaty bukiet z aromatami cytrusów, brzoskwini, owoców tropikalnych i kwiatu akacji. W ustach żywe, pełne, soczyste, z mocnymi smakami kandyzowanych cytrusów, moreli z niuansami miodu. Harmonijne, wyrafinowane, złożone.
Côte-Rôtie Lavau

Côte-Rôtie Lavau
Aromaty opanowane przez jagody, czarną porzeczkę, fiołki z subtelną nutą dymu. Wyraźna struktura, odświeżająca kwasowość i aksamitne taniny. Soczyste wino lecz niezwykle stonowane i eleganckie z długim finiszem. Polecamy do steku poivre z sosem z brandy. Temperatura podania 16-17°C.
Côtes du Rhône Lavau

Côtes du Rhône Lavau
Aromaty truskawek, malin, wiśni z nutą papryki. Na podniebieniu przyjemne, krągłe z mocnymi, czystymi smakami owoców. Ładna struktura podkreślana przez dojrzałe taniny. Długie wykończenie z akcentem przypraw. Polecamy do grillowanych i pieczonych mięs oraz makaronów i dojrzałych serów. Temperatura podania 16-17°C.
Crozes-Hermitage Lavau

Crozes-Hermitage Lavau
Bogactwo aromatów śliwek i wiśni, połączone z nutami lukrecji i skóry. Finezyjna kompozycja. W ustach przyjazne o bogatym smaku owoców z akcentami przypraw. Soczyste, hojne, przepyszne. Polecamy do serów, czerwonych mięs i tapas. Temperatura podania 16-17°C.
Domaine La Roquete Clos la Roquete Blanc Châteauneuf-du-Pape AOC Vignobles Brunier

Domaine La Roquete Clos la Roquete Blanc Châteauneuf-du-Pape AOC Vignobles Brunier
Producent wyróżniony ** w przewodniku Wina Europy
Domaine La Roquete Piedlong Châteauneuf-du-Pape Vignobles Brunier

Domaine La Roquete Piedlong Châteauneuf-du-Pape Vignobles Brunier
Połyskująca czerwona barwa wina. Bogactwo aromatów wiśni, malin z nutą białego pieprzu i fiołków. W ustach okrągłe i pełne. W smaku dojrzałe wiśnie z gorzką czekoladą, z delikatnie pikantnym i długim finiszem. Świetnie zrównoważone. Rekomendujemy do jagnięciny, dziczyzny, ptactwa łownego.
Domaine les Pallieres Terrasse du Diable Gigondas Vignobles Brunier

Domaine les Pallieres Terrasse du Diable Gigondas Vignobles Brunier
Głęboki czerwony odcień wina z fioletowymi smugami. Aromaty słodkiej maliny, wiśni i owoców truskawki zmieszanych z likierem pokruszonych skał, wiosennych kwiatów, liścia laurowego, lawendy i dymu. W smaku średnio pełne, o jedwabistej gładkiej teksturze z wyczuwalnym smakiem czerwonych owoców, wiśni, ciemnych jagód, z nutą ziemi i grafitu. Długie i eleganckie wykończenie z nutą przyprawy z białego pieprzu. Polecamy do tatara z wołowiny, serów i wędlin, pieczonej wołowiny i jagnięciny.
Nagrody:
Robert Parker 91 pkt
Wine Spectator 92 pkt
Stephen Tanzer 93 pkt
Domaine Vieux Telegraphe Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Domaine Vieux Telegraphe Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier
Domaine Vieux Telegraphe Telegramme Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Domaine Vieux Telegraphe Telegramme Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier
Robert Parker 90 pkt
Producent wyróżniony ** w przewodniku Wina Europy
Gigondas Lavau

Gigondas Lavau
Pikantne aromaty wiśni, porzeczki, malin, śliwek z nutami fiołków, białego pieprzu. Na podniebieniu pełne, wielowarstwowe o miękkiej teksturze. Bogactwo owocowych smaków takich jak jeżyny i wiśnie podkreślone nutą wanilii. Stanowcze lecz gładkie garbniki w połączeniu ze świetną kwasowością tworzą zwartą solidną strukturę. Elegancki i długi finisz. Polecamy do dziczyzny, kaczki, jagnięciny. Temperatura podania 17-18°C.
Le Pigeonnier Cotes du Rhone Vieilles Vignes Vignobles Foncalieu

Le Pigeonnier Cotes du Rhone Vieilles Vignes Vignobles Foncalieu
Głęboka czerwień wina i średnie ciało. Aromaty fioletów i wiciokrzewu. W ustach zrównoważone, soczyste i wytrawne. Subtelne garbniki zapewniają korzenne, satysfakcjonujące doznania.
Le Pigeoulet des Brunier Red Vin de Pays de Vaucluse Vignobles Brunier
