Domaine La Roquete Clos la Roquete Blanc Châteauneuf-du-Pape AOC Vignobles Brunier

Domaine La Roquete Clos la Roquete Blanc Châteauneuf-du-Pape AOC Vignobles Brunier

Domaine La Roquete Clos la Roquete Blanc Châteauneuf-du-Pape AOC Vignobles Brunier

Jasna, połyskująca żółto słomkowa barwa. Kwiatowe aromaty, delikatnie balsamiczny bukiet róż, wiciokrzewów, gruszki i anyżu, nasion kopru. W ustach soczyste, świeże, z przyjemnymi nutami kwiatowymi i owocowymi. Dojrzewa częściowo w stalowych kadziach, a częściowo w beczkach.Butelkowane po 7 miesiącach. Dobrze smakuje w towarzystwie grillowanych ryb i owoców morza, zup rybnych, kurczaka, gulaszu z cielęciny, makaronów z warzywami, koziego sera.

Nagrody:
Wine Spectator 94 pkt
Robert Parker 91 pkt
Producent wyróżniony ** w przewodniku Wina Europy
 
Cena: 203,00 zł
szt.

Domaine Vieux Telegraphe Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Domaine Vieux Telegraphe Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Domaine Vieux Telegraphe Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Ciemna rubinowa barwa wina. Aromaty opanowały wiśnia, malina, przyprawy, lukrecja i lawenda. Bardzo wyrazisty smak, kremowa konsystencja. Wyraźne maliny i jeżyny. Świetnie zrównoważone. Dojrzewało 10 miesięcy w stalowych kadziach, następnie w beczkach z francuskiego dębu spędziło 12 miesięcy. Może leżakować 20 – 25 lat. Wskazana dekantacja. Polecamy do wędlin, pasztetów, serów z niebieską pleśnią i camembert, kaczki, dzikiego ptactwa, dziczyzny, jagnięciny, czerwonego mięsa z grilla, risotto, dań kuchni azjatyckiej. 
 
 
Nagrody:
Magazyn Wino 2014 Znakomite Najlepsze Wino Panelu Czerwony Rodan
Robert Parker 92 pkt
Wine Spectator 92 pkt

Cena: 355,00 zł
szt.

Domaine Vieux Telegraphe Telegramme Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Domaine Vieux Telegraphe Telegramme Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Domaine Vieux Telegraphe Telegramme Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Ciemnowiśniowa barwa wina. Bogate aromaty soczystych wiśni ze szczyptą cynamonu, drewna, skóry i przypraw. W ustach okrągłe, eleganckie, pełne. Soczysta mocna końcówka. Dojrzewało 10 miesięcy w stalowych kadziach, następnie w dużych beczkach z francuskiego dębu przez 6 miesięcy. Po delikatnej filtracji butelkowane na 15 – 16 miesięcy. Może leżakować do 30 lat. Wskazana dekantacja. Rekomendujemy do pieczonej jagnięciny, pieczeni wołowej lub schabu, dziczyzny, dzikiego ptactwa, potraw z grzybami, serów, Fois Gras Pate, dań kuchni marokańskiej i meksykańskiej. 

Nagrody:
Wine Spectator 90 pkt
Robert Parker 90 pkt
Producent wyróżniony ** w przewodniku Wina Europy
Cena: 168,00 zł
szt.

Le Pigeoulet des Brunier Red Vin de Pays de Vaucluse Vignobles Brunier

Le Pigeoulet des Brunier Red Vin de Pays de Vaucluse Vignobles Brunier

Le Pigeoulet des Brunier Red Vin de Pays de Vaucluse Vignobles Brunier

Czerwona barwa wina z fioletowymi smugami. Bogactwo aromatów wiśni, śliwek i dzikich ziół. W ustach głębokie smaki ciemnych jagód, słodycz, miękkie i świeże, z długim finiszem. Dojrzewało w stalowych kadziach przez 6 miesięcy, następnie w beczkach z francuskiego dębu kolejne 6 miesięcy. Rekomendujemy do wędlin, serów typu Camembert, ratatouille, gulaszów mięsnych, dziczyzny, białego i czerwonego mięsa z grilla, pizzy, makaronów z bogatymi sosami.
 
Nagrody:
Magazyn Wino 2014
Robert Parker 87 pkt.
Wine Spectator 88 pkt.

Cena: 75,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl