Moulin de Gassac Chardonnay

 Moulin de Gassac Chardonnay

Moulin de Gassac Chardonnay

Żółto złota, połyskliwa barwa wina. Wyraźne aromaty cytrusów i białych kwiatów. Na podniebieniu atak owocowy z subtelnym akcentem miodu. Temperatura podania 10-12°C. Polecamy jako aperitif, do sałatek, skorupiaków, ryb.

Cena: 44,00 zł
szt.

Corbieres Cru Boutenac La Vigie

Corbieres Cru Boutenac La Vigie

Corbieres Cru Boutenac La Vigie

Wyczuwalne dojrzałe czerwone owoce, śliwki i tapenada. Pełne, długie i aromatyczne. Podawać do pieczonych mięs i serów.

Cena: 55,00 zł
szt.

Mas de Daumas Gassac blanc Mas De Daumas Gassac

Mas de Daumas Gassac blanc Mas De Daumas Gassac

Mas de Daumas Gassac blanc Mas De Daumas Gassac

 

Czyste aromaty kwiatowe. Rozwijające się nuty owocowe, morele i cytrusy. Na podniebieniu mocna, mineralna struktura i głębia, lekki owocowy posmak. Temperatura podania 10-12°C.  Polecamy do ryb, owoców morza, skorupiaków, drobiu w potrawce, szparagów, wieprzowiny w imbirze, serów kozich i owczych 

Cena: 218,00 zł
szt.

Mas de Daumas Gassac Rouge

Mas de Daumas Gassac Rouge

Mas de Daumas Gassac Rouge

Wino ciemne, gęste, skoncentrowane. Bogaty bukiet aromatów owocowych, szczególnie porzeczki oraz nuty dziczyzny i tytoniu. Idealnie zrównoważone z doskonale zintegrowanymi taninami. Temperatura podania 17-18°C. Polecamy do duszonej wołowiny, dziczyzny, steków, jagnięciny, piersi kaczki. 

Cena: 218,00 zł
szt.

Moulin de Gassac Merlot Mas De Daumas Gassac

Moulin de Gassac Merlot Mas De Daumas Gassac

Moulin de Gassac Merlot Mas De Daumas Gassac

 

Intensywna, głęboka czerwona barwa wina. W nosie aromaty czerwonych owoców i przypraw. Ładnie zrównoważone, rozgrzewające, krągłe o owocowym charakterze. Temperatura podania 16-17 °C. Polecamy  do mięs z grilla, pieczeni i duszonej wołowiny. 

Cena: 44,00 zł
szt.

Moulin de Gassac Pinot Noir Mas De Daumas Gassac

Moulin de Gassac Pinot Noir Mas De Daumas Gassac

Moulin de Gassac Pinot Noir Mas De Daumas Gassac

Wiśniowa barwa wina. Eleganckie aromaty. Na podniebieniu dżem malinowy, śliwkowego ciasta, truskawki i przypraw do pieczenia. Temperatura podania 16-18°C. Polecamy do makaronów, mięs, serów.
 
Cena: 54,00 zł
szt.

Moulin de Gassac Sauvignon blanc

Moulin de Gassac Sauvignon blanc

Moulin de Gassac Sauvignon blanc

 

Biała barwa wina. Bardzo owocowe, rześkie z czystym aromatem agrestu, nutą cytrusów i brzoskwiń. Na podniebieniu owocowe, świeże, eleganckie. Polecamy jako aperitif, do owoców morza, szparagów, lekkich ryb i kozich serów. Temperatura podania 9-10˚C. 

Cena: 44,00 zł
szt.

Moulin de Gassac Syrah Mas De Daumas Gassac

Moulin de Gassac Syrah Mas De Daumas Gassac

Moulin de Gassac Syrah Mas De Daumas Gassac

Czerwona, głęboka barwa wina z fioletowymi refleksami. Aromaty podsmażonych czerwonych owoców i subtelne nuty zwierzęce. Owocowe, rozgrzewające, intensywne z dobrą strukturą tanin. Temperatura podania. 16-17˚C. Polecamy do mięsa z grilla, pieczeni wieprzowej, karkówki, schabu ze śliwkami. 

Cena: 44,00 zł
szt.

Muscat Moelleux Arnaud de Villeneuve

Muscat Moelleux Arnaud de Villeneuve

Muscat Moelleux Arnaud de Villeneuve

Blado złoty kolor wina. Intensywne aromaty gruszek, cytrusów, konfitury z cytryn. Na podniebieniu świeże z wyraźnie zaznaczoną słodyczą. Długi finisz z posmakiem winogron. Polecamy jako aperitif, do foie gras, sałatek z owoców i lodów. 

 

Cena: 46,00 zł
szt.

Muscat Sec Arnaud de Villeneuve

Muscat Sec Arnaud de Villeneuve

Muscat Sec Arnaud de Villeneuve

Blado złota barwa wina z zielonkawymi refleksami. W nosie aromaty egzotycznych kwiatów z niuansami świeżych winogron. Na podniebieniu świeże z posmakiem cytrusów. Temperatura podania 8°C. Polecamy jako aperitif, do ryb w koperku, sałatek z owoców morza. 

 

Cena: 47,00 zł
szt.

Pinot Noir Cuvée Dissenay

Pinot Noir Cuvée Dissenay

Pinot Noir Cuvée Dissenay

Wiśniowa barwa wina, z refleksami fioletu. Subtelne aromaty owoców leśnych, z nutą poszycia w tle. Smak dość lekki i owocowy.

Cena: 41,00 zł
szt.

Pont de Gassac blanc Mas De Daumas Gassac

Pont de Gassac blanc  Mas De Daumas Gassac

Pont de Gassac blanc Mas De Daumas Gassac

Bladozłota barwa wina. Aromaty jabłek, przypraw, cytrusów, pieprzu i papryki, delikatna nuta balsamiczna. Na podniebieniu eleganckie, stonowane, mineralne z wyraźnie pikantnym finiszem. Temperatura podania 10-12°C. Polecamy do skorupiaków, ryb i owoców morza.

Cena: 78,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl