Pedro de Ivar Crianza Bodegas Logos

Pedro de Ivar Crianza Bodegas Logos

Pedro de Ivar Crianza Bodegas Logos

Wino składa się w 70% z tempranillo, w 20% z odmiany garnacha i w 10% ze szczepu merlot. Z uwagi na specyfikę powyższych odmian, zbiory są przeprowadzane w różnym czasie, tak aby owoce były jak najbardziej dojrzałe. Tempranillo zbierane jest w drugiej połowie września, garnacha w drugiej połowie października a mazuelo pod koniec października.

Grona są odszypułkowane i umieszczane w szklanych kadziach, gdzie następuje fermentacja w kontrolowanej tempreaturze 30 stopni Celsjusza. Maceracja trwa 25 dni, aby otrzymać mocną strukturę, intensywny kolor oraz ekspresyjne aromaty. Następnie, wino zaczyna dojrzewać w beczkach z amerykańskiego dębu, co potrwa 12 miesięcy. Przez ten czas nabierze charakteru i elegancji. Potem wino zostaje zabutelkowany i kolejny rok spędzi w piwnicy, aby się ustabilizować.

Pedro de Ivar posiada czysty, jasny, rubinowy kolor. W aromatach dominują nuty dojrzałych owoców, przypraw i dębiny. W smaku wino utrzymuje balans pomiędzy tostową beczką a dojrzałymi owocami leśnymi.

Cena: 45,00 zł
szt.

Arvum Bodegas Escudero

Arvum Bodegas Escudero

Arvum Bodegas Escudero

Kupaż szczepów, które zostały użyte do produkcji tego wina był nazywany Vidau przez przodków rodziny Escudero. Mówiąc Vidau mieli oni na myśli te winnice, w których rosły różne odmiany winorośli. Ta koncepcja była podtrzymywana przez 4 pokolenia, które z kupażu najlepszych gron tempranillo (40%), garnacha (40%), graciano oraz mazuelo, pochodzących ze najlepszych krzewów produkowały uczciwe, złożone i tradycyjne win.

Winogrona pochodzą z winnicy Cuesta la Reina, usytowanej na zboczach Mount Yerga, z ponad 80-letnich krzewów. Zbierane są ręcznie w październiku. Fermentacja ma miejsce w kadziach z nierdzewnej stali, z użyciem autochtonicznego dla winnicy szczepu drożdży. Maceracja trwa 32 dnia. W grudniu wino trafia do beczek z francuskiego (Allier) oraz rumuńskiego dębu, gdzie spędzi 17 miesięcy. Po zabutelkowaniu trafia do piwnicy na kolejne 12 miesięcy. 

Wino ma barwę ciemnego fioletu. W potężnym bukiecie przeplatają się aromaty kadzidła, spalonej ziemi, lawendy oraz kompotu z owoców leśnych. W aksamitnym smaku obecny likier z czarnych jagód oraz anyż.  Doskonale zrównoważone, o pełnych i dojrzałych taninach. Długi finisz.

Polecamy do dojrzałych serów, wołowiny, pieczeni, dziczyzny, królika, przepiórki, a w szczególności sarny. 

Cena: 265,00 zł
szt.

Baigorri Crianza

Baigorri Crianza

Baigorri Crianza

 

Wino o czystym, lśniącym rubinowym kolorze. Dojrzewało w dębowych beczkach. Bogactwo aromatów owocowych, wyczuwalne nuty jagód, wiśni, czarnych porzeczek, wanilii i ziół. W ustach świetna równowaga i gładkie taniny. Temperatura podania to 16-17°C. Polecamy do mięsa z rusztu, pieczonej kaczki, jamona. 

Cena: 86,00 zł
szt.

Cerro Anon Crianza Rioja DOCa Bodegas Olarra

Cerro Anon Crianza Rioja DOCa Bodegas Olarra

Cerro Anon Crianza Rioja DOCa Bodegas Olarra

Intensywna ciemnoczerwona barwa wina z rubinowymi refleksami. Bardzo owocowe aromaty z pikantną nutą, delikatnym dębowym zapachem. Aromaty śliwek, kokosu, cynamonu, egzotycznych przypraw. W ustach świetnie zbudowane, z mocną strukturą. Po fermentacji leżakuje w beczkach z amerykańskiego dębu przez 14 miesięcy. Potem butelkowane i przechowywane w piwnicach przez minimum 8 miesięcy. Polecamy serwować do paella, czarnego ryżu, kalmarów, czerwonego mięsa, grillowanych żeberek, pizzy z anchios, makaronu z sosem bolońskim, chorizo, hiszpańskich serów.
 
 
Nagrody:
DWWA Złoto
IWSC Srebro
Robert Parker  89 pkt
Cena: 51,00 zł
szt.

Cerro Anon Gran Reserva Rioja DOCa Bodegas Olarra

Cerro Anon Gran Reserva Rioja DOCa Bodegas Olarra

Cerro Anon Gran Reserva Rioja DOCa Bodegas Olarra

Intensywny, ciemny kolor z rubinowymi smugami. Zaskakujący subtelny zapach i zrównoważone aromaty. Żurawinowy aromat z nutami przypalanego drewna, skóry i tytoniu. Na podniebieniu okrągłe, miękkie i eleganckie. Starzone 2 lata w nowych dębowych beczkach. Później leżakowało w butelkach przez 4-5 lat. Rekomendujemy do tapas, wieprzowiny z grilla, dziczyzny, jagnięciny, twardych dojrzałych serów
 
Nagrody:
Decanter 96 pkt !!! ( dla rocznika 2010 ) BEST IN CLASS!! 
Robert Parker  91 pkt
Wine Spectator 90 pkt
Cena: 93,00 zł
szt.

Cerro Anon Reserva Rioja DOCa Bodegas Olarra

Cerro Anon Reserva Rioja DOCa Bodegas Olarra

Cerro Anon Reserva Rioja DOCa Bodegas Olarra

Barwa dojrzałej wiśni z rubinowymi smugami. Wykwintny aromat czerwonych owoców z dębowymi nutami. Na podniebieniu okrągłe, dobrze zbalansowane. Idealne do carpaccio wołowego, kotlecików jagnięcych z grilla, curry z kurczaka, BBQ z białego i czerwonego mięsa, dziczyzny, starzonych serów.
 
 
Nagrody:
Magazyn Wino 3/2014 Bardzo dobre
International Wine Challenge 2013 GOLD 
nternational Wine and Spirit Competition 2013 GOLD
DECANTER WWA 2013 GOLD
Selections Mondiales des Vins Kanada  2013  SILVER
DECANTER WWA 2012 SILVER
International Wine & Spirits Competition 2012 BRONZE
Robert Parker  2011  91 pkt
Cena: 65,00 zł
szt.

Cubillo Crianza R. López de Heredia

Cubillo Crianza R. López de Heredia

Cubillo Crianza R. López de Heredia

Przejrzysty, jasno rubinowy kolor wina z subtelnymi ceglastymi smugami. Aromaty opanowane przez czerwone owoce z delikatnymi nutami terpentyny i starego drewna. W smaku mocno owocowe z dobrą kwasowością, lekko taniczne. Lekkie, gładkie i zaskakująco świeże. Dojrzewało przez 3 lata w beczkach, a następnie w butelkach. Temperatura do podania 18-20°C. Polecamy do wędliny, tapas, różnych mięs.

 

Cena: 103,00 zł
szt.

Embruix de Vall Llach

Embruix de Vall Llach

Embruix de Vall Llach

Zmysłowe wino z aromatami czerwonych owoców, kardamonu i lukrecji. Miękkie i eleganckie o świetniej strukturze. Aksamitne i pełne z uderzającym owocem i wyważoną kwasowością. Polecamy do wołowiny z rusztu, wędlin, pasztetów, pieczonego mięsa. Występuje w pojemnościach 0,375, 0,75 i 1,5l.

Nagrody:

92 punkty Wine Enthusiast

93 punkty Wine Spectator

91 punktów Parker

91 punktów Parker

 

Cena: 142,00 zł
szt.

Idus de Vall Llach

Idus de Vall Llach

Idus de Vall Llach

Wino o ciemnej barwie, nieprzeniknione, egzotyczne. Wyraźne aromaty dymu, tytoniu, czarnych jagód, wiśni i czerwonych porzeczek. W smaku pełne, bogate z wyraźną słodyczą dojrzałych owoców i miękkimi taninami. Gładkie, gęste,silne, o długim potencjale dojrzewania. Polecamy do jagnięciny i wołowiny z rusztu, dziczyzny.  Podawać w temperaturze 17 - 18°C.

Nagrody:

94 punkty Parker

93 punkty Penin

 

Cena: 247,00 zł
szt.

La Catedral Tinto Rioja DOCa Bodegas Olarra

La Catedral Tinto Rioja DOCa Bodegas Olarra

La Catedral Tinto Rioja DOCa Bodegas Olarra

Wiśniowa barwa wina z fioletowymi refleksami. Soczyste aromaty czerwonych jagód. W ustach orzeźwienie, bogactwo, owoce i długi finisz. Rekomendujemy do czerwonego mięsa, jagnięciny i dojrzałych serów. 
Cena: 35,00 zł
szt.

Marques de Murrieta Gran Reserva Finca Ygay

Marques de Murrieta Gran Reserva Finca Ygay

Marques de Murrieta Gran Reserva Finca Ygay

W czasie 10-dniowej fermentacji sok z dolnej części zbiornika zostaje przepompowany ponad unoszącą się, powstałą z gron skorupę i następuję przebijanie skorupy. Pozwala to otrzymać perfekcyjną barwę oraz bogactwo aromatów. Wino przechodzi dodatkowo przez pionową prasę co pozwala gdzie zachodzi ostateczna ekstrakcja tanin. Później wino jest przelewane do beczek i zostaje w nich na 25 miesięcy, a następnie do butelek na 36. Przed podaniem zalecana jest dekantacja. Najlepiej komponuje się ze wszelkimi potrawami na bazie czerwonego mięsa.

Cena: 294,00 zł
szt.

Marques de Riscal Arienzo Crianza Rioja DOCa

Marques de Riscal Arienzo Crianza Rioja DOCa

Marques de Riscal Arienzo Crianza Rioja DOCa

Ciemny wiśniowy kolor. Zapach czerwonych owoców zmieszanych z aromatami kokosa, wanilii i drewna. W smaku obfite, pełne, okrągłe, miękkie i elastyczne z długim finiszem. Polecane do dań z białego i czerwonego mięsa z grilla i serów.

Cena: 50,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl