Blason D’Aussieres Corbieres AOC Domaine d'Aussieres

Blason D’Aussieres Corbieres AOC Domaine d'Aussieres

Blason D’Aussieres Corbieres AOC Domaine d'Aussieres

Ciemna czerwona barwa wina. Aromaty czarnych owoców takich jak jeżyn, jagód, porzeczek, z domieszką skórki pomarańczowej i skóry. Na podniebieniu wyraźna czarna porzeczka, czekolada i lukrecja. Gładkie, jedwabiste i eleganckie taniny. Przyjemna długa końcówka. Polecamy do carpaccio wołowego, tatara z jagnięciny, tatara z grzybami, serów i wędlin. 

Nagrody:
Mundus Vini Złoto
Wine Spectator 87 pkt
Decanter WWA Srebro

Cena: 70,00 zł
szt.

Campo de Arriba

Campo de Arriba

Campo de Arriba

Intensywny bukiet wina, w którym wyróżniają się czereśnie, czerwone porzeczki i owoce granatu. Po chwili ujawniają się eleganckie niuansy beczkowe. Na podniebieniu świetnie zbudowane, dominują nuty dojrzałych owoców, w końcówce nuty korzenne.

Cena: 58,00 zł
szt.

Castaño Monastrell Ecologico Barrica Bodegas Castaño

Castaño Monastrell Ecologico Barrica Bodegas Castaño

Castaño Monastrell Ecologico Barrica Bodegas Castaño

Głęboki purpurowy kolor wina z mocnymi smugami. Intensywne aromaty borówek, jagód, jeżyn, fiołków i przypraw. W smaku owocowe, bogate, korzenne z subtelnym posmakiem pieprzu. Jedwabisty, długi finisz. Temperatura podania 15-16°C. Polecamy do steków, wieprzowiny i jagnięciny, mięs z warzywami, gulaszu. Certyfikat bio. Vegan friendly.

Cena: 50,00 zł
szt.

Castaño Monastrell Ecologico Bodegas Castaño

Castaño Monastrell Ecologico Bodegas Castaño

Castaño Monastrell Ecologico Bodegas Castaño

Głęboki czerwono wiśniowy kolor wina. Bogactwo aromatów świeżych owoców takich jak czereśnia i śliwka, z eleganckim akcentem ziołowym. W ustach soczyste, gładkie, z aksamitnymi taninami i długim finiszem. Temperatura podania 15-16°C. Polecamy do wędlin, mięs z grilla, pizzy i past z sosami na bazie pomidorów, tłustych, morskich ryb. Certyfikat bio. Vegan friendly. 

Cena: 42,00 zł
szt.

Cava Rosat Dignitat

Cava Rosat Dignitat

Cava Rosat Dignitat

Żywy, różowy kolor z fioletowymi smugami. Czyste, świeże aromaty dojrzałych owoców takich jak truskawki, wiśnie z akcentem dzikich poziomek i malin. Eleganckie, malutkie bąbelki. W smaku świeże, żywe, czyste z wyraźnym posmakiem owocowym. Polecamy jako aperitif, do lekkich dań i deserów. Sewerować w temperaturze 6 - 8°C.

 

Cena: 42,00 zł
szt.

Chateau d’Aussieres Corbieres AOC Domaine d'Aussieres

Chateau d’Aussieres Corbieres AOC Domaine d'Aussieres

Chateau d’Aussieres Corbieres AOC Domaine d'Aussieres

Wyrazisty karmazynowy kolor wina z nutą fioletu. Aromaty dojrzałej śliwy, wiśni, jagód z nutą beczki. W smaku aksamitne, bujne, z nutami czekolady i wanilii. Długie wykończenie. Rekomendujemy do wołowiny, jagnięciny, pikantnych dań, serów. 
Nagrody:
Wine&Spirits 90 pkt
Mundus Vini złoto
Concours Mondial de Bruxelles złoto

Cena: 135,00 zł
szt.

Consentido Monastrell Barrica Yecla DO Bodegas La Purisima

Consentido Monastrell Barrica Yecla DO Bodegas La Purisima

Consentido Monastrell Barrica Yecla DO Bodegas La Purisima

Wino o ciemnowiśniowej barwie. Intensywne aromaty dojrzałych owoców i ziół. Na podniebieniu skoncentrowane, pełne, świetnie zbudowane, bardzo owocowe, z przyjemnymi taninami. Spędziło 3 miesiące w dębowych beczkach. Polecamy do mięs z grilla, pasztetów, potraw jednogarnkowych. 

Cena: 33,00 zł
szt.

CT En Clave de DO Jumilla Cortijo Trifillas

CT En Clave de DO Jumilla Cortijo Trifillas

CT En Clave de DO Jumilla Cortijo Trifillas

Wino z wyrazistym charakterystycznym, rześkim i aromatycznym nosie pełnym czarnych i czerwonych dojrzałych w słońcu owoców, oraz z lekko tostowo-balsamiczną nutą. Na podniebieniu świetnie zbudowane, aksamitne, owocowo - korzenne.

Cena: 42,00 zł
szt.

Domaine La Roquete Piedlong Châteauneuf-du-Pape Vignobles Brunier

Domaine La Roquete Piedlong Châteauneuf-du-Pape Vignobles Brunier

Domaine La Roquete Piedlong Châteauneuf-du-Pape Vignobles Brunier

Połyskująca czerwona barwa wina. Bogactwo aromatów wiśni, malin z nutą białego pieprzu i fiołków. W ustach okrągłe i pełne. W smaku dojrzałe wiśnie z gorzką czekoladą, z delikatnie pikantnym i długim finiszem. Świetnie zrównoważone. Rekomendujemy do jagnięciny, dziczyzny, ptactwa łownego. 

Cena: 230,00 zł
szt.

Domaine Vieux Telegraphe Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Domaine Vieux Telegraphe Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Domaine Vieux Telegraphe Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Ciemna rubinowa barwa wina. Aromaty opanowały wiśnia, malina, przyprawy, lukrecja i lawenda. Bardzo wyrazisty smak, kremowa konsystencja. Wyraźne maliny i jeżyny. Świetnie zrównoważone. Dojrzewało 10 miesięcy w stalowych kadziach, następnie w beczkach z francuskiego dębu spędziło 12 miesięcy. Może leżakować 20 – 25 lat. Wskazana dekantacja. Polecamy do wędlin, pasztetów, serów z niebieską pleśnią i camembert, kaczki, dzikiego ptactwa, dziczyzny, jagnięciny, czerwonego mięsa z grilla, risotto, dań kuchni azjatyckiej. 
 
 
Nagrody:
Magazyn Wino 2014 Znakomite Najlepsze Wino Panelu Czerwony Rodan
Robert Parker 92 pkt
Wine Spectator 92 pkt

Cena: 355,00 zł
szt.

Domaine Vieux Telegraphe Telegramme Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Domaine Vieux Telegraphe Telegramme Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Domaine Vieux Telegraphe Telegramme Rouge Chateauneuf-du Pape AOC Vignobles Brunier

Ciemnowiśniowa barwa wina. Bogate aromaty soczystych wiśni ze szczyptą cynamonu, drewna, skóry i przypraw. W ustach okrągłe, eleganckie, pełne. Soczysta mocna końcówka. Dojrzewało 10 miesięcy w stalowych kadziach, następnie w dużych beczkach z francuskiego dębu przez 6 miesięcy. Po delikatnej filtracji butelkowane na 15 – 16 miesięcy. Może leżakować do 30 lat. Wskazana dekantacja. Rekomendujemy do pieczonej jagnięciny, pieczeni wołowej lub schabu, dziczyzny, dzikiego ptactwa, potraw z grzybami, serów, Fois Gras Pate, dań kuchni marokańskiej i meksykańskiej. 

Nagrody:
Wine Spectator 90 pkt
Robert Parker 90 pkt
Producent wyróżniony ** w przewodniku Wina Europy
Cena: 168,00 zł
szt.

Gigondas Lavau

Gigondas Lavau

Gigondas Lavau

Pikantne aromaty wiśni, porzeczki, malin, śliwek z nutami fiołków, białego pieprzu. Na podniebieniu pełne, wielowarstwowe o miękkiej teksturze. Bogactwo owocowych smaków takich jak jeżyny i wiśnie podkreślone nutą wanilii. Stanowcze lecz gładkie garbniki w połączeniu ze świetną kwasowością tworzą zwartą solidną strukturę. Elegancki i długi finisz. Polecamy do dziczyzny, kaczki, jagnięciny. Temperatura podania 17-18°C.

Cena: 125,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl