Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?


Kategorie
Producent
Cena
-
od
do
Pedro de Ivar Crianza Bodegas Logos

Pedro de Ivar Crianza Bodegas Logos
Wino składa się w 70% z tempranillo, w 20% z odmiany garnacha i w 10% ze szczepu merlot. Z uwagi na specyfikę powyższych odmian, zbiory są przeprowadzane w różnym czasie, tak aby owoce były jak najbardziej dojrzałe. Tempranillo zbierane jest w drugiej połowie września, garnacha w drugiej połowie października a mazuelo pod koniec października.
Grona są odszypułkowane i umieszczane w szklanych kadziach, gdzie następuje fermentacja w kontrolowanej tempreaturze 30 stopni Celsjusza. Maceracja trwa 25 dni, aby otrzymać mocną strukturę, intensywny kolor oraz ekspresyjne aromaty. Następnie, wino zaczyna dojrzewać w beczkach z amerykańskiego dębu, co potrwa 12 miesięcy. Przez ten czas nabierze charakteru i elegancji. Potem wino zostaje zabutelkowany i kolejny rok spędzi w piwnicy, aby się ustabilizować.
Pedro de Ivar posiada czysty, jasny, rubinowy kolor. W aromatach dominują nuty dojrzałych owoców, przypraw i dębiny. W smaku wino utrzymuje balans pomiędzy tostową beczką a dojrzałymi owocami leśnymi.
Inurrieta Coral Rosado

Inurrieta Coral Rosado
Wino o błyszczącej różowej barwie, wpadającej w truskawkowy kolor. Intensywne aromaty kwaskowo-owocowe (żurawiny, poziomki, maliny). Lekko taniczne, świeża końcówka. Wyraźne, intensywne.
Inurrieta Sauvignon Blanc Orchidea

Inurrieta Sauvignon Blanc Orchidea
Mocno złożone, intensywne kwiatowe aromaty ewoluujące ku tropikalnym nutom owoców, limonki i ananasów, w tle obłędne aromaty dojrzałych owoców. Subtelnie wyczuwalna słodycz, krągłe, orzeźwiające.
Logos Cabernet

Logos Cabernet
Cabernet sauvignon w hiszpańskim wydaniu. Kluczowe etapy winifikacji to fermentacja w stalowych kadziach w temperaturze 28 stopni oraz długa maceracja (ponad 30 dni). Wino przez 3 miesiące dojrzewało w beczkach z francuskiego dębu. Wino posiada ciemny kolor. Bukiet bogaty w akcenty jagód oraz fiołków, z lekkim muśnięciem wanilii i zielonego pieprzu. Na wyróżnienie zasługuje dobra struktura i złożony charakter. Krągłe. Będzie świetnym kompanem wyrazistych serów oraz mięs.
Logos Garnacha

Logos Garnacha
Bardzo ekspresyjna garnacha z Navarry. Kluczowe etapy winifikacji to fermentacja w stalowych kadziach w temperaturze 28 stopni oraz długa maceracja (ponad 30 dni). Wino przez 3 miesiące dojrzewało w beczkach z francuskiego dębu. Wino posiada wiśniowy kolor, który na brzegach kieliszka przechodzi w kasztan. Bukiet kwiatowo-owocowy, z lekkim muśnięciem wanilii. W ustach soczyste i mocne, ale także złożone. Długi finisz. Będzie świetnym kompanem wyrazistych serów oraz mięs.
Logos I Bodegas Logos

Logos I Bodegas Logos
Doskonałe połączenie trzech odmian winorośli: 40% garnacha, 30% tempranillo oraz 30% cabernet sauvignon. Winogrona zostały zerwane z 60-letnich krzewów, na przełomie października i listopada. Fermentacja w temperaturze 30 stopni Celsjusza ma miejsce w kadziach z nierdzewnej stali i zostaje zainicjowana przez autochtoniczny szczep drożdży, pochodzący z winnicy. Maceracja trwa 25 dni. Następnie wino trafia do beczek z amerykańskiego dębu, gdzie pozostanie przez 16 miesięcy. Podczas tego procesu wino jest zlewane czterokrotnie. Po zabutelkowaniu spędza jeszcze 12 miesięcy w piwnicy, aby się ustabilizować i w końcu trafia do sprzedaży.
Wino posiada głęboką wiśniową barwę, która na obrzeżach wpada w purpurę. Dzięki długiej maceracji w aromatach odnajdziemy bardzo intensywne tony owoców leśnych, śliwek i wiśni, a także dymne, dębowe tło z posmakiem wanilii i kawy. Krągłe, z mocną strukturą i świeżą kwasowością. Długi finisz.
Logos I będzie doskonałym kompanem do sezonowanych owczych serów, pieczonych czerwonych mięs oraz dziczyzny.
Logos II Bodegas Logos

Logos II Bodegas Logos
Doskonałe połączenie trzech odmian winorośli: 40% garnacha, 30% tempranillo oraz 30% cabernet sauvignon. Winogrona zostały zerwane z 60-letnich krzewów, na przełomie października i listopada. Fermentacja w temperaturze 30 stopni Celsjusza ma miejsce w kadziach z nierdzewnej stali i zostaje zainicjowana przez autochtoniczny szczep drożdży, pochodzący z winnicy. Maceracja trwa 25 dni. Następnie wino trafia do beczek z amerykańskiego dębu, gdzie pozostanie przez 14 miesięcy. Podczas tego procesu wino jest zlewane czterokrotnie. Po zabutelkowaniu spędza jeszcze 12 miesięcy w piwnicy, aby się ustabilizować i w końcu trafia do sprzedaży.
Wino posiada wiśniową barwę, która na obrzeżach wpada w kasztanowy. Dzięki długiej maceracji w aromatach odnajdziemy bardzo intensywne tony owoców leśnych, śliwek i wiśni, a także waniliowo-czekoladowe dębowe tło. Długi posmak nie daje zapomnieć o harmonijnym smaku.
Logos II będzie doskonałym kompanem do sezonowanych owczych serów, pieczonych czerwonych mięs oraz dziczyzny.
Logos Merlot

Logos Merlot
Delikatny merlot z Navarry. Kluczowe etapy winifikacji ro fermentacja w stalowych kadziach w temperaturze 28 stopni oraz długa maceracja (ponad 30 dni). Wino przez 3 miesiące dojrzewało w beczkach z francuskiego dębu. Wino posiada kasztanowy kolor. W bukiecie dominują aromaty jagód oraz skórek dojrzałych winogron, z lekkim muśnięciem wanilii. W ustach pikantne, z akcentami rodzynek. Będzie świetnym kompanem wyrazistych serów oraz mięs.
Pago de Cirsus Chardonnay

Pago de Cirsus Chardonnay
Wyraźne, owocowe aromaty owoców egzotycznych takich jak mango i ananas oraz cytrusów. W ustach świetnie zrównoważone, krągłe, z dobrą kwasowością, przyjemne i delikatne.
Pago de Cirsus Chardonnay Fermentado en Barrica

Pago de Cirsus Chardonnay Fermentado en Barrica
Eleganckie wino z aromatami tropikalnych owoców, migdałów i wanilii. W ustach aksamitne i cieliste z dobrze wtopionymi nutami dębowymi.
Pago de Cirsus Cuvee Especial

Pago de Cirsus Cuvee Especial
Bogactwo aromatów owocowych (jagody, śliwki i porzeczki) i balsamicznych z nutami lukrecji i cedru. Na podniebieniu jedwabiste, aksamitne, gęste z niekończącym się finiszem. Zrównoważone i eleganckie.
Pago de Cirsus Oak Aged
