Pedro de Ivar Crianza Bodegas Logos

Pedro de Ivar Crianza Bodegas Logos

Pedro de Ivar Crianza Bodegas Logos

Wino składa się w 70% z tempranillo, w 20% z odmiany garnacha i w 10% ze szczepu merlot. Z uwagi na specyfikę powyższych odmian, zbiory są przeprowadzane w różnym czasie, tak aby owoce były jak najbardziej dojrzałe. Tempranillo zbierane jest w drugiej połowie września, garnacha w drugiej połowie października a mazuelo pod koniec października.

Grona są odszypułkowane i umieszczane w szklanych kadziach, gdzie następuje fermentacja w kontrolowanej tempreaturze 30 stopni Celsjusza. Maceracja trwa 25 dni, aby otrzymać mocną strukturę, intensywny kolor oraz ekspresyjne aromaty. Następnie, wino zaczyna dojrzewać w beczkach z amerykańskiego dębu, co potrwa 12 miesięcy. Przez ten czas nabierze charakteru i elegancji. Potem wino zostaje zabutelkowany i kolejny rok spędzi w piwnicy, aby się ustabilizować.

Pedro de Ivar posiada czysty, jasny, rubinowy kolor. W aromatach dominują nuty dojrzałych owoców, przypraw i dębiny. W smaku wino utrzymuje balans pomiędzy tostową beczką a dojrzałymi owocami leśnymi.

Cena: 45,00 zł
szt.

Pedro de Ivar Riserva Prestigio Bodegas Logos

Pedro de Ivar Riserva Prestigio Bodegas Logos

Pedro de Ivar Riserva Prestigio Bodegas Logos

Wino składa się w 60% ze szczepu garnacha i w 40% z odmiany tempranillo. Winogrona pochodzą ze starych, ponad 60-letnich krzewów, które rosną w sercu Queiles Valley i korzystają z unikalnego klimatu okolic Mount Moncayo (2315 m n.p.m.). Bardzo duża ilość dni słonecznych oraz duże wahania temperatur pomiędzy nocą a dniem pozwalają na uzyskanie dojrzałych gron najwyższej jakości. Gleba zatrzymuje wodę bardzo głęboko, ale długie korzenie starych krzewów są w stanie dostarczać im wody oraz minerałów. Przy ręcznym zbiorze następuje selekcja najlepszych gron, jeśli chodzi o dojrzałość i poziom cukru.

Następnie, winiarze rozpoczynają fermentację alkoholową, z użyciem autochtonicznego szczepu drożdży. Po 30 dniach wino zostaje przelane do nowych beczek z dębu amerykańskiego, gdzie spędzi 14 miesięcy. Przed zabutelkowaniem czeka je także klarowanie, do którego używane jest białko jaja kurzego.

Efektem jest wino o wiśniowym, połyskującym kolorze. Bukiet jest intensywny, złożony, a dominują w nim dojrzałe ciemne owoce, wspaniale zharmonizowane z aromatami wanilii, karmelu, kawy. Smak jest mocny i zdecydowany, a taniny posiadają słodycz pochodzącą z amerykańskiego dębu. Długi finisz.   

Cena: 70,00 zł
szt.

Inurrieta Coral Rosado

Inurrieta Coral Rosado

Inurrieta Coral Rosado

Wino o błyszczącej różowej barwie, wpadającej w truskawkowy kolor. Intensywne aromaty kwaskowo-owocowe (żurawiny, poziomki, maliny). Lekko taniczne, świeża końcówka. Wyraźne, intensywne. 

Cena: 46,00 zł
szt.

Inurrieta Crianza Cuatrocientos

Inurrieta Crianza Cuatrocientos

Inurrieta Crianza Cuatrocientos

Wino o głębokiej barwie ciemnego rubinu. Intensywne zapachy dojrzałych owoców leśnych, likieru porzeczkowego, podgniłej maliny, nuty czerwonej papryki, zielonego pomidora, elementy żywiczne i balsamiczne, w końcu ziemiste i aceton. Wyrazista kwasowość, soczyste i sprężyste. Spędziło 14 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego Allier i amerykańskiego. Polecamy do czerwonych mięs, szczególnie wołowiny. 

Cena: 56,00 zł
szt.

Inurrieta Sauvignon Blanc Orchidea

Inurrieta Sauvignon Blanc Orchidea

Inurrieta Sauvignon Blanc Orchidea

Mocno złożone, intensywne kwiatowe aromaty ewoluujące ku tropikalnym nutom owoców, limonki i ananasów, w tle obłędne aromaty dojrzałych owoców. Subtelnie wyczuwalna słodycz, krągłe, orzeźwiające. 

Cena: 47,00 zł
szt.

Inurrieta Vallemera Tinto

Inurrieta Vallemera Tinto

Inurrieta Vallemera Tinto

Intensywna wiśniowa barwa wina. Aromaty opanowane przez dojrzałe owoce z nutą fiołków i rozmarynu. Wino średnio zbudowane. Odświeżająco taninowe ze słodkim posmakiem. Polecamy do grillowanych mięs, makaronów i pizzy. 

Cena: 32,00 zł
szt.

Logos I Bodegas Logos

Logos I Bodegas Logos

Logos I Bodegas Logos

Doskonałe połączenie trzech odmian winorośli: 40% garnacha, 30% tempranillo oraz 30% cabernet sauvignon. Winogrona zostały zerwane z 60-letnich krzewów, na przełomie października i listopada. Fermentacja w temperaturze 30 stopni Celsjusza ma miejsce w kadziach z nierdzewnej stali i zostaje zainicjowana przez autochtoniczny szczep drożdży, pochodzący z winnicy. Maceracja trwa 25 dni. Następnie wino trafia do beczek z amerykańskiego dębu, gdzie pozostanie przez 16 miesięcy. Podczas tego procesu wino jest zlewane czterokrotnie. Po zabutelkowaniu spędza jeszcze 12 miesięcy w piwnicy, aby się ustabilizować i w końcu trafia do sprzedaży.   

Wino posiada głęboką wiśniową barwę, która na obrzeżach wpada w purpurę. Dzięki długiej maceracji w aromatach odnajdziemy bardzo intensywne tony owoców leśnych, śliwek i wiśni, a także dymne, dębowe tło z posmakiem wanilii i kawy. Krągłe, z mocną strukturą i świeżą kwasowością. Długi finisz. 

Logos I będzie doskonałym kompanem do sezonowanych owczych serów, pieczonych czerwonych mięs oraz dziczyzny. 

Cena: 109,00 zł
szt.

Logos II Bodegas Logos

Logos II Bodegas Logos

Logos II Bodegas Logos

Doskonałe połączenie trzech odmian winorośli: 40% garnacha, 30% tempranillo oraz 30% cabernet sauvignon. Winogrona zostały zerwane z 60-letnich krzewów, na przełomie października i listopada. Fermentacja w temperaturze 30 stopni Celsjusza ma miejsce w kadziach z nierdzewnej stali i zostaje zainicjowana przez autochtoniczny szczep drożdży, pochodzący z winnicy. Maceracja trwa 25 dni. Następnie wino trafia do beczek z amerykańskiego dębu, gdzie pozostanie przez 14 miesięcy. Podczas tego procesu wino jest zlewane czterokrotnie. Po zabutelkowaniu spędza jeszcze 12 miesięcy w piwnicy, aby się ustabilizować i w końcu trafia do sprzedaży.   

Wino posiada wiśniową barwę, która na obrzeżach wpada w kasztanowy. Dzięki długiej maceracji w aromatach odnajdziemy bardzo intensywne tony owoców leśnych, śliwek i wiśni, a także waniliowo-czekoladowe dębowe tło. Długi posmak nie daje zapomnieć o harmonijnym smaku. 

Logos II będzie doskonałym kompanem do sezonowanych owczych serów, pieczonych czerwonych mięs oraz dziczyzny. 

Cena: 65,00 zł
szt.

Pago de Cirsus Chardonnay

Pago de Cirsus Chardonnay

Pago de Cirsus Chardonnay

Wyraźne, owocowe aromaty owoców egzotycznych takich jak mango i ananas oraz cytrusów. W ustach świetnie zrównoważone, krągłe, z dobrą kwasowością, przyjemne i delikatne.

Cena: 58,00 zł
szt.

Pago de Cirsus Chardonnay Fermentado en Barrica

Pago de Cirsus Chardonnay Fermentado en Barrica

Pago de Cirsus Chardonnay Fermentado en Barrica

Eleganckie wino z aromatami tropikalnych owoców, migdałów i wanilii. W ustach aksamitne i cieliste z dobrze wtopionymi nutami dębowymi. 

 

Cena: 81,00 zł
szt.

Pago de Cirsus Cuvee Especial

Pago de Cirsus Cuvee Especial

Pago de Cirsus Cuvee Especial

Bogactwo aromatów owocowych (jagody, śliwki i porzeczki) i balsamicznych z nutami lukrecji i cedru. Na podniebieniu jedwabiste, aksamitne, gęste z niekończącym się finiszem. Zrównoważone i eleganckie. 

Cena: 115,00 zł
szt.

Pago de Cirsus Oak Aged

Pago de Cirsus Oak Aged

Pago de Cirsus Oak Aged

Bogactwo owocowych aromatów, takich jak porzeczki i jagody, podkreślonych nutami tostowymi z akcentem dymu i wanilii. W smaku pełne ciała z mocnym owocem, czyste, lekko taniczne z subtelną słodyczą na finiszu.
 
 
Cena: 47,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl