Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?


Kategorie
Producent
Cena
-
od
do
Paarl
Grand Classique Glen Carlou

Grand Classique Glen Carlou
Aromaty opanowane przez goździki, sandałowca i porzeczki. W smaku dojrzałe taniny, czysty i intensywny charakter owocowy. Wino jest długie i doskonale zrównoważone. Temperatura podania: 18°C. Polecamy do dziczyzny, wołowiny i jagnięciny. 24 miesiące dojrzewania we francuskich beczkach.
Nagrody:
2005: Wine Spectator 90 pkt.
Haven Chardonnay Glen Carlou

Haven Chardonnay Glen Carlou
Niebeczkowane wino o jasno słomkowej barwie. Aromaty jabłek, pieczonych gruszek oraz fig. W ustach wyczuwalne owoce pestkowe, jabłka oraz świetnie wyważona kwasowość.
Glen Carlou Cabernet Sauvignon

Glen Carlou Cabernet Sauvignon
Glen Carlou Chardonnay

Glen Carlou Chardonnay
100% Chardonnay, masłowe, oleiste z dużą ilością wanilii pochodzącej od beczki. Aromaty śmietanowo-masłowe mieszają się z nutami owocowymi gruszy i mandarynki.
Glen Carlou Gravel Quarry Cabernet Sauvignon

Glen Carlou Gravel Quarry Cabernet Sauvignon
Aromaty czarnej porzeczki i drewna sandałowego prowadzą do aksamitnej struktury. W ustach eleganckie, bogate, z akcentami porzeczki i pikantnego dębu. Podawać do czerwonych mięs.
Glen Carlou Pinot Noir

Glen Carlou Pinot Noir
Perfumowany bukiet z dojrzałymi wiśniami i malinami. W smaku delikatne z przyprawami i nutą czekoladową. Wino rekomendowane do dziczyzny, jagnięciny, miękkich serów dojrzewających.
Glen Carlou Quartz Stone Chardonnay

Glen Carlou Quartz Stone Chardonnay
2006: Wine Spectator 90 pkt.
Glen Carlou Sauvignon Blanc

Glen Carlou Sauvignon Blanc
Wino stworzone w 100% ze szczepu Sauvignon Blanc. Wino charakteryzuje jasno cytrynowy kolor i bukiet pełen zielonych fig złamanych nutami agrestu i zielonej papryki. Doskonale pasuje do ryb i skorupiaków.
Glen Carlou Syrah

Glen Carlou Syrah
Wino spędziło w beczkach (80 % amerykańskich) 8 miesięcy. Odnajdziemy w nim aromaty jeżyny, morwy i przypieczonego dębu. Wino bardzo owocowe, skoncentrowane i pełne. Podawać w temperaturze 18°C do dziczyzny, wołowiny.