Sardynia

Buio Cantina Vinicole Mesa

Buio Cantina Vinicole Mesa

Buio Cantina Vinicole Mesa

Wino o głęboko rubinowym kolorze. W nosie aromaty czerwonych owoców, dzikiej śliwki, geranium i czarnego pieprzu. Na języku wino gęste, skoncentrowane, z posmakiem smażonych owoców, wanilii, czekolady i pieprzu. Zaokrąglone, jedwabiste taniny. Długi, wyważony finisz. Temperatura podania 16 - 17˚C. Rekomendujemy do duszonego mięsa, pieczeni, pasztetów, dziczyzny. 

 

Cena: 104,00 zł
szt.

Cardanera Carignano del Sulcis DOC Argiolas

Cardanera Carignano del Sulcis DOC Argiolas

Cardanera Carignano del Sulcis DOC Argiolas

Wino o rubinowej barwie i obfitym aromacie czerwonych owoców i śródziemnomorskich przypraw. Na podniebieniu okrągłe, świetnie zrównoważone, z niezwykle lekką taniną i delikatnie pikantnym posmakiem na finiszu. Rekomendujemy do makaronów, dań mięsnych, wędlin i serów.

 

Cena: 77,00 zł
szt.

Costamolino Vermentino di Sardegna DOC Argiolas

Costamolino Vermentino di Sardegna DOC Argiolas

Costamolino Vermentino di Sardegna DOC Argiolas

Słomkowożółta barwa wina z jasnymi seledynowymi refleksami. Bogactwo subtelnych i delikatnych aromatów dojrzałych białych owoców pestkowych i cytrusów z ziołową nutą. W ustach orzeźwienie, świeżość, dobra kwasowość i przyjemny finisz. Serwować do przystawek z ryb i owoców morza, ryb z grilla.
Nagrody:
Robert Parker 90 pkt
Wine Spectator 89 pkt

Cena: 75,00 zł
szt.

Costera Cannonau di Sardegna DOC Argiolas

Costera Cannonau di Sardegna DOC Argiolas

Costera Cannonau di Sardegna DOC Argiolas

Wyrazista rubinowa barwa z odcieniami granatu. W smaku świetnie zaokrąglone, dobrze zorganizowane i wyważone. Wino spędziło 8-10 miesięcy w dębowej beczce. Rekomendujemy do mięsnych przystawek, wędlin, jagnięciny, sera pecorino.
Nagrody:
Robert Parker 90 pkt
Wine Enthusiast 90 pkt
Concours Mondial de Bruxelles złoto

Cena: 82,00 zł
szt.

Giunco Cantina Vinicole Mesa

Giunco Cantina Vinicole Mesa

Giunco Cantina Vinicole Mesa

Wino o czystym, świeżym aromacie ananasa, mango i cytrusów. Kwiatowe nuty i akcent mineralny. W ustach dobra koncentracja, świeże owoce i rześka kwasowość. Wyrafinowane i eleganckie. Temperatura podania 8 - 10˚C. Polecamy do łososia, sandacza, smażonego karpia, skorupiaków. 

 

 

 

Cena: 96,00 zł
szt.

Iselis Bianco Nasco di Cagliari DOC Argiolas

Iselis Bianco Nasco di Cagliari DOC Argiolas

Iselis Bianco Nasco di Cagliari DOC Argiolas

Wino o jasno żółtej barwie. Bogactwo aromatów żółtych kwiatów i tropikalnych owoców z nutą leśnego mchu. W smaku delikatne, wyraziste, z długim finiszem. Dobre do przystawek z owoców morza, ryb i białego mięsa, miękkich serów.
Nagrody:
James Suckling 92 pkt
IWC Srebro
DWWA Brąz

Cena: 93,00 zł
szt.

Iselis Rosso Monica di Cagliari Superiore DOC Argiolas

Iselis Rosso Monica di Cagliari Superiore DOC Argiolas

Iselis Rosso Monica di Cagliari Superiore DOC Argiolas

Rubinowo czerwony kolor wina. Wyraźne i intensywne aromaty wiśni i śliwki z nutami wanilii i cynamonu. W ustach harmonia i aksamit, z bardzo słodkimi taninami i długim wykończeniem. Świetnie wyważone smaki czerwonych owoców i przypraw. W dębowej beczce spędziło 12 miesięcy, następnie 6 miesięcy w butelce. Proponujemy serwować do makaronów, pikantnych zup rybnych, duszonej jagnięciny, grillowanego czerwonego mięsa.
Nagrody:
Concours Mondial de Bruxelles Złoto
IWC Srebro

Cena: 107,00 zł
szt.

Meri Vermentino di Sardegna DOC Argiolas

Meri Vermentino di Sardegna DOC Argiolas

Meri Vermentino di Sardegna DOC Argiolas

Wino w kolorze jasno żółtym z zielonymi refleksami. Mocne aromaty z górującymi cytrusami i świeżymi jasnymi owocami. W smaku żywe, świeże, subtelne, dobrze wyważone i wykończone. Rekomendujemy do sushi, sashimi, przystawek, lekkich dań mięsnych i rybnych.
Nagrody:
Wine Enthusiast 92
Concours Mondial de Bruxelles srebro

Cena: 77,00 zł
szt.

Primo Bianco Cantina Vinicole Mesa

Primo Bianco Cantina Vinicole Mesa

Primo Bianco Cantina Vinicole Mesa

Wyraźne aromaty moreli, brzoskwiń, cytrusów, z subtelnymi nutami kwiatów. Na języku rześkie, sprężyste, mineralne z długim, lekko pikantnym finiszem. Temperatura podania 8 - 10˚C. Dobrze smakuje do ryby, owoców morza, sałatek.

 

Cena: 69,00 zł
szt.

S`Elegas Nuragus di Cagliari DOC Argiolas

S`Elegas Nuragus di Cagliari DOC Argiolas

S`Elegas Nuragus di Cagliari DOC Argiolas

Delikatna słomkowożółta barwa. Bogactwo aromatów świeżych cytryn i brzoskwiń z nutami orzechów i ziół. W smaku orzeźwienie z gorzkawym posmakiem na finiszu. Dobra kwasowość. Podawać do owoców morza, ryb zapiekanych w sosach, dań kuchni sardyńskiej.
Nagrody:
Robert Parker 90 pkt
Wine Spectator 86 pk

Cena: 65,00 zł
szt.

Senes Cannonau di Sardegna DOC Riserva Argiolas

Senes Cannonau di Sardegna DOC Riserva Argiolas

Senes Cannonau di Sardegna DOC Riserva Argiolas

Mocna rubinowa barwa wina z odcieniami purpury. Składają się na niego aromaty śliwek i jeżyn, suszonych kwiatów, nuty tytoniu, skóry, pieprzu i goździków. W smaku trwałe i intensywne o dobrej strukturze, miękkości i delikatnym wykończeniu. Dojrzewało w dębowych beczkach. Dobrze smakuje w towarzystwie mięsnych przystawek, wędlin, jagnięciny, sera pecorino.

Cena: 133,00 zł
szt.

Turriga Isola dei Nuraghi Rosso IGT Argiolas

Turriga Isola dei Nuraghi Rosso IGT Argiolas

Turriga Isola dei Nuraghi Rosso IGT Argiolas

Głęboka czerwona barwa wina. W bukiecie bogate aromaty czerwonych i czarnych owoców, śródziemnomorskich ziół, palonej kawy, przypraw i lukrecji. Na podniebieniu świetnie zorganizowane, dobrze zrównoważone, w smaku czyste i trwałe. Gładkie garbniki na wykończeniu. W nowych beczkach z francuskiego dębu spędziło 18-24 miesiące. Wskazana dekantacja. Podawać do gulaszów, duszonego mięsa, grzybów, wędlin i serów.
Nagrody:
Wine Spectator 91 pkt.

Cena: 447,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl