Arvum Bodegas Escudero

Arvum Bodegas Escudero

Arvum Bodegas Escudero

Kupaż szczepów, które zostały użyte do produkcji tego wina był nazywany Vidau przez przodków rodziny Escudero. Mówiąc Vidau mieli oni na myśli te winnice, w których rosły różne odmiany winorośli. Ta koncepcja była podtrzymywana przez 4 pokolenia, które z kupażu najlepszych gron tempranillo (40%), garnacha (40%), graciano oraz mazuelo, pochodzących ze najlepszych krzewów produkowały uczciwe, złożone i tradycyjne win.

Winogrona pochodzą z winnicy Cuesta la Reina, usytowanej na zboczach Mount Yerga, z ponad 80-letnich krzewów. Zbierane są ręcznie w październiku. Fermentacja ma miejsce w kadziach z nierdzewnej stali, z użyciem autochtonicznego dla winnicy szczepu drożdży. Maceracja trwa 32 dnia. W grudniu wino trafia do beczek z francuskiego (Allier) oraz rumuńskiego dębu, gdzie spędzi 17 miesięcy. Po zabutelkowaniu trafia do piwnicy na kolejne 12 miesięcy. 

Wino ma barwę ciemnego fioletu. W potężnym bukiecie przeplatają się aromaty kadzidła, spalonej ziemi, lawendy oraz kompotu z owoców leśnych. W aksamitnym smaku obecny likier z czarnych jagód oraz anyż.  Doskonale zrównoważone, o pełnych i dojrzałych taninach. Długi finisz.

Polecamy do dojrzałych serów, wołowiny, pieczeni, dziczyzny, królika, przepiórki, a w szczególności sarny. 

Cena: 264,00 zł
szt.

Becquer Blanco Familia Escudero

Becquer Blanco Familia Escudero

Becquer Blanco Familia Escudero

Wingrona użyte do produkcji tego wina pochodzą z rodzinnej winnicy Bodegas Escudero, znajdującej się na zboczach Monte Yerga. Krzewy rosną na wysokości 700 metrów n.p.m. Taki usytuowanie winnicy powoduje, że wina są bardzo bogate w aromaty. 

Tlen ma ograniczoną styczność z moszczem, co zmniejsza późniejszą oksydację wina, a więc pozytywnie wpływa na jego ewolucję w butelce. Aromaty i smak pozostaną intensywne dłużej. Fermentacja ma miejsce w 225-litrowych beczkach z amerykańskiego dębu, następnie dojrzewa pod osadem z drożdży przez 6 miesięcy. 

Wino posiada słomkowy kolor z zielonkawymi refleksami. W aromatach bez trudu odnajdziemy zielone jabłko, gruszkę, kwiat akacji i owoce cytrusowe oraz waniliowe tony, pochodzące od kontaktu z dębowym drewnem.

Wspaniale odnajdzie się w towarzystwie owoców morza, dań na bazie ryb, grillowanych warzyw czy jagnięciny. 

Cena: 56,00 zł
szt.

Becquer Tinto Familia Escudero

Becquer Tinto Familia Escudero

Becquer Tinto Familia Escudero

Becquer Tinto posiada wiśniowy kolor. Bukiet rozpoczyna się ciemnymi owocami leśnymi. Doskonale wyczuwalne są także akcenty tostowe oraz nuty wanilii, wynikające z kontaktu wina z dębem. Smak harmonijny, bazujący na czarnej porzeczce, owocach jagodowych oraz pikantnych przyprawach. Wszystko to w towarzystwie okrągłych tanin. 

Cena: 56,00 zł
szt.

Heredad Blanco Bienzoval Bodegas Escudero

Heredad Blanco Bienzoval Bodegas Escudero

Heredad Blanco Bienzoval Bodegas Escudero

Wingrona użyte do produkcji tego wina pochodzą z rodzinnej winnicy Bodegas Escudero, znajdującej się na zboczach Monte Yerga. Krzewy rosną na wysokości 700 metrów n.p.m. Taki usytuowanie winnicy powoduje, że wina są bardzo bogate w aromaty. 

Tlen ma ograniczoną styczność z moszczem, co zmniejsza późniejszą oksydację wina, a więc pozytywnie wpływa na jego ewolucję w butelce. Aromaty i smak pozostaną intensywne dłużej. 

Wino posiada słomkowy kolor z zielonkawymi refleksami. W aromatach bez trudu odnajdziemy zielone jabłko, gruszkę, kwiat akacji i owoce cytrusowe. Oprócz tego wino oferuje chrupiącą i rześką kwasowość.

Wspaniale odnajdzie się w towarzystwie owoców morza, dań na bazie ryb lub jako aperitif. 

Cena: 32,00 zł
szt.

Heredad Tinto Bienzoval Bodegas Escudero

Heredad Tinto Bienzoval Bodegas Escudero

Heredad Tinto Bienzoval Bodegas Escudero

Podstawowe wino czerwone z winnicy Bodegas Escudero z regionu Rioja. Do jego produkcji użyto tempranillo (70%), garnacha (20%) oraz mazuelo (10%), rosnących w winnicy na zboczach Mount Yerga. Zbiór tempranillo nastąpił w pierwszej połowie października, garnacha w połowie października, a mazuelo na początku listopada. Fermentacja została przeprowadzona w kadziach z nierdzewnej stali i trwała 10 dni. Zlewanie wina wina nastąpiło natomiast po 15 dniach maceracji. Następnie wino trafiło do beczek z amerykańskiego dębu na 4 miesiące.

Posiada czerwoną barwę z granatowymi refleksami. Dominują aromaty owoców leśnych oraz śliwek. Owocowość bardzo dobrze współgra z dębowym tłem, tworząc harmonijny efekt. Zrównoważony jest tu też alkohol oraz kwasowość. Okrągłe taniny. Czego więcej chcieć od wina z kategorii entry level?

Cena: 32,00 zł
szt.

Solar de Becquer Crianza Bodegas Escudero

Solar de Becquer Crianza Bodegas Escudero

Solar de Becquer Crianza Bodegas Escudero

Solidnie zbudowana Crianza, składająca się w 70% z tempranillo, w 20% z mazuelo i w 10% z odmiany garnacha. Winogrona pochodzą z winnych krzewów porastających słoneczne zbocze Monte Yerga. Winnica Cuesta de la Reina Estate rozciąga się na wysokości 450 - 800 metrów n.p.m. Dominują tam ubogie gliniasto-wapienne gleby. 120-hektarowa winnica należy do rodziny Escudero już od 4 pokoleń. Średni wiek krzewów to 25 lat. Owoce są zbierane w momencie pełnej dojrzałości, co wykonywane jest ręcznie. W ten sposób winiarze mają wpływ na wybór najlepszych gron. Tempranillo i garnacha zbierane są w połowie października, a mazuelo w pierwszym tygodniu września. Drogę do prasy winogrona pokonują w małych skrzynkach, aby uniknąć uszkodzeń podczas transportu. 

Fermentacja ma miejsce w kadziach ze stali nierdzewnej, z użyciem autochtonicznego szczepu drożdży. Po jej zakończeniu wino przechodzi jeszcze macerację przez przynajmniej 10 kolejnych dni. Następnie trafia do beczek z amerykańskiego dębu, gdzie pozostanie przez 14 miesięcy. W tym czasie jest zlewane trzykrotnie. Po klarowaniu przychodzi czas na butelkowanie i 6-miesięczny odpoczynek w piwnicy.

Wino posiada piękny rubinowy kolor. Jest bogate w aromaty jagód, borówek, jeżyn, głogu oraz żurawiny. Nad kieliszkiem wyczujemy także waniliowy-tostowy akcent dębu. Wino ma mocną i stabilną strukturę oraz pozostawia długi posmak.

Będzie doskonałym kompanem do średnio sezonowanych serów, czerwonych mięs, pieczeni, gulaszu oraz dziczyzny.

.

Cena: 49,00 zł
szt.

Solar de Becquer Reserva Bodegas Escudero

Solar de Becquer Reserva Bodegas Escudero

Solar de Becquer Reserva Bodegas Escudero

Gęsta i cielista reserva, składająca się w 70% z tempranillo, w 20% z mazuelo i w 10% z odmiany garnacha. Winogrona pochodzą z winnych krzewów porastających słoneczne zbocze Monte Yerga. Winnica Cuesta de la Reina Estate rozciąga się na wysokości 450 - 800 metrów n.p.m. Dominują tam ubogie gliniasto-wapienne gleby. 120-hektarowa winnica należy do rodziny Escudero już od 4 pokoleń. Średni wiek krzewów to 40 lat. Owoce są zbierane w momencie pełnej dojrzałości, co wykonywane jest ręcznie. W ten sposób winiarze mają wpływ na wybór najlepszych gron. Tempranillo i garnacha zbierane są w połowie października, a mazuelo w pierwszym tygodniu września. Drogę do prasy winogrona pokonują w małych skrzynkach, aby uniknąć uszkodzeń podczas transportu. 

Fermentacja ma miejsce w kadziach ze stali nierdzewnej, z użyciem autochtonicznego szczepu drożdży. Po jej zakończeniu wino przechodzi jeszcze macerację przez przynajmniej 10 kolejnych dni. Następnie trafia do beczek z amerykańskiego dębu, gdzie pozostanie przez 18 miesięcy. W tym czasie jest zlewane trzykrotnie. Po klarowaniu przychodzi czas na butelkowanie i 28-miesięczny odpoczynek w piwnicy.

Wino posiada ciemny ceglasty kolor. Jest bogate w aromaty jagód, borówek, jeżyn, głogu oraz żurawiny. Nad kieliszkiem wyczujemy także akcenty balsamiczne, przyprawowe (czarny i zielony pieprz), nutę tytoniu oraz skóry. Wino ma mocną i stabilną strukturę, daje wrażenie miękkości oraz pozostawia długi posmak.

Będzie doskonałym kompanem do jamon serrano i iberico oraz długo sezonowanych serów, czerwonych mięs, pieczeni, gulaszu oraz dziczyzny.

Cena: 68,00 zł
szt.

Solar de Becquer Tempranillo Bodegas Escudero

Solar de Becquer Tempranillo Bodegas Escudero

Solar de Becquer Tempranillo Bodegas Escudero

100% bardzo owocowego tempranillo z regionu Rioja. Winogrona pochodzą z winnych krzewów porastających słoneczne zbocze Monte Yerga. Winnica Cuesta de la Reina Estate rozciąga się na wysokości 450 - 800 metrów n.p.m. Dominują tam ubogie gliniasto-wapienne gleby. 120-hektarowa winnica należy do rodziny Escudero już od 4 pokoleń. Owoce są zbierane w momencie pełnej dojrzałości, co wykonywane jest ręcznie w połowie października. W ten sposób winiarze mają wpływ na wybór najlepszych gron. Drogę do kadzi z nierdzewnej stali winogrona pokonują w małych skrzynkach, aby uniknąć uszkodzeń podczas transportu. W kadziach następuje 12-dniowa maceracja, po czym sok zostaje wyciśnięty i ma miejsce fermentacja w niskiej temperaturze.

Wino posiada wiśniowy, żywy kolor z granatowymi refleksami. Znakomicie zarysowane aromaty małych owoców leśnych z delikatną nutą anyżu. Delikatnie taniczne. 

Idealne do topionych serów, niezbyt pikantnych mięs czerwonych oraz mięs białych w śmietanowych sosach. 

Cena: 38,00 zł
szt.

Vidau Bodegas Escudero

Vidau Bodegas Escudero

Vidau Bodegas Escudero

Kupaż szczepów, które zostały użyte do produkcji tego wina był nazywany Vidau przez przodków rodziny Escudero. Mówiąc Vidau mieli oni na myśli te winnice, w których rosły różne odmiany winorośli. Ta koncepcja była podtrzymywana przez 4 pokolenia, które z kupażu najlepszych gron tempranillo (80%), graciano, garnacha oraz mazuelo, pochodzących ze najlepszych krzewów produkowały uczciwe, złożone i tradycyjne win.

Winogrona pochodzą z winnicy Cuesta la Reina z 80-letnich krzewów. Zbierane są ręcznie w październiku. Fermentacja ma miejsce w kadziach z nierdzewnej stali, z użyciem autochtonicznego dla winnicy szczepu drożdży. Maceracja trwa 32 dnia. W grudniu wino trafia do beczek z francuskiego (Allier) oraz rumuńskiego dębu, gdzie spędzi 10 miesięcy. Po zabutelkowaniu trafia do piwnicy na kolejne 12 miesięcy. 

Posiada piękny wiśniowy kolor. W aromatach dominują dojrzałe owoce leśne, śliwki, wiśnie oraz fiołki. Na skutek kontaktu z dębem wyczuwalne są także akcenty przypraw azjatyckich oraz palonego drewna cedrowego. Doskonale zrównoważone, o pełnych i dojrzałych taninach. Długi finisz.

Polecamy do dojrzałych serów, wołowiny, pieczeni, dziczyzny, królika, przepiórki, a w szczególności sarny. 

Cena: 202,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl