Specjalna Selekcja

Pedro de Ivar Crianza Bodegas Logos

Pedro de Ivar Crianza Bodegas Logos

Pedro de Ivar Crianza Bodegas Logos

Wino składa się w 70% z tempranillo, w 20% z odmiany garnacha i w 10% ze szczepu merlot. Z uwagi na specyfikę powyższych odmian, zbiory są przeprowadzane w różnym czasie, tak aby owoce były jak najbardziej dojrzałe. Tempranillo zbierane jest w drugiej połowie września, garnacha w drugiej połowie października a mazuelo pod koniec października.

Grona są odszypułkowane i umieszczane w szklanych kadziach, gdzie następuje fermentacja w kontrolowanej tempreaturze 30 stopni Celsjusza. Maceracja trwa 25 dni, aby otrzymać mocną strukturę, intensywny kolor oraz ekspresyjne aromaty. Następnie, wino zaczyna dojrzewać w beczkach z amerykańskiego dębu, co potrwa 12 miesięcy. Przez ten czas nabierze charakteru i elegancji. Potem wino zostaje zabutelkowany i kolejny rok spędzi w piwnicy, aby się ustabilizować.

Pedro de Ivar posiada czysty, jasny, rubinowy kolor. W aromatach dominują nuty dojrzałych owoców, przypraw i dębiny. W smaku wino utrzymuje balans pomiędzy tostową beczką a dojrzałymi owocami leśnymi.

Cena: 45,00 zł
szt.

Alticato Chianti Riserva DOCG Trequanda

Alticato Chianti Riserva DOCG Trequanda

Alticato Chianti Riserva DOCG Trequanda

Wino o żywym, intensywnym rubinowym kolorze, z granatowymi refleksami. W aromatach odnajdujemy konfitury z wiśni, czereśni oraz śliwki, a także nuty przypraw oraz tostów. Smak jest harmonijny i długi. Wytrawny. Z wiekiem będzie stawał się bardziej aksamitny.

Cena: 62,00 zł
szt.

Baconcoli Chianti DOCG Trequanda

Baconcoli Chianti DOCG Trequanda

Baconcoli Chianti DOCG Trequanda

Wino ma piękny rubinowy kolor, który z wiekiem będzie przechodził w granat. Bukiet jest bardzo intensywny. Składają się na niego aromaty dojrzałych czereśni, śliwek, fiołków oraz dyskretne nuty przypraw. Usta są świeże, zdecydowane, z wyczuwalną taniną.

Cena: 45,00 zł
szt.

Becquer Blanco Familia Escudero

Becquer Blanco Familia Escudero

Becquer Blanco Familia Escudero

Wingrona użyte do produkcji tego wina pochodzą z rodzinnej winnicy Bodegas Escudero, znajdującej się na zboczach Monte Yerga. Krzewy rosną na wysokości 700 metrów n.p.m. Taki usytuowanie winnicy powoduje, że wina są bardzo bogate w aromaty. 

Tlen ma ograniczoną styczność z moszczem, co zmniejsza późniejszą oksydację wina, a więc pozytywnie wpływa na jego ewolucję w butelce. Aromaty i smak pozostaną intensywne dłużej. Fermentacja ma miejsce w 225-litrowych beczkach z amerykańskiego dębu, następnie dojrzewa pod osadem z drożdży przez 6 miesięcy. 

Wino posiada słomkowy kolor z zielonkawymi refleksami. W aromatach bez trudu odnajdziemy zielone jabłko, gruszkę, kwiat akacji i owoce cytrusowe oraz waniliowe tony, pochodzące od kontaktu z dębowym drewnem.

Wspaniale odnajdzie się w towarzystwie owoców morza, dań na bazie ryb, grillowanych warzyw czy jagnięciny. 

Cena: 57,00 zł
szt.

Becquer Tinto Familia Escudero

Becquer Tinto Familia Escudero

Becquer Tinto Familia Escudero

Becquer Tinto posiada wiśniowy kolor. Bukiet rozpoczyna się ciemnymi owocami leśnymi. Doskonale wyczuwalne są także akcenty tostowe oraz nuty wanilii, wynikające z kontaktu wina z dębem. Smak harmonijny, bazujący na czarnej porzeczce, owocach jagodowych oraz pikantnych przyprawach. Wszystko to w towarzystwie okrągłych tanin. 

Cena: 57,00 zł
szt.

Buggea Orcia DOC Trequanda

Buggea Orcia DOC Trequanda

Buggea Orcia DOC Trequanda

Toskańskie wino z apelacji Orcia DOC bazujące na sangiovese (70%), uzupełnione odmianami merlot, cabernet sauvignon oraz cabernet franc (30%). Piękny, rubinowy kolor z fioletowymi refleksami. W aromatach dominują lekkie nuty konfiturowe oraz przyprawowe. Usta są natomiast bardzo harmonijne i umiarkowanie taniczne. Wino zadziwia świeżością owocu. Świetnie sprawdzi się jako kompan do dań kuchni włoskiej: makaronów w niezbyt ciężkich sosach oraz delikatnych czerwonych mięs. 

Cena: 44,00 zł
szt.

Ghirlandaia Toscana Bianco IGT Trequanda

Ghirlandaia Toscana Bianco IGT Trequanda

Ghirlandaia Toscana Bianco IGT Trequanda

Ghirlandaia to wino o słomkowym kolorze. W bukiecie odnajdziemy nuty aromatyczne, z których słynnie sauvignon blanc: agrest, liść pomidora i bukszpan oraz niuanse typowe dla chardonnay, czyli owoce tropikalne. Wino jest harmonijne i pełne elegancji. Będzie świetnym kompanem dla dań rybnych oraz owoców morza.

Cena: 63,00 zł
szt.

Logos I Bodegas Logos

Logos I Bodegas Logos

Logos I Bodegas Logos

Doskonałe połączenie trzech odmian winorośli: 40% garnacha, 30% tempranillo oraz 30% cabernet sauvignon. Winogrona zostały zerwane z 60-letnich krzewów, na przełomie października i listopada. Fermentacja w temperaturze 30 stopni Celsjusza ma miejsce w kadziach z nierdzewnej stali i zostaje zainicjowana przez autochtoniczny szczep drożdży, pochodzący z winnicy. Maceracja trwa 25 dni. Następnie wino trafia do beczek z amerykańskiego dębu, gdzie pozostanie przez 16 miesięcy. Podczas tego procesu wino jest zlewane czterokrotnie. Po zabutelkowaniu spędza jeszcze 12 miesięcy w piwnicy, aby się ustabilizować i w końcu trafia do sprzedaży.   

Wino posiada głęboką wiśniową barwę, która na obrzeżach wpada w purpurę. Dzięki długiej maceracji w aromatach odnajdziemy bardzo intensywne tony owoców leśnych, śliwek i wiśni, a także dymne, dębowe tło z posmakiem wanilii i kawy. Krągłe, z mocną strukturą i świeżą kwasowością. Długi finisz. 

Logos I będzie doskonałym kompanem do sezonowanych owczych serów, pieczonych czerwonych mięs oraz dziczyzny. 

Cena: 109,00 zł
szt.

Logos II Bodegas Logos

Logos II Bodegas Logos

Logos II Bodegas Logos

Doskonałe połączenie trzech odmian winorośli: 40% garnacha, 30% tempranillo oraz 30% cabernet sauvignon. Winogrona zostały zerwane z 60-letnich krzewów, na przełomie października i listopada. Fermentacja w temperaturze 30 stopni Celsjusza ma miejsce w kadziach z nierdzewnej stali i zostaje zainicjowana przez autochtoniczny szczep drożdży, pochodzący z winnicy. Maceracja trwa 25 dni. Następnie wino trafia do beczek z amerykańskiego dębu, gdzie pozostanie przez 14 miesięcy. Podczas tego procesu wino jest zlewane czterokrotnie. Po zabutelkowaniu spędza jeszcze 12 miesięcy w piwnicy, aby się ustabilizować i w końcu trafia do sprzedaży.   

Wino posiada wiśniową barwę, która na obrzeżach wpada w kasztanowy. Dzięki długiej maceracji w aromatach odnajdziemy bardzo intensywne tony owoców leśnych, śliwek i wiśni, a także waniliowo-czekoladowe dębowe tło. Długi posmak nie daje zapomnieć o harmonijnym smaku. 

Logos II będzie doskonałym kompanem do sezonowanych owczych serów, pieczonych czerwonych mięs oraz dziczyzny. 

Cena: 65,00 zł
szt.

Poderino Toscana Bianco Frizzante IGT Trequanda

Poderino Toscana Bianco Frizzante IGT Trequanda

Poderino Toscana Bianco Frizzante IGT Trequanda

Poderino ma jasno słomkową barwę z zielonkawymi refleksami. W bardzo złożonym i intensywnym bukiecie wyczujemy morelę, brzoskwinię, białe kwiaty oraz owoce tropikalne. Wino jest bardzo świeże i harmonijne.

Cena: 46,00 zł
szt.

Rugiada Toscana Bianco IGT Trequanda

Rugiada Toscana Bianco IGT Trequanda

Rugiada Toscana Bianco IGT Trequanda

Wino zachwyca intensywnością i różnorodnością aromatów białych kwiatów oraz owoców tropikalnych. Kwasowość nie jest wysoka, co nadaje winu delikatnego charakteru. Będzie doskonałym wyborem jako aperitif, ale równie dobrze odnajdzie się w towarzystwie dań rybnych. 

Cena: 40,00 zł
szt.

Solar de Becquer Reserva Bodegas Escudero

Solar de Becquer Reserva Bodegas Escudero

Solar de Becquer Reserva Bodegas Escudero

Gęsta i cielista reserva, składająca się w 70% z tempranillo, w 20% z mazuelo i w 10% z odmiany garnacha. Winogrona pochodzą z winnych krzewów porastających słoneczne zbocze Monte Yerga. Winnica Cuesta de la Reina Estate rozciąga się na wysokości 450 - 800 metrów n.p.m. Dominują tam ubogie gliniasto-wapienne gleby. 120-hektarowa winnica należy do rodziny Escudero już od 4 pokoleń. Średni wiek krzewów to 40 lat. Owoce są zbierane w momencie pełnej dojrzałości, co wykonywane jest ręcznie. W ten sposób winiarze mają wpływ na wybór najlepszych gron. Tempranillo i garnacha zbierane są w połowie października, a mazuelo w pierwszym tygodniu września. Drogę do prasy winogrona pokonują w małych skrzynkach, aby uniknąć uszkodzeń podczas transportu. 

Fermentacja ma miejsce w kadziach ze stali nierdzewnej, z użyciem autochtonicznego szczepu drożdży. Po jej zakończeniu wino przechodzi jeszcze macerację przez przynajmniej 10 kolejnych dni. Następnie trafia do beczek z amerykańskiego dębu, gdzie pozostanie przez 18 miesięcy. W tym czasie jest zlewane trzykrotnie. Po klarowaniu przychodzi czas na butelkowanie i 28-miesięczny odpoczynek w piwnicy.

Wino posiada ciemny ceglasty kolor. Jest bogate w aromaty jagód, borówek, jeżyn, głogu oraz żurawiny. Nad kieliszkiem wyczujemy także akcenty balsamiczne, przyprawowe (czarny i zielony pieprz), nutę tytoniu oraz skóry. Wino ma mocną i stabilną strukturę, daje wrażenie miękkości oraz pozostawia długi posmak.

Będzie doskonałym kompanem do jamon serrano i iberico oraz długo sezonowanych serów, czerwonych mięs, pieczeni, gulaszu oraz dziczyzny.

Cena: 69,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl