Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?

Kategorie
Producent
Cena
-
od
do
Specjalna Selekcja
Pedro de Ivar Crianza Bodegas Logos

Pedro de Ivar Crianza Bodegas Logos
Wino składa się w 70% z tempranillo, w 20% z odmiany garnacha i w 10% ze szczepu merlot. Z uwagi na specyfikę powyższych odmian, zbiory są przeprowadzane w różnym czasie, tak aby owoce były jak najbardziej dojrzałe. Tempranillo zbierane jest w drugiej połowie września, garnacha w drugiej połowie października a mazuelo pod koniec października.
Grona są odszypułkowane i umieszczane w szklanych kadziach, gdzie następuje fermentacja w kontrolowanej tempreaturze 30 stopni Celsjusza. Maceracja trwa 25 dni, aby otrzymać mocną strukturę, intensywny kolor oraz ekspresyjne aromaty. Następnie, wino zaczyna dojrzewać w beczkach z amerykańskiego dębu, co potrwa 12 miesięcy. Przez ten czas nabierze charakteru i elegancji. Potem wino zostaje zabutelkowany i kolejny rok spędzi w piwnicy, aby się ustabilizować.
Pedro de Ivar posiada czysty, jasny, rubinowy kolor. W aromatach dominują nuty dojrzałych owoców, przypraw i dębiny. W smaku wino utrzymuje balans pomiędzy tostową beczką a dojrzałymi owocami leśnymi.
Alticato Chianti Riserva DOCG Trequanda

Alticato Chianti Riserva DOCG Trequanda
Wino o żywym, intensywnym rubinowym kolorze, z granatowymi refleksami. W aromatach odnajdujemy konfitury z wiśni, czereśni oraz śliwki, a także nuty przypraw oraz tostów. Smak jest harmonijny i długi. Wytrawny. Z wiekiem będzie stawał się bardziej aksamitny.
Baconcoli Chianti DOCG Trequanda

Baconcoli Chianti DOCG Trequanda
Wino ma piękny rubinowy kolor, który z wiekiem będzie przechodził w granat. Bukiet jest bardzo intensywny. Składają się na niego aromaty dojrzałych czereśni, śliwek, fiołków oraz dyskretne nuty przypraw. Usta są świeże, zdecydowane, z wyczuwalną taniną.
Buggea Orcia DOC Trequanda

Buggea Orcia DOC Trequanda
Toskańskie wino z apelacji Orcia DOC bazujące na sangiovese (70%), uzupełnione odmianami merlot, cabernet sauvignon oraz cabernet franc (30%). Piękny, rubinowy kolor z fioletowymi refleksami. W aromatach dominują lekkie nuty konfiturowe oraz przyprawowe. Usta są natomiast bardzo harmonijne i umiarkowanie taniczne. Wino zadziwia świeżością owocu. Świetnie sprawdzi się jako kompan do dań kuchni włoskiej: makaronów w niezbyt ciężkich sosach oraz delikatnych czerwonych mięs.
Ghirlandaia Toscana Bianco IGT Trequanda

Ghirlandaia Toscana Bianco IGT Trequanda
Ghirlandaia to wino o słomkowym kolorze. W bukiecie odnajdziemy nuty aromatyczne, z których słynnie sauvignon blanc: agrest, liść pomidora i bukszpan oraz niuanse typowe dla chardonnay, czyli owoce tropikalne. Wino jest harmonijne i pełne elegancji. Będzie świetnym kompanem dla dań rybnych oraz owoców morza.
Logos I Bodegas Logos

Logos I Bodegas Logos
Doskonałe połączenie trzech odmian winorośli: 40% garnacha, 30% tempranillo oraz 30% cabernet sauvignon. Winogrona zostały zerwane z 60-letnich krzewów, na przełomie października i listopada. Fermentacja w temperaturze 30 stopni Celsjusza ma miejsce w kadziach z nierdzewnej stali i zostaje zainicjowana przez autochtoniczny szczep drożdży, pochodzący z winnicy. Maceracja trwa 25 dni. Następnie wino trafia do beczek z amerykańskiego dębu, gdzie pozostanie przez 16 miesięcy. Podczas tego procesu wino jest zlewane czterokrotnie. Po zabutelkowaniu spędza jeszcze 12 miesięcy w piwnicy, aby się ustabilizować i w końcu trafia do sprzedaży.
Wino posiada głęboką wiśniową barwę, która na obrzeżach wpada w purpurę. Dzięki długiej maceracji w aromatach odnajdziemy bardzo intensywne tony owoców leśnych, śliwek i wiśni, a także dymne, dębowe tło z posmakiem wanilii i kawy. Krągłe, z mocną strukturą i świeżą kwasowością. Długi finisz.
Logos I będzie doskonałym kompanem do sezonowanych owczych serów, pieczonych czerwonych mięs oraz dziczyzny.
Logos II Bodegas Logos

Logos II Bodegas Logos
Doskonałe połączenie trzech odmian winorośli: 40% garnacha, 30% tempranillo oraz 30% cabernet sauvignon. Winogrona zostały zerwane z 60-letnich krzewów, na przełomie października i listopada. Fermentacja w temperaturze 30 stopni Celsjusza ma miejsce w kadziach z nierdzewnej stali i zostaje zainicjowana przez autochtoniczny szczep drożdży, pochodzący z winnicy. Maceracja trwa 25 dni. Następnie wino trafia do beczek z amerykańskiego dębu, gdzie pozostanie przez 14 miesięcy. Podczas tego procesu wino jest zlewane czterokrotnie. Po zabutelkowaniu spędza jeszcze 12 miesięcy w piwnicy, aby się ustabilizować i w końcu trafia do sprzedaży.
Wino posiada wiśniową barwę, która na obrzeżach wpada w kasztanowy. Dzięki długiej maceracji w aromatach odnajdziemy bardzo intensywne tony owoców leśnych, śliwek i wiśni, a także waniliowo-czekoladowe dębowe tło. Długi posmak nie daje zapomnieć o harmonijnym smaku.
Logos II będzie doskonałym kompanem do sezonowanych owczych serów, pieczonych czerwonych mięs oraz dziczyzny.
Poderino Toscana Bianco Frizzante IGT Trequanda

Poderino Toscana Bianco Frizzante IGT Trequanda
Poderino ma jasno słomkową barwę z zielonkawymi refleksami. W bardzo złożonym i intensywnym bukiecie wyczujemy morelę, brzoskwinię, białe kwiaty oraz owoce tropikalne. Wino jest bardzo świeże i harmonijne.
Riburno Rosato di Toscana IGT Trequanda

Riburno Rosato di Toscana IGT Trequanda
Wino o pięknej, głębokiej barwie różu. Bukiet bogaty jest w nuty aromatyczne świeżych kwiatów, a także czerwonych owoców: poziomek, truskawek oraz malin. Riburno jest bardzo zrównoważone i harmonijne. Będzie doskonałym dodatkiem do sałatek oraz dań z warzyw. Świetnie poradzi sobie również jako aperitif.
Rugiada Toscana Bianco IGT Trequanda

Rugiada Toscana Bianco IGT Trequanda
Wino zachwyca intensywnością i różnorodnością aromatów białych kwiatów oraz owoców tropikalnych. Kwasowość nie jest wysoka, co nadaje winu delikatnego charakteru. Będzie doskonałym wyborem jako aperitif, ale równie dobrze odnajdzie się w towarzystwie dań rybnych.
Tre Calici Orcia Sangiovese Riserva DOC Trequanda

Tre Calici Orcia Sangiovese Riserva DOC Trequanda
Wino posiada rubinową, intensywną barwę, z granatowymi refleksami. Bukiet jest bogaty w aromaty konfitury z owoców leśnych, tabaki, przypraw oraz palonego drewna cedrowego. Tre calici posiadają w sobie harmonię oraz wielką elegancję, co pozwala je łączyć z bardzo wyrafinowanymi daniami z dziczyzny czy innych czerwonych mięs, a także długo sezonowanymi serami.