Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?


Kategorie
Producent
Cena
-
od
do
Specjalna Selekcja
Pedro de Ivar Crianza Bodegas Logos

Pedro de Ivar Crianza Bodegas Logos
Wino składa się w 70% z tempranillo, w 20% z odmiany garnacha i w 10% ze szczepu merlot. Z uwagi na specyfikę powyższych odmian, zbiory są przeprowadzane w różnym czasie, tak aby owoce były jak najbardziej dojrzałe. Tempranillo zbierane jest w drugiej połowie września, garnacha w drugiej połowie października a mazuelo pod koniec października.
Grona są odszypułkowane i umieszczane w szklanych kadziach, gdzie następuje fermentacja w kontrolowanej tempreaturze 30 stopni Celsjusza. Maceracja trwa 25 dni, aby otrzymać mocną strukturę, intensywny kolor oraz ekspresyjne aromaty. Następnie, wino zaczyna dojrzewać w beczkach z amerykańskiego dębu, co potrwa 12 miesięcy. Przez ten czas nabierze charakteru i elegancji. Potem wino zostaje zabutelkowany i kolejny rok spędzi w piwnicy, aby się ustabilizować.
Pedro de Ivar posiada czysty, jasny, rubinowy kolor. W aromatach dominują nuty dojrzałych owoców, przypraw i dębiny. W smaku wino utrzymuje balans pomiędzy tostową beczką a dojrzałymi owocami leśnymi.
Lisjak Malvazija

Lisjak Malvazija
Słoweńska interpretacja odmiany malvazija z Vipavskiej Doliny. Wino zachowuje pełną wytrawność i obfituje w aromaty kwiatu akacji oraz lipy. W smaku odnotujemy chrupiącą kwasowość, a finiszem będzie nuta gorzkich migdałów. Wino fermentowało w dębowej beczce. Polecamy do tłustych ryb w cięższych sosach oraz owoców morza.
Lisjak Terrasses White

Lisjak Terrasses White
Topowe wino białe z winnicy rodziny Lisjak. Tarasy w nazwie nawiązują do najbardziej nasłonecznionej części winnicy w Vipavskiej Dolinie. Tę część winnicy, otoczoną przez sosnowe lasy Lisjakowie nazywają piekło, ze względu na szczególną uciążliwość pracy przy winorośli.
Wino Terrasses White to 100% malvazjia. Ta odmiana jest w stanie oddać wyjątkowość terroir Doliny rzeki Vipavy. Panują tam idealne warunki do produkcji pełnych ciała i mocnej struktury win białych. Wino wyróżnia się więc eleganckimi aromatami akacji, migdałów, kwiatów lipy i wanilii. To wszystko dopełnia mineralny smak. Warto otworzyć wino godzinę przed spożyciem, aby umożliwić dekantację.
Logos I Bodegas Logos

Logos I Bodegas Logos
Doskonałe połączenie trzech odmian winorośli: 40% garnacha, 30% tempranillo oraz 30% cabernet sauvignon. Winogrona zostały zerwane z 60-letnich krzewów, na przełomie października i listopada. Fermentacja w temperaturze 30 stopni Celsjusza ma miejsce w kadziach z nierdzewnej stali i zostaje zainicjowana przez autochtoniczny szczep drożdży, pochodzący z winnicy. Maceracja trwa 25 dni. Następnie wino trafia do beczek z amerykańskiego dębu, gdzie pozostanie przez 16 miesięcy. Podczas tego procesu wino jest zlewane czterokrotnie. Po zabutelkowaniu spędza jeszcze 12 miesięcy w piwnicy, aby się ustabilizować i w końcu trafia do sprzedaży.
Wino posiada głęboką wiśniową barwę, która na obrzeżach wpada w purpurę. Dzięki długiej maceracji w aromatach odnajdziemy bardzo intensywne tony owoców leśnych, śliwek i wiśni, a także dymne, dębowe tło z posmakiem wanilii i kawy. Krągłe, z mocną strukturą i świeżą kwasowością. Długi finisz.
Logos I będzie doskonałym kompanem do sezonowanych owczych serów, pieczonych czerwonych mięs oraz dziczyzny.
Logos II Bodegas Logos

Logos II Bodegas Logos
Doskonałe połączenie trzech odmian winorośli: 40% garnacha, 30% tempranillo oraz 30% cabernet sauvignon. Winogrona zostały zerwane z 60-letnich krzewów, na przełomie października i listopada. Fermentacja w temperaturze 30 stopni Celsjusza ma miejsce w kadziach z nierdzewnej stali i zostaje zainicjowana przez autochtoniczny szczep drożdży, pochodzący z winnicy. Maceracja trwa 25 dni. Następnie wino trafia do beczek z amerykańskiego dębu, gdzie pozostanie przez 14 miesięcy. Podczas tego procesu wino jest zlewane czterokrotnie. Po zabutelkowaniu spędza jeszcze 12 miesięcy w piwnicy, aby się ustabilizować i w końcu trafia do sprzedaży.
Wino posiada wiśniową barwę, która na obrzeżach wpada w kasztanowy. Dzięki długiej maceracji w aromatach odnajdziemy bardzo intensywne tony owoców leśnych, śliwek i wiśni, a także waniliowo-czekoladowe dębowe tło. Długi posmak nie daje zapomnieć o harmonijnym smaku.
Logos II będzie doskonałym kompanem do sezonowanych owczych serów, pieczonych czerwonych mięs oraz dziczyzny.