Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?

Kategorie
Producent
Cena
-
od
do
Specjalna Selekcja
Lisjak Malvazija

Lisjak Malvazija
Słoweńska interpretacja odmiany malvazija z Vipavskiej Doliny. Wino zachowuje pełną wytrawność i obfituje w aromaty kwiatu akacji oraz lipy. W smaku odnotujemy chrupiącą kwasowość, a finiszem będzie nuta gorzkich migdałów. Wino fermentowało w dębowej beczce. Polecamy do tłustych ryb w cięższych sosach oraz owoców morza.
Lisjak Terrasses White

Lisjak Terrasses White
Topowe wino białe z winnicy rodziny Lisjak. Tarasy w nazwie nawiązują do najbardziej nasłonecznionej części winnicy w Vipavskiej Dolinie. Tę część winnicy, otoczoną przez sosnowe lasy Lisjakowie nazywają piekło, ze względu na szczególną uciążliwość pracy przy winorośli.
Wino Terrasses White to 100% malvazjia. Ta odmiana jest w stanie oddać wyjątkowość terroir Doliny rzeki Vipavy. Panują tam idealne warunki do produkcji pełnych ciała i mocnej struktury win białych. Wino wyróżnia się więc eleganckimi aromatami akacji, migdałów, kwiatów lipy i wanilii. To wszystko dopełnia mineralny smak. Warto otworzyć wino godzinę przed spożyciem, aby umożliwić dekantację.
Poggiardello Rosso di Toscana IGT Tiberini

Poggiardello Rosso di Toscana IGT Tiberini
Wino ma piękny rubinowy kolor, z fioletowym refleksem. Aromaty zawierają przede wszystkim nuty czereśni, czarnego pieprzu, ale także Coscia di Monaca, czyli endemicznej odmiany śliwki z okolic Montepulciano. Ten aromat wraca z resztą w każdym winie czerwonym stworzonym przez braci Tiberini. Wino jest krągłe i zrównoważone. Polecamy łączyć go z serami i wędlinami, a także potrawami na bazie czerwonego mięsa.
Vino Nobile di Montepulciano DOCG Tiberini

Vino Nobile di Montepulciano DOCG Tiberini
Wino posiada rubinowy kolor, który przechodzi w granat oraz fiolet. Bukiet otwiera się dojrzałymi czerwonymi owocami, ale wyczuwalne są także aromaty przypraw, tabaki oraz skóry. Smak jest zdecydowany i charakterny. Jest to wino pełne, o znakomitej strukturze i aksamitnej taninie. Świetnie komponować się będzie z długo sezonowanymi serami oraz wędlinami, a także daniami z czerwonego mięsa o wyrazistych smakach.