Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?


Kategorie
Producent
Cena
-
od
do
Logos II Bodegas Logos

Logos II Bodegas Logos
Doskonałe połączenie trzech odmian winorośli: 40% garnacha, 30% tempranillo oraz 30% cabernet sauvignon. Winogrona zostały zerwane z 60-letnich krzewów, na przełomie października i listopada. Fermentacja w temperaturze 30 stopni Celsjusza ma miejsce w kadziach z nierdzewnej stali i zostaje zainicjowana przez autochtoniczny szczep drożdży, pochodzący z winnicy. Maceracja trwa 25 dni. Następnie wino trafia do beczek z amerykańskiego dębu, gdzie pozostanie przez 14 miesięcy. Podczas tego procesu wino jest zlewane czterokrotnie. Po zabutelkowaniu spędza jeszcze 12 miesięcy w piwnicy, aby się ustabilizować i w końcu trafia do sprzedaży.
Wino posiada wiśniową barwę, która na obrzeżach wpada w kasztanowy. Dzięki długiej maceracji w aromatach odnajdziemy bardzo intensywne tony owoców leśnych, śliwek i wiśni, a także waniliowo-czekoladowe dębowe tło. Długi posmak nie daje zapomnieć o harmonijnym smaku.
Logos II będzie doskonałym kompanem do sezonowanych owczych serów, pieczonych czerwonych mięs oraz dziczyzny.
Monte Raso Reserva Tinto Douro DOC

Monte Raso Reserva Tinto Douro DOC
Poggiardello Rosso di Toscana IGT Tiberini

Poggiardello Rosso di Toscana IGT Tiberini
Wino ma piękny rubinowy kolor, z fioletowym refleksem. Aromaty zawierają przede wszystkim nuty czereśni, czarnego pieprzu, ale także Coscia di Monaca, czyli endemicznej odmiany śliwki z okolic Montepulciano. Ten aromat wraca z resztą w każdym winie czerwonym stworzonym przez braci Tiberini. Wino jest krągłe i zrównoważone. Polecamy łączyć go z serami i wędlinami, a także potrawami na bazie czerwonego mięsa.
Primitivo Belta' Salento IGT Terre del Palmento

Primitivo Belta' Salento IGT Terre del Palmento
Wino Primitivo Belta' IGT posiada czerwono-rubinowy kolor, a bukiet otwiera się zaskakująco intensywnymi aromatami konfitury śliwkowej, czarnej porzeczki oraz dalmatyńskiej odmiany wiśni - marasca. Winiarzowi udało się osiągnąć efekt bardzo ekspresyjnej owocowości oraz długiego finiszu.
Pucciarella Rosso BAG IN BOX 5l

Pucciarella Rosso BAG IN BOX 5l
Wino powstało w oparciu o włoskie odmiany winogron - sangiovese i montepulciano oraz o szczep międzynarodowy merlot. Posiada głęboką rubinową barwę, a bukiet otwiera się intensywnym aromatem czerwonych i czarnych owoców pestkowych. Wino będzie idealnym kompanem deski serów czy wędlin oraz makaronów z niezbyt ciężkimi sosami. Spełni także doskonale swoją rolę towarzysząc kromce toskańskiego chleba z kilkoma kroplami oliwy oraz listkiem bazylii.
Quinta Seara D'Ordens Reserva Branco DOC

Quinta Seara D'Ordens Reserva Branco DOC
Quinta Seara D'Ordens Reserva Vinhas Velhas DOC

Quinta Seara D'Ordens Reserva Vinhas Velhas DOC
Quinta Seara D'Ordens TalentVs Red DOC

Quinta Seara D'Ordens TalentVs Red DOC
Quinta Seara D'Ordens TalentVs White DOC

Quinta Seara D'Ordens TalentVs White DOC
Rugiada Toscana Bianco IGT Trequanda

Rugiada Toscana Bianco IGT Trequanda
Wino zachwyca intensywnością i różnorodnością aromatów białych kwiatów oraz owoców tropikalnych. Kwasowość nie jest wysoka, co nadaje winu delikatnego charakteru. Będzie doskonałym wyborem jako aperitif, ale równie dobrze odnajdzie się w towarzystwie dań rybnych.
Solar de Becquer Reserva Bodegas Escudero

Solar de Becquer Reserva Bodegas Escudero
Gęsta i cielista reserva, składająca się w 70% z tempranillo, w 20% z mazuelo i w 10% z odmiany garnacha. Winogrona pochodzą z winnych krzewów porastających słoneczne zbocze Monte Yerga. Winnica Cuesta de la Reina Estate rozciąga się na wysokości 450 - 800 metrów n.p.m. Dominują tam ubogie gliniasto-wapienne gleby. 120-hektarowa winnica należy do rodziny Escudero już od 4 pokoleń. Średni wiek krzewów to 40 lat. Owoce są zbierane w momencie pełnej dojrzałości, co wykonywane jest ręcznie. W ten sposób winiarze mają wpływ na wybór najlepszych gron. Tempranillo i garnacha zbierane są w połowie października, a mazuelo w pierwszym tygodniu września. Drogę do prasy winogrona pokonują w małych skrzynkach, aby uniknąć uszkodzeń podczas transportu.
Fermentacja ma miejsce w kadziach ze stali nierdzewnej, z użyciem autochtonicznego szczepu drożdży. Po jej zakończeniu wino przechodzi jeszcze macerację przez przynajmniej 10 kolejnych dni. Następnie trafia do beczek z amerykańskiego dębu, gdzie pozostanie przez 18 miesięcy. W tym czasie jest zlewane trzykrotnie. Po klarowaniu przychodzi czas na butelkowanie i 28-miesięczny odpoczynek w piwnicy.
Wino posiada ciemny ceglasty kolor. Jest bogate w aromaty jagód, borówek, jeżyn, głogu oraz żurawiny. Nad kieliszkiem wyczujemy także akcenty balsamiczne, przyprawowe (czarny i zielony pieprz), nutę tytoniu oraz skóry. Wino ma mocną i stabilną strukturę, daje wrażenie miękkości oraz pozostawia długi posmak.
Będzie doskonałym kompanem do jamon serrano i iberico oraz długo sezonowanych serów, czerwonych mięs, pieczeni, gulaszu oraz dziczyzny.
Solar de Becquer Tempranillo Bodegas Escudero

Solar de Becquer Tempranillo Bodegas Escudero
100% bardzo owocowego tempranillo z regionu Rioja. Winogrona pochodzą z winnych krzewów porastających słoneczne zbocze Monte Yerga. Winnica Cuesta de la Reina Estate rozciąga się na wysokości 450 - 800 metrów n.p.m. Dominują tam ubogie gliniasto-wapienne gleby. 120-hektarowa winnica należy do rodziny Escudero już od 4 pokoleń. Owoce są zbierane w momencie pełnej dojrzałości, co wykonywane jest ręcznie w połowie października. W ten sposób winiarze mają wpływ na wybór najlepszych gron. Drogę do kadzi z nierdzewnej stali winogrona pokonują w małych skrzynkach, aby uniknąć uszkodzeń podczas transportu. W kadziach następuje 12-dniowa maceracja, po czym sok zostaje wyciśnięty i ma miejsce fermentacja w niskiej temperaturze.
Wino posiada wiśniowy, żywy kolor z granatowymi refleksami. Znakomicie zarysowane aromaty małych owoców leśnych z delikatną nutą anyżu. Delikatnie taniczne.
Idealne do topionych serów, niezbyt pikantnych mięs czerwonych oraz mięs białych w śmietanowych sosach.