W naszej ofercie znajdują się zarówno wina jednoszczepowe, jak i kupaże, czyli wina, które powstały z połączenia różnych odmian winorośli. Wśród propozycji są obecne wspaniałe jednoodmianowe interpretacje cabernet sauvignon, merlot, primitivo, syrah, tempranillo, jak również kupaże takie jak: sauvignon blanc z chardonnay, riesling z gewurtraminerem czy nawet zestawienie, z którego słynnie winiarstwo australijskie oraz Dolina Rodanu, czyli czerwonego syrah z białym viognier. Miłośnicy wina doskonale znają już międzynarodowe odmiany winorośli, ale w ostatnich latach obserwujemy rosnące zainteresowanie autochtonicznymi szczepami, które doskonale oddają terroir. Wśród endemicznych winorośli znajdziemy włoskie primitivo czy sangiovese, portugalską bagę czy tourigę nacional, austriackiego gruner veltlinera czy hiszpańską mencię. W każdym z tych win obecny jest regionalizm i specyficzny sposób pojmowania wina. Piękno świata wina tkwi w jego różnorodności.

Szczepy win - wina według szczepu

Cava Rosado Benito Escudero

Cava Rosado Benito Escudero

Cava Rosado Benito Escudero

Ta różowa cava powstaje metodą szampańską (tradycyjną) z gron odmiany viura oraz garnacha, które rosną w winnicach położonych w Gravalos, w hiszpańskim regionie Rioja. Południowy stok Mount Yerga oraz położenie krzewów na wysokości 700-800 m. n. p. m. zapewnia optymalne warunki wegetacji. Przekłada się to na świeże wina, z subtelnymi i eleganckimi aromatami. Zbiór winogron następuje w pierwszej połowie października i jest przeprowadzany ręcznie. W ten sposób tylko najlepsze grona dotrą do prasy.

Sok, który uzyskuje się przy delikatnym wyciskaniu zostaje przeznaczony do produkcji Cavy. Pierwsza fermentacja odbywa się w kadziach z nierdzewnej stali w temperaturze 14 stopni Celsujsza. Z początkiem wiosny, kiedy wino jest już klarowne, w butelce ma miejsce druga fermentacja, po której alkohol czeka 24-miesięczny proces dojrzewania.

Cava z Bodegas Escudero posiada łososiowy kolor. W kieliszku bez trudu zaobserwujemy strużki drobnych bąbelków, które wolno podążają w górę kieliszka. W aromatach przeplatają się truskawki, poziomki oraz maliny. W ustach krągłe i dojrzałe, z orzeźwiającą świeżością, podpartą elegancką kwasowością.

Polecamy do pasztetu i niebieskich serów. Doskonale komponuje się także z deserami, w szczególności z nugatem.

Cena: 51,00 zł
szt.

Cava Seco Benito Escudero

Cava Seco Benito Escudero

Cava Seco Benito Escudero

Ta wytrawna Cava jest owocem pracy rodziny Escudero, która od czterech pokoleń zajmuje się uprawą winorośli oraz winiarstwem. Powstaje metodą szampańską (tradycyjną) z gron odmiany viura, które rosną w winnicach położonych w Gravalos, w hiszpańskim regionie Rioja. Południowy stok Mount Yerga oraz położenie krzewów na wysokości 700-800 m. n. p. m. zapewnia optymalne warunki wegetacji. Przekłada się to na świeże wina, z subtelnymi i eleganckimi aromatami. Zbiór winogron następuje w pierwszej połowie października i jest przeprowadzany ręcznie. W ten sposób tylko najlepsze grona dotrą do prasy.

Sok, który uzyskuje się przy delikatnym wyciskaniu zostaje przeznaczony do produkcji Cavy. Pierwsza fermentacja odbywa się w kadziach z nierdzewnej stali w temperaturze 14 stopni Celsujsza. Z początkiem wiosny, kiedy wino jest już klarowne, w butelce ma miejsce druga fermentacja, po której alkohol czeka 24-miesięczny proces dojrzewania.

Cava z Bodegas Escudero posiada cytrynowo żółta barwę ze stalowymi refleksami. W kieliszku bez trudu zaobserwujemy strużki drobnych bąbelków, które wolno podążają w górę kieliszka. W aromatach przeplatają się owoce jabłoni, gruszy oraz migdał. W ustach krągłe i dojrzałe, z orzeźwiającą świeżością, podpartą elegancką kwasowością.

Polecamy do pasztetu i niebieskich serów. Doskonale komponuje się także z deserami, w szczególności z nugatem.

Cena: 51,00 zł
szt.

Cava Semi Seco Benito Escudero

Cava Semi Seco Benito Escudero

Cava Semi Seco Benito Escudero

Ta półwytrawna Cava powstaje z gron odmiany viura, które rosną w winnicach położonych w Gravalos, w hiszpańskim regionie Rioja. Południowy stok Mount Yerga oraz położenie krzewów na wysokości 700-800 m. n. p. m. zapewnia optymalne warunki wegetacji. Przekłada się to na świeże wina, z subtelnymi i eleganckimi aromatami. Zbiór winogron następuje w pierwszej połowie października i jest przeprowadzany ręcznie. W ten sposób tylko najlepsze grona dotrą do prasy.

Sok, który uzyskuje się przy delikatnym wyciskaniu zostaje przeznaczony do produkcji Cavy. Pierwsza fermentacja odbywa się w kadziach z nierdzewnej stali w temperaturze 14 stopni Celsujsza. Z początkiem wiosny, kiedy wino jest już klarowne, w butelce ma miejsce druga fermentacja, po której alkohol czeka 24-miesięczny proces dojrzewania.

Cava z Bodegas Escudero posiada cytrynowo żółta barwę ze stalowymi refleksami. W kieliszku bez trudu zaobserwujemy strużki drobnych bąbelków, które wolno podążają w górę kieliszka. W aromatach przeplatają się owoce jabłoni, gruszy oraz migdał. Zauważalna nuta słodyczy łączy się ze świeżą kwasowością.

Polecamy do pasztetu i niebieskich serów. Doskonale komponuje się także z deserami, w szczególności z nugatem.

Cena: 51,00 zł
szt.

Bosc del Rei Moscato d'Asti Batasiolo DOCG

Bosc del Rei Moscato d'Asti Batasiolo DOCG

Bosc del Rei Moscato d'Asti Batasiolo DOCG

Moscato z posiadłości Beni di Boscareto położonej w toskańskiej wiosce Serralunga d'Alba. Wino deserowe o żółto  słomkowej barwie ze złotymi refleksami. Charakteryzuje się bardzo intensywnym aromatem i słodkim długotrwałym aromatycznym finiszem.

 

Cena: 65,00 zł
szt.

Champagne Boizel Brut Reserve

Champagne Boizel Brut Reserve

Champagne Boizel Brut Reserve

Świetny szampan składający się w 30% z gron szczepu chardonnay, 55% pinot noir i 15% pinot meunier. Posiada złotą barwę i wspaniałą rześkość. Elegancki i harmonijny. Świetnie łączy się z owocami morza lub odgrywa swoją rolę jako aperitif.

Cena: 220,00 zł
szt.

Champagne Boizel Brut Reserve Jeroboam 3l

Champagne Boizel Brut Reserve Jeroboam 3l

Champagne Boizel Brut Reserve Jeroboam 3l

Na ten szampan składa się 30% Chardonnay, 55% Pinot Noir i 15% Pinot Meunier. Ma złocistą barwę i przyjemną rześkość. Bardzo elegancki i harmonijny. Sprawdzi się idealnie z owocami morza lub jako aperitif.

Cena: 1 264,00 zł
szt.

Champagne Boizel Brut Reserve Magnum 1,5l

Champagne Boizel Brut Reserve Magnum 1,5l

Champagne Boizel Brut Reserve Magnum 1,5l

Na ten szampan składa się 30% Chardonnay, 55% Pinot Noir i 15% Pinot Meunier. Ma złocistą barwę i przyjemną rześkość. Bardzo elegancki i harmonijny. Sprawdzi się idealnie z owocami morza lub jako aperitif.
 
Cena: 457,00 zł
szt.

Champagne Boizel Tendre Demi-Sec Reserve

Champagne Boizel Tendre Demi-Sec Reserve

Champagne Boizel Tendre Demi-Sec Reserve

Półwytrawny szampan, który powstał w 25% chardonnay, 45% pinot noir i 20% pinot meunier. Bogaty bukiet aromatów, w którym znajdziemy białe kwiaty, dojrzałe kandyzowane owoce i pieczone bułki. Okrągły i wyważony. Ciekawa nuta słodyczy na końcówce.

Cena: 252,00 zł
szt.

Champagne Vilmart Coeur de Cuvee 2002 Brut 1er Cru

Champagne Vilmart Coeur de Cuvee 2002 Brut 1er Cru

Champagne Vilmart Coeur de Cuvee 2002 Brut 1er Cru

Pochodzi z najstarszej części winnicy, zbudowany z 80 % Chardonnay i 20% Pinot Noir. Spędza w dębowych małych burgundzkich beczkach przez około 12-18 miesięcy. Łączny czas leżakowania w beczce i butelce to od 5 do 7 lat. W aromatach uderza świeżość i delikatność. Dominują orzechy laskowe, następnie wyczuwamy świeże owoce połączone z nutami wanilii. Daje wrażenie naturalnych aromatów winnych jabłek. Zakończenie długie kamienno-krzemowe.

Cena: 464,00 zł
szt.

Champagne Vilmart Grand Cellier Brut 1er Cru

Champagne Vilmart Grand Cellier Brut 1er Cru

Champagne Vilmart Grand Cellier Brut 1er Cru

70% Chardonnay i 30% Pinot Noir. Łączny czas leżakowania zarówno w małych burgundzkich beczkach foudres jak i butelce to 3 lata. Intensywne aromaty białych kwiatów oraz nuty suszonych owoców.  W tle obecne orzechy laskowe, rodzynki oraz praliny. Ciekawa kwasowość, posmak winnych jabłek. Duża soczystość owoców cytrusowych z akcentami mineralnymi.

Cena: 283,00 zł
szt.

Champagne Vilmart Grand Cellier d'Or 2005 Brut 1er Cru

Champagne Vilmart Grand Cellier d'Or 2005 Brut 1er Cru

Champagne Vilmart Grand Cellier d'Or 2005 Brut 1er Cru

Rocznik 2005 od Vilmarta. 80 % Chardonnay i 20% Pinot Noir. Łączny czas leżakowania w beczce i butelce to od 3 do 5 lat. W aromatach bardzo mineralny z ciekawymi nutami prażonych powideł. Intensywne nuty dębowe. Soczysta kwasowość. Na końcówce akcenty brioche, wanilii i moreli.

Cena: 328,00 zł
szt.

Champagne Vilmart Grande Reserve Brut 1er Cru

Champagne Vilmart Grande Reserve Brut 1er Cru

Champagne Vilmart Grande Reserve Brut 1er Cru

70% Pinot Noir i 30% Chardonnay, leżakowany minimum 10 miesięcy w drewnianych kadziach i 24 miesiące w butelce. Eleganckie aromaty świeżych kwiatów i białych owoców. Klasyka stylu Vilmarta objawia się surową kwasowością, eleganckim chłodem. W tle obecne aromaty tarniny. Końcówka z kakaową nutą słodyczy. 

Cena: 217,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl