Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?


Kategorie
Producent
Cena
-
od
do
Wina argentyńskie
10 regionów winiarskich Argentyny skupionych jest w wąskim pasie na zachodzie kraju, między doliną Cafayate a Patagonią. Są to ziemie półpustynne nawadniane przez andyjskie wody spływające do systemu kanałów. Argentyńskie winiarstwo to duża różnorodność uprawianych odmian – od wysoko wydajnych criolla i cereza do najwspanialszej argentyńskiej odmiany czerwonej malbec. Ponadto, znajdziemy tu uprawy bonarda, cabernet sauvignon, merlot, syrah, a jeśli chodzi o wina białe - torrontes, pedro ximenez czy muskat aleksandryjski. Region Mendoza to serce argentyńskiego przemysłu winiarskiego.
Wina argentyńskie
Alamos Cabernet Sauvignon

Alamos Cabernet Sauvignon
Granatowy kolor z czerwoną poświatą. Aromaty czerwonych miękkich owoców, z nutą cygar i skóry. W ustach pełne i miękkie, z posmakiem czerwonej i czarnej porzeczki, nutą słodkich przypraw i odrobiną świeżej mięty. Delikatnie wytrawne taniny na finiszu. Polecane do czerwonych mięs.
Alamos Chardonnay Uco Valley

Alamos Chardonnay Uco Valley
Słomkowozłoty kolor z zielonkawymi refleksami. Aromaty dojrzałych owoców cytrusowych i kwiatów z nutą wanilii. W ustach pełne, czyste i wyraźne, z gruszką, jabłkiem i nutą grejpfruta oraz słodkimi przyprawami. Dobry balans i orzeźwiająca kwasowość. Polecane do ryb i białych mięs.
Alamos Malbec Uco Valley

Alamos Malbec Uco Valley
Wiśniowy kolor. Zapach dojrzałej czarnej wiśni z kwiatową nutą i szczyptą przypraw. W ustach pełne, miękkie i elastyczne, z posmakiem jeżyn, malin i czarnych porzeczek z nutami słodkich przypraw i odrobiną skóry. Wykończenie jest długie i trwałe z miękkimi taninami. Polecane do dań na bazie czerwonych mięs.
Alamos Torrontes Cafayate (Salta)

Alamos Torrontes Cafayate (Salta)
Intensywny aromat cytrusów i dojrzałych brzoskwiń, z delikatnymi nutami świeżych ziół i jaśminu. Lekkie i świeże na podniebieniu. Długie zakończenie z dobrą kwasowością. Polecane do dań na bazie ryb i owoców morza.
Catena Alta Chardonnay

Catena Alta Chardonnay
Złoty kolor z zielonymi odcieniami. Aromaty ananasa, pieczonych jabłek, miodu i dębu. W ustach kremowe, gładkie i aksamitne. Bogaty smak dojrzałych brzoskwiń, melona, ananasa z nutą wanilii. W długim finiszu delikatna mineralność. Polecane do dań na bazie białych mięs i owoców morza.
Catena Alta Malbec

Catena Alta Malbec
Ciemny fioletowy kolor. Aromaty świeżo zgniecionych dojrzałych owoców jagodowych z akcentem polnych kwiatów oraz nutą tytoniu i kawy.W ustach pełne, znakomicie zrównoważone i skoncentrowane. Smak czarnej porzeczki miesza sie z wanilią, czekoladą i odrobiną czarnego pieprzu. Miękkie i jedwabiste taniny dają piękne długie delikatnie mineralne wykończenie. Polecane do czerwonych mięs i pieczeni.
Catena Chardonnay

Catena Chardonnay
Kolor żółto-zielonkawy. Zapach kwiatów łączy się z owocami cytrusowymi, szarlotką i mineralną nutą. Smak owoców egzotycznych i dojrzałych gruszek z delikatną mineralnością i odrobiną wanilii na finiszu. Pełna, oleista tekstura. Polecane do dań na bazie białych mięs.
Catena Malbec

Catena Malbec
Głęboki szkarłatny kolor. Aromat dojrzałych ciemnych owoców z nutą wanilii i kawy. Skoncentrowany smak wiśni i czerwonych porzeczek z nutą słodkich przypraw, z akcentami tytoniu i skóry. Polecane do dziczyzny i czerwonych mięs.