Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?

Kategorie
Producent
Cena
-
od
do
Wina argentyńskie
10 regionów winiarskich Argentyny skupionych jest w wąskim pasie na zachodzie kraju, między doliną Cafayate a Patagonią. Są to ziemie półpustynne nawadniane przez andyjskie wody spływające do systemu kanałów. Argentyńskie winiarstwo to duża różnorodność uprawianych odmian – od wysoko wydajnych criolla i cereza do najwspanialszej argentyńskiej odmiany czerwonej malbec. Ponadto, znajdziemy tu uprawy bonarda, cabernet sauvignon, merlot, syrah, a jeśli chodzi o wina białe - torrontes, pedro ximenez czy muskat aleksandryjski. Region Mendoza to serce argentyńskiego przemysłu winiarskiego.
Wina argentyńskie
Altura Maxima Malbec Colome

Altura Maxima Malbec Colome
Wino z winorośli uprawianej na ekstremalnej wysokości 3111 m n.p.m. w limitowanych ilościach. Bardzo aromatyczne i intensywne o pięknej teksturze, pełne ciemnych owoców, wiśni, jeżyn i przypraw korzennych. Niezwykle długi, harmonijny smak, w którym wyczuć można wyjątkowość siedliska. Dojrzewało 24 miesiące w beczkach dębowych.
Altura Maxima Pinot Noir Colome

Altura Maxima Pinot Noir Colome
Wino ma intensywny rubinowy kolor. Nos wiśni i malin, a także kwiaty, słodkie przyprawy, takie jak cynamon i delikatne warzywa Pinot. Na podniebieniu jest czysty i elegancki, o średniej masie i świeżości. Idealna struktura taninowa.
Colome Estate Malbec

Colome Estate Malbec
Czerwone wino o głębokim ciemnym kolorze. Bardzo obfite w aromaty czarnych owoców i przypraw korzennych. Dodatkowo nuty dobrze wypalonej beczki i piernika. Pełne i mocno owocowe. Delikatny posmak karmelu na finiszu. Polecane do czerwonych mięs.
Colome Lote Especial Malbec La Brava

Colome Lote Especial Malbec La Brava
Czerwone wino o głębokiej ciemnej barwie. Bogaty bukiet aromatów, w którym znajdziemy czarne owoce, mięte, zioła i nuty beczkowe. Elegancie, obfite z finiszem pełnym dojrzałych tanin. Polecane do czerwonego mięsa, dziczyzny i pieczeni.
Colome Torrontes

Colome Torrontes
Białe wino wytrawne o bardzo jasnym kolorze. Niesamowicie aromatyczne, pełne nut kwiatu akacji, róży oraz dojrzałych brzoskwiń i limonek. Wyraźne i obfite, z widoczną korzenną końcówką. Polecane do dań na bazie ryb.
Elsa Bianchi Malbec Bianchi

Elsa Bianchi Malbec Bianchi
Aromaty dojrzałych śliwek i fiołków, podkreślonych subtelną nutą dębu. Na podniebieniu zmysłowe, pełne owocu z dobrze ułożonymi taninami, jedwabistą fakturą i intensywnym owocowym posmakiem. Temperatura podania 15-16°C. Dobrze smakuje do wędlin, mięsa z rusztu, steków.
Elsa Bianchi Torrontes Bianchi

Elsa Bianchi Torrontes Bianchi
Białe wytrawne wino o charakterystycznych aromatach grejpfrutów, kwiatów pomarańczy, jabłek i przypraw. Tworzą intensywny i finezyjny bukiet. Na podniebieniu świeże, rześkie z czystym, owocowym finiszem. Temperatura podania 10-12°C. Polecamy jako aperitif, do owoców morza, sałatek, lekkich ryb, kozich serów.
Enzo Bianchi Cabernet Sauvignon

Enzo Bianchi Cabernet Sauvignon
Wyraźne aromaty dojrzałych owoców, podkreślone nutami pieprzu i papryki, z subtelnym akcentem mięty. Na podniebieniu mocne smaki owoców takich jak czarna porzeczka i wiśnia, z nutą czekolady i pieprzu. Pełne, harmonijne z delikatnymi taninami i długim finiszem. Temperatura podania 17-18°C. Rekomendujemy do wędlin, mięsa z rusztu, steków.
Famiglia Bianchi Malbec

Famiglia Bianchi Malbec
Wyraźne aromaty owoców takich jak dojrzałe śliwki, wiśnie i jagody, z akcentem wanilii i czekolady. Na podniebieniu świeże, soczyste, świetnie zrównoważone z gładkimi taninami oraz subtelnym, długim finiszem. Temperatura podania 16-17°C. Polecamy do wędlin, mięsa z rusztu, steków.
Particular Bianchi Malbec

Particular Bianchi Malbec
Mocne aromaty dojrzałych śliwek, wiśniowych konfitur z nutą czarnego pieprzu, słodkiej papryki, tytoniu, wanilii i akcentem tostowym. Na podniebieniu soczyste z dobrą kwasowością, równoważącą słodycz owocu, miękkimi taninami i eleganckim, długim finiszem. Temperatura podania 16-17°C. Polecamy do wędlin, mięsa z rusztu, steków.