Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?


Kategorie
Producent
Cena
-
od
do
Cien y Cerro Sauvignon Blanc

Cien y Cerro Sauvignon Blanc
Chilijski sauvignon blanc o wyrazistych aromatach grejpfruta, owoców cytrusowych, zielonego jabłka oraz agrestu. Na podniebieniu owocowe, z orzeźwiającą końcówką. Najlepiej smakuje w towarzystwie owoców morza, grillowanych szparagów, karczochów, lekkich sałatek oraz koziego sera i oliwek.
Cono Sur Single Vineyard Sauvignon Blanc

Cono Sur Single Vineyard Sauvignon Blanc
Wino z posiadłości El Continela (z parceli Loma Roja) położonej zaledwie 7km od Oceanu Spokojnego. Dojrzewa 4 miesiące w tankach ze stali nierdzewnej. Nos z przyjemnym akcentem grejpfruta i białych kwiatów. W smaku mineralne, lekko słone. Świetny aperitif a także do owoców morza, kurczaka i sałatek. Podawać schłodzone.
Cuvée Alexandre Cabernet Sauvignon Casa Lapostolle

Cuvée Alexandre Cabernet Sauvignon Casa Lapostolle
Elegancki bukiet. Aromaty śliwek i wiśni z subtelnymi nutami przypraw. Na podniebieniu koncentracja, aksamitne taniny, owoc, równowaga i długi finisz. Temperatura podania 17-18°C. Rekomendujemy do wołowiny, jagnięciny, mięs długo duszonych w sosach.
Cuvée Alexandre Carmenère Casa Lapostolle

Cuvée Alexandre Carmenère Casa Lapostolle
Wyraźne aromaty czerwonych owoców z nutami rozmarynu, czekolady, pieprzu z subtelnym akcentem dębu. Na podniebieniu soczysty owoc, cielistość, aksamitne taniny. Gładkie i owocowe z długim finiszem. Temperatura podania 16-17°C. Rekomendujemy do steków, piersi kaczki, pasztetó
Cuvée Alexandre Merlot Casa Lapostolle

Cuvée Alexandre Merlot Casa Lapostolle
Złożony, intensywny bukiet z aromatami dojrzałych, ciemnych owoców takich jak jagody i maliny, z nutami śliwek i kakao. Na podniebieniu soczyste, gładkie z aksamitnymi taninami. Świetnie zrównoważona kwasowość i długi finisz. Temperatura podania 16-17°C. Polecamy do pieczonego i duszonego mięsa, wędlin.
Cuvée Alexandre Pinot Noir Casa Lapostolle

Cuvée Alexandre Pinot Noir Casa Lapostolle
Intensywny bukiet z aromatami czerwonych owoców takich jak maliny i wiśnie, podkreślonymi subtelnymi nutami pikantnych przypraw. Na języku elegancka struktura, rześka kwasowość i mocne smaki czerwonych owoców. Długi finisz. Temperatura podania 12-14°C. Dobrze smakuje do ryb (tuńczyk, łosoś), wędlin, drobiu i wieprzowiny.
Lapostolle Cabernet Sauvignon Casa Lapostolle

Lapostolle Cabernet Sauvignon Casa Lapostolle
Wyraźny bukiet z aromatami świeżych, czerwonych owoców takich jak wiśnie i śliwki. Średniej budowy. Soczyste, owocowe z gładkimi taninami. Temperatura podania 15-16°C. Rekomendujemy do makaronów, mięs z grilla, wędlin, marynowanej wieprzowiny.
Lapostolle Chardonnay Casa Lapostolle

Lapostolle Chardonnay Casa Lapostolle
Aromaty kwiatów pomarańczy, skórki mandarynek, białych owoców tj. gruszki. Na języku ekstraktywne, żywe i świeże. Przyjemny, długi finisz. Temperatura podania 10-12°C. Polecamy do owoców morza, ryby, sałatek, białego mięsa.
Lapostolle Merlot Casa Lapostolle

Lapostolle Merlot Casa Lapostolle
Ekspresyjny bukiet z aromatami świeżych, czerwonych owoców takich jak truskawki, śliwki, wiśnie, z nutami czekolady, kawy i czarnego pieprzu. Na podniebieniu świeży, średnia budowa, owocowy atak i miękkie taniny. Soczysty, długi finisz. Temperatura podania 15-16°C. Dobrze smakuje do makaronów, mięs z grilla, wędlin, marynowanej wieprzowiny.
Le Dix Los Vascos Colchagua Los Vascos

Le Dix Los Vascos Colchagua Los Vascos
Intensywna rubinowa barwa wina. Wyraźne aromaty dojrzałych czerwonych i ciemnych jagód, z nutami przypraw, eukaliptusa i cedru. W smaku odważne, miękkie garbniki, mocne i eleganckie. Spędziło 18 miesięcy w nowych dębowych beczkach. Wskazana dekantacja powyżej 2 godzin. Polecamy do BBQ, dziczyzny, czerwonego mięsa, wędlin i dojrzałych serów.
Nagrody:
Concours Mondial de Bruxelles Ztoło
DWWA Srebro
IWC Srebro
Los Vascos Cabernet Sauvignon

Los Vascos Cabernet Sauvignon
Czerwone wino wytrawne pochodzące z Chile. Piękny rubinowy kolor. Intensywne nuty świeżych czerwonych owoców, jak świeże wiśnie i truskawki, z aromatem tymianku i mięty. W ustach obfite, elastyczne i mięsiste, miękkie taniny, dobrze zrównoważone.
Los Vascos Chardonnay

Los Vascos Chardonnay
Białe wino chilijskie w całości powstające ze szczepu chardonnay. Kolor jasnozłoty. Aromat jabłka, cytryny i grejpfruta, świeżego pieczywa z masłem, z nutą wanilii. W ustach pełne i gęste, posmak owoców tropikalnych, maślano-waniliowe nuty w końcówce, dobrze zrównoważone. Polecane do białych mięs.