Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?


Kategorie
Producent
Cena
-
od
do
Los Vascos Cromas Grande Reserve Carmenere

Los Vascos Cromas Grande Reserve Carmenere
Czerwone wino wytrawne. Głęboki rubinowy kolor, a w aromatach świeże owoce – śliwki i czereśnie, a także wanilia, cynamon, oraz gałka muszkatołowa. W smaku wyważone, o dobrej strukturze i miękkich taninach, które dają bardzo przyjemne długie wykończenie. 12 miesięcy w dębowej beczce. Polecane do czerwonych mięs.
Merlot Estate Selection Aresti

Merlot Estate Selection Aresti
Żywa, czerwona barwa wina. W nosie ekspresyjne aromaty borówek, malin, truskawek, wzbogacone nutami wanilii i kakao. Na języku miękkie, bogate, łagodne z subtelną słodyczą i aksamitnymi taninami. Temperatura podania 15-16°C. Pasuje do pieczonego mięsa, pasztetów, makaronów.
Pupilla Carmenere Luis Felipe Edwards

Pupilla Carmenere Luis Felipe Edwards
Wyrazista karminowa barwa. Mocny aromat ciemnych owoców takich jak wiśnie i śliwki z dodatkiem ziół, pieprzu, kawy i szczyptą tytoniu. W smaku bogate, okrągłe, z przewagą czarnej porzeczki, jeżyny, z pikantnymi przyprawami i czekoladą. Lekko taniczne, delikatne wykończenie. Rekomendujemy do dań kuchni azjatyckiej, makaronów, empanadas, czerwonego i białego mięsa z grilla.
Nagrody:
AWC Vienna 2012, Chilijski Producent Roku 2013
Pupilla Chardonnay Luis Felipe Edwards

Pupilla Chardonnay Luis Felipe Edwards
Pupilla Merlot Luis Felipe Edwards

Pupilla Merlot Luis Felipe Edwards
Quinta Las Cabras Cabernet Sauvignon

Quinta Las Cabras Cabernet Sauvignon
Wino w 90 % z odmiany cabernet sauvignon z domieszką odmiany merlot i syrah. Zaskakuje pięknym czerwonym kolorem, skoncentrowanymi aromatami czarnych jagód, jeżyn, czereśni i wiśni. W smaku pełne owocowości, z ułożonymi taninami i rześką końcówką. Najlepiej smakuje w połączeniu z jagnięciną, gulaszami i serami.
Quinta Las Cabras Cabernet Sauvignon Merlot

Quinta Las Cabras Cabernet Sauvignon Merlot
Chilijskie wino z odmiany cabernet sauvignon i merlot, które zachwyca obfitą owocowością zarówno w aromacie, jak i smaku. Wyczuwalne są nuty czarnych jagód, czereśni, czerwonej porzeczki, wiśni oraz mięty. Rekomendujemy podawać do czerwonych mięs, do dań kuchni włoskiej na bazie makaronów, gulaszy oraz serów.
Santa Alexandra - Grand Reserva Malbec Marchigüe

Santa Alexandra - Grand Reserva Malbec Marchigüe
Głęboki, fioletowo-czerwony kolor wina. Bukiet ziołowo-owocowy. Śliwki, czereśnie, jeżyny przeplatają się z wyraźnymi nutami mięty, lukrecji i ziela angielskiego. Na podniebieniu soczyste, pełne, okrągłe. Dojrzałe śliwki, świetnie ułożone taniny, ziołowy finisz, z dymnym akcentem.
Santa Alexandra - Reserva Carmenere Marchigüe

Santa Alexandra - Reserva Carmenere Marchigüe
Fioletowo-rubinowa barwa wina. Aromat intensywny, dojrzałych jeżyny, jagód, wędzonej śliwki oraz wyraźne nuty balsamiczne, lukrecja, czarny pieprz. W smaku bardzo soczyste, owoc szczodry, jędrny, garbniki miękkie i ułożone. Finisz dość długi, lekko ziołowy.
Santa Alexandra - Reserva Chardonnay / Viognier Marchigüe

Santa Alexandra - Reserva Chardonnay / Viognier Marchigüe
Jasnozłoty kolor wina. Bukiet skoncentrowany, elegancki, dojrzała morela, jesienne jabłka, nuty konwalii i wanilii w tle. Na podniebieniu wino o pełnym, jednak łagodnym smaku, na finiszu wyróżniają się cytrusy.
Santa Alexandra - Reserva Pinot Noir Marchigüe

Santa Alexandra - Reserva Pinot Noir Marchigüe
Głęboki, rubinowy kolor z ciemnymi refleksami, przejrzysty. Bogactwo aromatów wiśni, jeżyny, suszonej żurawiny, nuty tytoniu i dymu z ogniska. Na podniebieniu wyraziste, soczyste, pełne świeżego owocu, malin, wiśni, jeżyn. Finisz z wyraźną taniną, długi i soczysty, niemal krwisty.
Santa Alexandra - Varietal Cabernet Sauvignon Marchigüe

Santa Alexandra - Varietal Cabernet Sauvignon Marchigüe
Ciemno rubinowa barwa wina. Bukiet przyjemny, elegancki, dojrzałe wiśnie i porzeczki, w tle nuta mięty. Na podniebieniu dużo ciemnego owocu oraz miękka, ale wyraźna tanina.