Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?


Kategorie
Producent
Cena
-
od
do
Santa Alexandra - Varietal Carmenere Marchigüe

Santa Alexandra - Varietal Carmenere Marchigüe
Rubinowo-granatowa barwa wina. W nosie nuty ciemnych owoców na tle ziołowo-balsamicznym. W smaku wytrawny, ale dość lekki charakter, z ciekawym, odrobinę ziołowym finiszem.
Santa Alexandra - Varietal Chardonnay Marchigüe

Santa Alexandra - Varietal Chardonnay Marchigüe
Idealnie zintegrowane smaki tropikalne, takie jak ananas, mango i papaja, z nutami cytrusowymi eksplodującymi na podniebieniu. Smaki te subtelnie przeplatają się z aromatami wanilii i miodu, tworząc głębię i równowagę. Nuta palonego dębu dopełnia długi, trwały finisz.
Santa Alexandra - Varietal Sauvignon Blanc Marchigüe

Santa Alexandra - Varietal Sauvignon Blanc Marchigüe
Bardzo jasna barwa wina. Bukiet lekki, delikatny, przyjemnie owocowy- melon, agrest, brzoskwinie. W smaku harmonijne, lekko wytrawne, z soczystym, agrestowym zakończeniem. Idealnie pasuje do letnich sałatek, ostryg i ryb.
Santa Alexandra - Varietal Syrah Marchigüe

Santa Alexandra - Varietal Syrah Marchigüe
Wino oferuje cudowne aromaty dojrzałych jagód i malin, akcentowane nutami mieszanych ziół i wędlin. Wibrujące nuty jagodowe przenoszą się do pełnego ciała podniebienia, gdzie dębowe koncentracje i nuty owocowe wsparte są mocnymi taninami i żywą kwasowością. Lekka pikantność i nuty ziół prowansalskich utrzymują się przez długi finisz.
Sauvignon Blanc Estate Selection Aresti

Sauvignon Blanc Estate Selection Aresti
Jasno słomkowe wino wytrawne z zielonymi refleksami. W nosie aromaty cytrusowe, szczególnie grejpfrut i cytryna z wyraźnym akcentem ziół, trawy i bukszpanu. Na podniebieniu łagodne, świeże, dobrze zrównoważone. Temperatura podania 8-10°C. Polecamy jako aperitif, do lekkich ryb, owoców morza, sałatek.
Tarichú Cabernet Sauvignon

Tarichú Cabernet Sauvignon
Cabernet sauvignon w chilijskiej odsłonie, o ciemnej barwie z rubinowymi refleksami. W nosie aromaty czarnej porzeczki, wiśni, śliwki oraz zielonej papryki. Na podniebieniu owocowe, zrównoważone, o mocnej strukturze. Polecamy pić w towarzystwie wołowiny, dziczyzny oraz twardych serów.
Tarichú Cabernet Sauvignon / Syrah

Tarichú Cabernet Sauvignon / Syrah
Blend dwóch czerwonych odmian, który zachwyca głęboką wiśniową barwą. W nosie wyczuwalne nuty czarnej porzeczki, śliwki oraz wanilii. W ustach owocowe, wzbogacone o delikatne nuty waniliowe oraz nuty ziół. Idealnie pasuje do jagnięciny, wołowiny oraz deski dojrzewających serów.
Tarichú Carmenere

Tarichú Carmenere
Chilijskie wino z odmiany carménère o głęboko purpurowym kolorze. W nosie aromaty śliwek, malin i czarnych porzeczek. W ustach intensywnie owocowe, gładkie, o zrównoważonych taninach, z lekko ziołową końcówką. Rekomendujemy do dań z drobiu, dań kuchni włoskiej na bazie makaronów oraz delikatnych serów.
Tarichú Gran Reserva Carmerere

Tarichú Gran Reserva Carmerere
Chilijskie czerwone wino o intensywnym purpurowych kolorze, które w zapachu przywodzi na myśl śliwki, maliny oraz czarne porzeczki wraz z nutami tytoniu i korzennych przypraw. W ustach bardzo dobrze zbalansowane, o łagodnych taninach i długim przyjemnych posmaku. Polecamy podawać do grillowanych i pieczonych mięs oraz dojrzewających serów.
Tarichú Merlot

Tarichú Merlot
Chilijskie wino z Central Valley, które zachwyca ciemną barwą z fioletowymi refleksami. W nosie przywodzi na myśl czarną porzeczkę, wiśnię oraz śliwkę. W smaku ułożone, o dobrej strukturze, bardzo owocowe. Najlepiej smakuje w połączeniu z kaczką, daniami na bazie warzyw, do dań kuchni włoskiej na bazie makaronów oraz ze średnio twardymi serami.
Tarichú Red Blend

Tarichú Red Blend
Wino o żywym rubinowym kolorze, pochodzące z chilijskiego regionu Central Valley. Zarówno w nosie, jak i w ustach bardzo owocowe, w smaku zrównoważone, o ułożonych taninach. Rekomendujemy podawać do wołowiny, włoskiej pizzy oraz makaronów.
Tarichú Reserva Cabernet Sauvignon

Tarichú Reserva Cabernet Sauvignon
Chilijskie wino z odmiany cabernet sauvignon, które zachwyca intensywnym rubinowym kolorem oraz niesamowitą owocowością, przywodzącą na myśl aromaty wiśni, śliwki oraz czarnej porzeczki, a to wszystko wieńczy nuta dębowa. W ustach zrównoważone, o krągłych taninach i bogatej owocowości oraz przyjemnym posmaku na końcówce. Rekomendujemy podawać do dań z wołowiny, jagnięciny oraz twardych serów.