Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?


Kategorie
Producent
-
Andre Lurton
-
Arnaud de Villeneuve
-
Bailly Lapierre
-
Barons de Rothschild
-
Bestheim
-
Boizel
-
Bollinger
-
Bourgogne De Vigne En Verre
-
Bouvet Ladubay
-
C'est Pas la Mer a Boire
-
CAVE DE CLEEBOURG
-
Champagne Boizel
-
Champagne Charles Simon
-
CHAMPAGNE DEVAUX
-
Champagne Lanson
-
Chateau Clinet
-
Chateau de la Roulerie
-
Chateau De Riquewihr Dopff & Irion
-
CHATEAU LAMOTHE-VINCENT
-
CHATEAU PETIT VEDRINES
-
Château Puy Servain
-
Christian Moreau
-
Cuvée Dissenay
-
Didier Chopin
-
Domaine Chanson
-
Domaine de L'Herre
-
Domaine Haut Marin
-
Domaine Henry Pellé
-
Domaine Saint Remy
-
Domaine Vrignaud
-
Domaines Schlumberger
-
Foncalieu
-
Ginestet
-
Grands Crus Classes
-
Guy Wach
-
Hauts de Montrouge
-
Jacquart & Associes Distribution
-
Jean-Marc Brocard
-
La Chablisienne
-
Laurent-Perrier
-
Lavau
-
LGI WINES
-
Louis Jadot
-
Louis Latour
-
Louis Roederer
-
Maison Foucher
-
Mas De Daumas Gassac
-
One Winemaker
-
Patrice Moreux
-
Perrin & Fils
-
Prosper Maufoux
-
Vignobles Brunier
Cena
-
od
do
Wina francuskie - wina z najlepszych winogron
Różnorodność klimatyczna i geologiczna daje Francji olbrzymi potencjał winiarski. Ten potencjał przejawia się zarówno w szampanach, wspaniałych interpretacjach szczepów muskat, gewurztraminer czy pinot gris z Alzacji, pinot noir czy chardonnay z Burgundii, a także wielkimi winami z Bordeaux, które bazują na szczepach cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc. Ponadto, warto próbować win z doliny Rodanu, Loary, Langwedocji czy Prowansji – każdy region to inne terroir.
La Cuvee Brut Laurent Perrier Magnum 1,5l

La Cuvee Brut Laurent Perrier Magnum 1,5l
Blado złoty kolor wina. Malutkie bąbelki tworzą długo utrzymującą się pianę. W nosie subtelne aromaty świeżych cytrusów i białych kwiatów. W ustach złożone smaki owoców, świetna równowaga między świeżością i delikatnością i długi finisz o wyraźnie owocowym charakterze.
Moulin de Gassac Chardonnay Mas de Daumas Gassac

Moulin de Gassac Chardonnay Mas de Daumas Gassac
Żółto złota, połyskliwa barwa wina. Wyraźne aromaty cytrusów i białych kwiatów. Na podniebieniu atak owocowy z subtelnym akcentem miodu. Temperatura podania 10-12°C. Polecamy jako aperitif, do sałatek, skorupiaków, ryb.
Sancerre La Croix au Garde Domaine Henry Pellé

Sancerre La Croix au Garde Domaine Henry Pellé
Bogactwo aromatów z nutami cytrusów i brzoskwiń, które przeplatają się z akcentami kwiatów i wyraźnym elementem mineralnym. Wino sprężyste, giętkie, bardzo soczyste z doskonale zrównoważoną kwasowością. Temperatura podania 9-10°C. Polecamy do owoców morza, skorupiaków, ostryg, ryb w sosach, smażonych szparagów, kozich serów.
1/4 d`Heure Gascon Gros Manseng Hauts de Montrouge

1/4 d`Heure Gascon Gros Manseng Hauts de Montrouge
Bladożółty kolor ze złotymi refleksami. Łagodne wino z aromatycznymi nutami świeżego soku ananasowego, mango i liczi. Bogate, okrągłe, z przyjemną żywotnością dzięki kwasowości, którą zachowuje w naturalny sposób, nadając swojemu winu równowagę z mocnymi aromatami.
1/4 d`Heure Petit Manseng Hauts de Montrouge

1/4 d`Heure Petit Manseng Hauts de Montrouge
Bladożółta barwa opalizująca na złote refleksy. Lekkie, łagodne wino z aromatycznymi nutami świeżego soku ananasowego, mango i liczi. Na języku więcej słodyczy niż owocowości. Niska kwasowość. Polecamy jako aperitif, do foie gras, słodko-pikantnych lub egzotycznych potraw. Temperatura podania 12 °C.
A. J. Lecluse Sauvignon Blanc Val de Loire I.G.P.

A. J. Lecluse Sauvignon Blanc Val de Loire I.G.P.
Eleganckie i dobrze zbudowane. Pełne owocowości z kwiatowymi nutami. Podawać do owoców morza, białych mięs lub jako aperitif.
Bourgogne Aligoté Les Vignerons de Mancey

Bourgogne Aligoté Les Vignerons de Mancey
Białe wino wytrawne. Aromaty świeżych owoców takich jak winogrona i zielone jabłka, oraz cytrusów z nutą mineralną. Na podniebieniu czyste i rześkie. Świetna kwasowość zrównoważona krągłością. Temperatura podania 6-9°C. Polecamy do owoców morza, ostryg, ryb i ślimaków. Aligoté z dodatkiem ¼ likieru z czarnych porzeczek tworzy słynny aperitif – kir.
Bourgogne Chardonnay Les Vignerons de Mancey

Bourgogne Chardonnay Les Vignerons de Mancey
Jasnożółty kolor wina z zielonymi refleksami. Głębokie aromaty owoców takich jak brzoskwinie i morele. Na podniebieniu atak owocowy żywy i rześki. Wrażenie złożoności i krągłości na finiszu. Polecamy jako aperitif, do wędlin, ryb i białych mięs.
Bourgogne Chardonnay Prosper Maufoux

Bourgogne Chardonnay Prosper Maufoux
Złota barwa wina i srebrno-szare akcenty. Nuty cytryny i bardzo subtelne akcenty waniliowe. Przyjemne odczucie na podniebieniu. Rekomendujemy do kurczaka i indyka.
Chablis 1-er Cru Vaillon Domaine Christian Moreau

Chablis 1-er Cru Vaillon Domaine Christian Moreau
Czyste, rześkie, wytrawne wino. Aromaty gruszek, jabłek, białych kwiatów z subtelnymi nutami orzechów i przypraw. Na podniebieniu owocowe, naturalnie kwasowe z delikatnym akcentem dębu. Temperatura podania 10-12°C. Polecamy jako aperitif, do owoców morza, lekkich ryb, ostryg, twardych żółtych serów. Występuje też w wersji 1,5l.
Chablis 1er Cru Faurchaume Domaine Vrignaud

Chablis 1er Cru Faurchaume Domaine Vrignaud
Jasno złota barwa wina z zielonymi refleksami. Złożone aromaty owoców pestkowych, przyprawy i nuty wanilii wzbogacone krzemieniem. Na podniebieniu głębokie, o kremowej strukturze uzupełnione nutami kwiatowymi, morelami, bananem, skórką chleba i masłem. Polecamy do pieczonego halibuta z warzywami.
Chablis 1er Cru Mont de Milieu Domaine Vrignaud

Chablis 1er Cru Mont de Milieu Domaine Vrignaud
Wino o pięknym złotym kolorze na nosie lekkie nuty wanilii na podniebieniu bardzo mineralne doskonale wyważone o zrównoważonej kwasowości. Idealne do ryb, skorupiaków oraz mięsa białego.