Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?


Kategorie
Producent
Cena
-
od
do
Wina francuskie - wina z najlepszych winogron
Różnorodność klimatyczna i geologiczna daje Francji olbrzymi potencjał winiarski. Ten potencjał przejawia się zarówno w szampanach, wspaniałych interpretacjach szczepów muskat, gewurztraminer czy pinot gris z Alzacji, pinot noir czy chardonnay z Burgundii, a także wielkimi winami z Bordeaux, które bazują na szczepach cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc. Ponadto, warto próbować win z doliny Rodanu, Loary, Langwedocji czy Prowansji – każdy region to inne terroir.
Bollinger La Grande Annee Rose

Bollinger La Grande Annee Rose
Eleganckie i wytworne. W bukiecie nuty cytrusowe, wanilia, imbir, zapachy orzechów oraz skórki razowego chleba. Szampan z wieloletnim potencjałem dojrzewania. Leżakował od 5 do 6 lat w butelce zanim opuścił piwnice Bollinger. Temperatura podania 8-10°C.
Bollinger Rosé Brut

Bollinger Rosé Brut
Świeże i zrównoważone wino. Aromaty czerwonych owoców, wiśni, czarnych porzeczek, poziomek, z nutą przypraw. W ustach subtelna kombinacja struktury, długości i rześkości. Delikatnie garbnikowy finisz, subtelne i aksamitne bąbelki, posmak dzikich leśnych owoców. Temperatura podania 10-12°C. Rekomendujemy do raków, homarów, dań kuchni azjatyckiej, pieczonych ryb i owocowych deserów. Występuje też o pojemności 0,375l oraz w Boxie.
Champagne Boizel Rose

Champagne Boizel Rose
Wino o łososiowej barwie. Bogactwo aromatów małych czerwonych owoców. Na języku rześkie, eleganckie i długie. Polecamy jako aperitif, do mięs na zimno, owocowych deserów.
Champagne Boizel Rose Magnum 1,5L

Champagne Boizel Rose Magnum 1,5L
Wino o łososiowej barwie. Bogactwo aromatów małych czerwonych owoców. Na języku rześkie, eleganckie i długie. Polecamy jako aperitif, do mięs na zimno, owocowych deserów.
Champagne Lanson Rose Label Brut

Champagne Lanson Rose Label Brut
DECANTER WWA 2012 BRONZE
IWSC 2012 BRONZE
JAPAN WINE CHALLENGE 2012 BRONZE
IWSC 2011 SILVER ( Best in Class )
Château Lamothe-Vincent Rosé

Château Lamothe-Vincent Rosé
Francuskie różowe wino z trzech odmian (cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot), które zachwyca jasnym kolorem i pełnymi świeżości aromatami. W nosie wyczuć można nuty maliny, agrestu, skórki pomarańczy oraz płatki róż. Na podniebieniu wyraźnie orzeźwiające, o posmaku świeżych truskawek i długim finiszu. Najlepiej smakuje w towarzystwie dań z drobiu, pizzy i tarty.
Crémant de Loire Brut Rose Bouvet Ladubay

Crémant de Loire Brut Rose Bouvet Ladubay
Subtelny, bladoróżowy kolor wina z drobnymi bąbelkami. Finezyjny bukiet z aromatami brzoskwiń i malin. Na podniebieniu świetnie zrównoważone, eleganckie z odświeżającym, przyjemnym musowaniem. Rekomendujemy jako aperitif, do dań wegetariańskich i ryb, sałatek, deserów.
En Mirebau Cabernet d’Anjou AOC Maison Foucher

En Mirebau Cabernet d’Anjou AOC Maison Foucher
Laurent Perrier Cuvée Rosé

Laurent Perrier Cuvée Rosé
Szampan o różowej delikatnej barwie z odcieniem malin. Wyraźne aromaty owoców: wiśni, truskawek, malin, porzeczek. Na języku świeżość i harmonia. Wino giętkie, krągłe. Idealne do potraw, szczególnie marynowanych, surowych ryb, krewetek z grilla i deserów z owocami. Polecamy też do ostro przyprawionych potraw kuchni tajskiej. Jest najbardziej chyba uznanym różowym szampanem na świecie. Jest także jednym z niewielu wytwarzanych metodą saignée, z samocieku, bez użycia prasy. Wytwarzany w 100% z pinot noir z 10 różnych crus z Montagne de Reims, w tym słynnego Côte ded Bouzy. Dojrzewanie przez co najmniej 5 lat.
Marius Rose Pays d'Oc IGP Maison Michel Chapoutier Marius

Marius Rose Pays d'Oc IGP Maison Michel Chapoutier Marius
Jasnoróżowa barwa wina. Dominują kwiatowe i owocowe aromaty. Na podniebieniu piękna równowaga kwasowa, smak owoców o dojrzałym białym miąższu. Polecamy do sałatek, potraw z grilla, kuchni śródziemnomorskiej.
Saint-Sidoine Rosé

Saint-Sidoine Rosé
Bladoróżowa, połyskliwa barwa wina. Aromaty truskawek i jeżyn. Na podniebieniu bogate, pełne, z przyjemną świeżością odsłaniającą owocowy smak. Eleganckie i finezyjne. Temperatura podania 10-12°C. Polecamy do lekkich mięs z grilla, wędlin, sałatek, pieczonych ryb i kozich serów.
Tavel Lavau

Tavel Lavau
Intensywna różowa barwa wina z pomarańczowymi refleksami. Wyraźne aromaty truskawek, malin, czerwonych porzeczek, róż z subtelnymi nutami orzechów. Na podniebieniu krągłe, pulsujące z pięknym owocem, akcentem przypraw, świetną kwasowością i ciałem. Polecamy do makaronów w sosach pomidorowych i śmietanowych, białymi mięsami z grilla, łososiem. Temperatura podania 12-13°C.