Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?

Kategorie
Producent
-
Amirault Vignerons
-
Andre Lurton
-
Arnaud de Villeneuve
-
Bailly Lapierre
-
Barons de Rothschild
-
Bestheim
-
Boizel
-
Bollinger
-
Bourgogne De Vigne En Verre
-
Bouvet Ladubay
-
C'est Pas la Mer a Boire
-
Cellier Saint-Sidoine
-
Champagne Boizel
-
Champagne Charles Simon
-
Champagne Lanson
-
CHANDON DE BRIAILLES
-
Chateau Clinet
-
Chateau de la Roulerie
-
Chateau De Riquewihr Dopff & Irion
-
Château de Roquefort
-
Château Le Temple Medoc
-
Château Puy Servain
-
Christian Moreau
-
Cuvée Dissenay
-
Didier Chopin
-
Domaine Chanson
-
Domaine de L'Herre
-
Domaine du Trapadis
-
Domaine Haut Marin
-
Domaine Henry Pellé
-
Domaine Saint Remy
-
Domaine Tariquet
-
Domaine Vrignaud
-
Domaines Schlumberger
-
Foncalieu
-
Georges Vigouroux
-
Ginestet
-
Grand Vin De Bordeaux
-
Grands Crus Classes
-
Guy Wach
-
H.BLIN
-
Hauts de Montrouge
-
Henri Bourgeois
-
Jacquart & Associes Distribution
-
Jean-Marc Brocard
-
La Chablisienne
-
La Maison Romane
-
Laurent-Perrier
-
Lavau
-
Louis Jadot
-
Louis Latour
-
Louis Roederer
-
Lucien Boillot
-
M. Chapoutier
-
Maison Foucher
-
Mas De Daumas Gassac
-
One Winemaker
-
Patrice Moreux
-
Perrin & Fils
-
Prosper Maufoux
-
Thierry Germain
-
Vignes du Maynes
-
Vignobles Brunier
-
Vignobles Foncalieu
Cena
-
od
do
Wina francuskie - wina z najlepszych winogron
Różnorodność klimatyczna i geologiczna daje Francji olbrzymi potencjał winiarski. Ten potencjał przejawia się zarówno w szampanach, wspaniałych interpretacjach szczepów muskat, gewurztraminer czy pinot gris z Alzacji, pinot noir czy chardonnay z Burgundii, a także wielkimi winami z Bordeaux, które bazują na szczepach cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc. Ponadto, warto próbować win z doliny Rodanu, Loary, Langwedocji czy Prowansji – każdy region to inne terroir.
Condrieu Lavau

Condrieu Lavau
Bogaty bukiet z aromatami cytrusów, brzoskwini, owoców tropikalnych i kwiatu akacji. W ustach żywe, pełne, soczyste, z mocnymi smakami kandyzowanych cytrusów, moreli z niuansami miodu. Harmonijne, wyrafinowane, złożone.
Côte-Rôtie Lavau

Côte-Rôtie Lavau
Aromaty opanowane przez jagody, czarną porzeczkę, fiołki z subtelną nutą dymu. Wyraźna struktura, odświeżająca kwasowość i aksamitne taniny. Soczyste wino lecz niezwykle stonowane i eleganckie z długim finiszem. Polecamy do steku poivre z sosem z brandy. Temperatura podania 16-17°C.
Côtes du Rhône Lavau

Côtes du Rhône Lavau
Aromaty truskawek, malin, wiśni z nutą papryki. Na podniebieniu przyjemne, krągłe z mocnymi, czystymi smakami owoców. Ładna struktura podkreślana przez dojrzałe taniny. Długie wykończenie z akcentem przypraw. Polecamy do grillowanych i pieczonych mięs oraz makaronów i dojrzałych serów. Temperatura podania 16-17°C.
Crozes-Hermitage Lavau

Crozes-Hermitage Lavau
Bogactwo aromatów śliwek i wiśni, połączone z nutami lukrecji i skóry. Finezyjna kompozycja. W ustach przyjazne o bogatym smaku owoców z akcentami przypraw. Soczyste, hojne, przepyszne. Polecamy do serów, czerwonych mięs i tapas. Temperatura podania 16-17°C.
Gigondas Lavau

Gigondas Lavau
Pikantne aromaty wiśni, porzeczki, malin, śliwek z nutami fiołków, białego pieprzu. Na podniebieniu pełne, wielowarstwowe o miękkiej teksturze. Bogactwo owocowych smaków takich jak jeżyny i wiśnie podkreślone nutą wanilii. Stanowcze lecz gładkie garbniki w połączeniu ze świetną kwasowością tworzą zwartą solidną strukturę. Elegancki i długi finisz. Polecamy do dziczyzny, kaczki, jagnięciny. Temperatura podania 17-18°C.
Tavel Lavau

Tavel Lavau
Intensywna różowa barwa wina z pomarańczowymi refleksami. Wyraźne aromaty truskawek, malin, czerwonych porzeczek, róż z subtelnymi nutami orzechów. Na podniebieniu krągłe, pulsujące z pięknym owocem, akcentem przypraw, świetną kwasowością i ciałem. Polecamy do makaronów w sosach pomidorowych i śmietanowych, białymi mięsami z grilla, łososiem. Temperatura podania 12-13°C.
Vacqueyras Lavau

Vacqueyras Lavau
Aromaty wiśni, czarnej porzeczki, śliwki z nutą jałowca, mięty i akcentem dębu. W ustach soczyste, obfite z mocnymi smakami owocowymi i niuansami wędzonki. Na końcówce mocne ale dość gładkie garbniki. Polecamy do mięs, pasztetów, dojrzałych serów. Temperatura podania 17-18°C.
Chablis A.C. Louis Jadot

Chablis A.C. Louis Jadot
Chardonnay Bourgogne A.C. Louis Jadot

Chardonnay Bourgogne A.C. Louis Jadot
Wytrawne białe wino, bardzo owocowe z dominacją brzoskwini, gruszki i grejpfruta, o kwiatowych aromatach i wanilii. Najlepsze do przekąsek, białego mięsa, drobiu, owoców morza oraz kozich serów.
Chateau des Jacques Moulin-A-Vent A.C. Louis Jadot

Chateau des Jacques Moulin-A-Vent A.C. Louis Jadot
Combe aux Jacques Beaujolais-Villages A.C. Louis Jadot

Combe aux Jacques Beaujolais-Villages A.C. Louis Jadot
Cotes de Nuits Villages "Le Vaucrain" A.C. Louis Jadot

Cotes de Nuits Villages "Le Vaucrain" A.C. Louis Jadot
Młode owocowe wino z aromatem czerwonych owoców i wiśni. Delikatna struktura i aksamitne taniny znakomicie pasują do lekkich potraw z białego i czerwonego mięsa, jajek oraz serów.