Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?

Kategorie
Producent
-
Amirault Vignerons
-
Andre Lurton
-
Arnaud de Villeneuve
-
Bailly Lapierre
-
Barons de Rothschild
-
Bestheim
-
Boizel
-
Bollinger
-
Bourgogne De Vigne En Verre
-
Bouvet Ladubay
-
C'est Pas la Mer a Boire
-
Cellier Saint-Sidoine
-
Champagne Boizel
-
Champagne Charles Simon
-
Champagne Lanson
-
CHANDON DE BRIAILLES
-
Chateau Clinet
-
Chateau de la Roulerie
-
Chateau De Riquewihr Dopff & Irion
-
Château de Roquefort
-
Château Le Temple Medoc
-
Château Puy Servain
-
Christian Moreau
-
Cuvée Dissenay
-
Didier Chopin
-
Domaine Chanson
-
Domaine de L'Herre
-
Domaine du Trapadis
-
Domaine Haut Marin
-
Domaine Henry Pellé
-
Domaine Saint Remy
-
Domaine Tariquet
-
Domaine Vrignaud
-
Domaines Schlumberger
-
Foncalieu
-
Georges Vigouroux
-
Ginestet
-
Grand Vin De Bordeaux
-
Grands Crus Classes
-
Guy Wach
-
H.BLIN
-
Hauts de Montrouge
-
Henri Bourgeois
-
Jacquart & Associes Distribution
-
Jean-Marc Brocard
-
La Chablisienne
-
La Maison Romane
-
Laurent-Perrier
-
Lavau
-
Louis Jadot
-
Louis Latour
-
Louis Roederer
-
Lucien Boillot
-
M. Chapoutier
-
Maison Foucher
-
Mas De Daumas Gassac
-
One Winemaker
-
Patrice Moreux
-
Perrin & Fils
-
Prosper Maufoux
-
Thierry Germain
-
Vignes du Maynes
-
Vignobles Brunier
-
Vignobles Foncalieu
Cena
-
od
do
Wina francuskie - wina z najlepszych winogron
Różnorodność klimatyczna i geologiczna daje Francji olbrzymi potencjał winiarski. Ten potencjał przejawia się zarówno w szampanach, wspaniałych interpretacjach szczepów muskat, gewurztraminer czy pinot gris z Alzacji, pinot noir czy chardonnay z Burgundii, a także wielkimi winami z Bordeaux, które bazują na szczepach cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc. Ponadto, warto próbować win z doliny Rodanu, Loary, Langwedocji czy Prowansji – każdy region to inne terroir.
Moulin de Gassac Chardonnay Mas de Daumas Gassac

Moulin de Gassac Chardonnay Mas de Daumas Gassac
Żółto złota, połyskliwa barwa wina. Wyraźne aromaty cytrusów i białych kwiatów. Na podniebieniu atak owocowy z subtelnym akcentem miodu. Temperatura podania 10-12°C. Polecamy jako aperitif, do sałatek, skorupiaków, ryb.
Condrieu Lavau

Condrieu Lavau
Bogaty bukiet z aromatami cytrusów, brzoskwini, owoców tropikalnych i kwiatu akacji. W ustach żywe, pełne, soczyste, z mocnymi smakami kandyzowanych cytrusów, moreli z niuansami miodu. Harmonijne, wyrafinowane, złożone.
Côte-Rôtie Lavau

Côte-Rôtie Lavau
Aromaty opanowane przez jagody, czarną porzeczkę, fiołki z subtelną nutą dymu. Wyraźna struktura, odświeżająca kwasowość i aksamitne taniny. Soczyste wino lecz niezwykle stonowane i eleganckie z długim finiszem. Polecamy do steku poivre z sosem z brandy. Temperatura podania 16-17°C.
Côtes du Rhône Lavau

Côtes du Rhône Lavau
Aromaty truskawek, malin, wiśni z nutą papryki. Na podniebieniu przyjemne, krągłe z mocnymi, czystymi smakami owoców. Ładna struktura podkreślana przez dojrzałe taniny. Długie wykończenie z akcentem przypraw. Polecamy do grillowanych i pieczonych mięs oraz makaronów i dojrzałych serów. Temperatura podania 16-17°C.
Crozes-Hermitage Lavau

Crozes-Hermitage Lavau
Bogactwo aromatów śliwek i wiśni, połączone z nutami lukrecji i skóry. Finezyjna kompozycja. W ustach przyjazne o bogatym smaku owoców z akcentami przypraw. Soczyste, hojne, przepyszne. Polecamy do serów, czerwonych mięs i tapas. Temperatura podania 16-17°C.
Gigondas Lavau

Gigondas Lavau
Pikantne aromaty wiśni, porzeczki, malin, śliwek z nutami fiołków, białego pieprzu. Na podniebieniu pełne, wielowarstwowe o miękkiej teksturze. Bogactwo owocowych smaków takich jak jeżyny i wiśnie podkreślone nutą wanilii. Stanowcze lecz gładkie garbniki w połączeniu ze świetną kwasowością tworzą zwartą solidną strukturę. Elegancki i długi finisz. Polecamy do dziczyzny, kaczki, jagnięciny. Temperatura podania 17-18°C.
Mas de Daumas Gassac blanc Mas De Daumas Gassac

Mas de Daumas Gassac blanc Mas De Daumas Gassac
Czyste aromaty kwiatowe. Rozwijające się nuty owocowe, morele i cytrusy. Na podniebieniu mocna, mineralna struktura i głębia, lekki owocowy posmak. Temperatura podania 10-12°C. Polecamy do ryb, owoców morza, skorupiaków, drobiu w potrawce, szparagów, wieprzowiny w imbirze, serów kozich i owczych
Mas de Daumas Gassac Rouge

Mas de Daumas Gassac Rouge
Wino ciemne, gęste, skoncentrowane. Bogaty bukiet aromatów owocowych, szczególnie porzeczki oraz nuty dziczyzny i tytoniu. Idealnie zrównoważone z doskonale zintegrowanymi taninami. Temperatura podania 17-18°C. Polecamy do duszonej wołowiny, dziczyzny, steków, jagnięciny, piersi kaczki.
Moulin de Gassac Merlot Mas De Daumas Gassac

Moulin de Gassac Merlot Mas De Daumas Gassac
Intensywna, głęboka czerwona barwa wina. W nosie aromaty czerwonych owoców i przypraw. Ładnie zrównoważone, rozgrzewające, krągłe o owocowym charakterze. Temperatura podania 16-17 °C. Polecamy do mięs z grilla, pieczeni i duszonej wołowiny.
Moulin de Gassac Pinot Noir Mas De Daumas Gassac

Moulin de Gassac Pinot Noir Mas De Daumas Gassac
Moulin de Gassac Sauvignon blanc Mas de Daumas Gassac

Moulin de Gassac Sauvignon blanc Mas de Daumas Gassac
Biała barwa wina. Bardzo owocowe, rześkie z czystym aromatem agrestu, nutą cytrusów i brzoskwiń. Na podniebieniu owocowe, świeże, eleganckie. Polecamy jako aperitif, do owoców morza, szparagów, lekkich ryb i kozich serów. Temperatura podania 9-10˚C.
Moulin de Gassac Syrah Mas De Daumas Gassac

Moulin de Gassac Syrah Mas De Daumas Gassac
Czerwona, głęboka barwa wina z fioletowymi refleksami. Aromaty podsmażonych czerwonych owoców i subtelne nuty zwierzęce. Owocowe, rozgrzewające, intensywne z dobrą strukturą tanin. Temperatura podania. 16-17˚C. Polecamy do mięsa z grilla, pieczeni wieprzowej, karkówki, schabu ze śliwkami.