Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?

Kategorie
Producent
-
Amirault Vignerons
-
Andre Lurton
-
Arnaud de Villeneuve
-
Bailly Lapierre
-
Barons de Rothschild
-
Bestheim
-
Boizel
-
Bollinger
-
Bourgogne De Vigne En Verre
-
Bouvet Ladubay
-
C'est Pas la Mer a Boire
-
Cellier Saint-Sidoine
-
Champagne Boizel
-
Champagne Charles Simon
-
Champagne Lanson
-
CHANDON DE BRIAILLES
-
Chateau Clinet
-
Chateau de la Roulerie
-
Chateau De Riquewihr Dopff & Irion
-
Château de Roquefort
-
Château Le Temple Medoc
-
Château Puy Servain
-
Christian Moreau
-
Cuvée Dissenay
-
Didier Chopin
-
Domaine Chanson
-
Domaine de L'Herre
-
Domaine du Trapadis
-
Domaine Haut Marin
-
Domaine Henry Pellé
-
Domaine Saint Remy
-
Domaine Tariquet
-
Domaine Vrignaud
-
Domaines Schlumberger
-
Foncalieu
-
Ginestet
-
Grand Vin De Bordeaux
-
Grands Crus Classes
-
Guy Wach
-
H.BLIN
-
Hauts de Montrouge
-
Henri Bourgeois
-
Jacquart & Associes Distribution
-
Jean-Marc Brocard
-
La Chablisienne
-
La Maison Romane
-
Laurent-Perrier
-
Lavau
-
Louis Jadot
-
Louis Latour
-
Louis Roederer
-
Lucien Boillot
-
M. Chapoutier
-
Maison Foucher
-
Mas De Daumas Gassac
-
One Winemaker
-
Patrice Moreux
-
Perrin & Fils
-
Prosper Maufoux
-
Thierry Germain
-
Vignes du Maynes
-
Vignobles Brunier
-
Vignobles Foncalieu
Cena
-
od
do
Wina francuskie - wina z najlepszych winogron
Różnorodność klimatyczna i geologiczna daje Francji olbrzymi potencjał winiarski. Ten potencjał przejawia się zarówno w szampanach, wspaniałych interpretacjach szczepów muskat, gewurztraminer czy pinot gris z Alzacji, pinot noir czy chardonnay z Burgundii, a także wielkimi winami z Bordeaux, które bazują na szczepach cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc. Ponadto, warto próbować win z doliny Rodanu, Loary, Langwedocji czy Prowansji – każdy region to inne terroir.
Bourgogne Chardonnay Prosper Maufoux

Bourgogne Chardonnay Prosper Maufoux
Złota barwa wina i srebrno-szare akcenty. Nuty cytryny i bardzo subtelne akcenty waniliowe. Przyjemne odczucie na podniebieniu. Rekomendujemy do kurczaka i indyka.
Bourgogne Pinot Noir Prosper Maufoux

Bourgogne Pinot Noir Prosper Maufoux
Wybuchowe aromaty świeżych owoców, takich jak malina, czarna porzeczka i czerwona jagoda. Bardzo dobra równowaga między świeżością, a owocowością. Rekomendujemy do kurczaka i indyka.
Condrieu Lavau

Condrieu Lavau
Bogaty bukiet z aromatami cytrusów, brzoskwini, owoców tropikalnych i kwiatu akacji. W ustach żywe, pełne, soczyste, z mocnymi smakami kandyzowanych cytrusów, moreli z niuansami miodu. Harmonijne, wyrafinowane, złożone.
Côte-Rôtie Lavau

Côte-Rôtie Lavau
Aromaty opanowane przez jagody, czarną porzeczkę, fiołki z subtelną nutą dymu. Wyraźna struktura, odświeżająca kwasowość i aksamitne taniny. Soczyste wino lecz niezwykle stonowane i eleganckie z długim finiszem. Polecamy do steku poivre z sosem z brandy. Temperatura podania 16-17°C.
Côtes du Rhône Lavau

Côtes du Rhône Lavau
Aromaty truskawek, malin, wiśni z nutą papryki. Na podniebieniu przyjemne, krągłe z mocnymi, czystymi smakami owoców. Ładna struktura podkreślana przez dojrzałe taniny. Długie wykończenie z akcentem przypraw. Polecamy do grillowanych i pieczonych mięs oraz makaronów i dojrzałych serów. Temperatura podania 16-17°C.
Crémant de Bourgogne Blanc Brut Prosper Maufoux

Crémant de Bourgogne Blanc Brut Prosper Maufoux
Bladozłota barwa wina. Aromaty egzotycznych owoców, cytrusowych nut i eleganckiej kwasowości. Pełne wigoru i owocowej świeżości przełamanej słodkimi, białymi kwiatami.
Crozes-Hermitage Lavau

Crozes-Hermitage Lavau
Bogactwo aromatów śliwek i wiśni, połączone z nutami lukrecji i skóry. Finezyjna kompozycja. W ustach przyjazne o bogatym smaku owoców z akcentami przypraw. Soczyste, hojne, przepyszne. Polecamy do serów, czerwonych mięs i tapas. Temperatura podania 16-17°C.
Gevrey-Chambertin Prosper Maufoux

Gevrey-Chambertin Prosper Maufoux
Głęboki czerwony kolor wina. Bukiet nasycony, pełny, obfite aromaty czereśni, wiśni w likierze, lukrecji, wanilii i goździków. W ustach równie bogaty, zniuansowany, harmonijny.
Gigondas Lavau

Gigondas Lavau
Pikantne aromaty wiśni, porzeczki, malin, śliwek z nutami fiołków, białego pieprzu. Na podniebieniu pełne, wielowarstwowe o miękkiej teksturze. Bogactwo owocowych smaków takich jak jeżyny i wiśnie podkreślone nutą wanilii. Stanowcze lecz gładkie garbniki w połączeniu ze świetną kwasowością tworzą zwartą solidną strukturę. Elegancki i długi finisz. Polecamy do dziczyzny, kaczki, jagnięciny. Temperatura podania 17-18°C.
Hautes Côtes de Beaune Blanc Prosper Maufoux

Hautes Côtes de Beaune Blanc Prosper Maufoux
Złoty kolor z zielonymi refleksami. Aromaty owocowe brzoskwiń, zielonych bananów, cytryn, w głębi wanilia, cynamon i drewno cedrowe. W smaku świetnie zbalansowane, soczyste, z odrobinę korzennym finiszem.
Hautes Côtes de Nuits Rouge D. Vigne Prosper Maufoux

Hautes Côtes de Nuits Rouge D. Vigne Prosper Maufoux
Rubinowy kolor wina. Aromat przywodzi na myśl ciemne owoce takie jak jeżyny czy aronia. Wyczuć można także delikatną dębową nutę. Na języku wytrawne, dość wyraźne z zaskakującym pieprznym finiszem.
Macon Ige Chateau London Prosper Maufoux

Macon Ige Chateau London Prosper Maufoux
Żółta barwa wina z zielnymi refleksami. Orzeźwiające aromaty, nuty cytrusowe, jabłka, w tle lekkie nuty orzechów. Na języku soczyste, świeże, średniej budowy.