Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?

Kategorie
Producent
-
Amirault Vignerons
-
Andre Lurton
-
Arnaud de Villeneuve
-
Bailly Lapierre
-
Barons de Rothschild
-
Bestheim
-
Boizel
-
Bollinger
-
Bourgogne De Vigne En Verre
-
Bouvet Ladubay
-
C'est Pas la Mer a Boire
-
Cellier Saint-Sidoine
-
Champagne Boizel
-
Champagne Charles Simon
-
Champagne Lanson
-
CHANDON DE BRIAILLES
-
Chateau Clinet
-
Chateau de la Roulerie
-
Chateau De Riquewihr Dopff & Irion
-
Château de Roquefort
-
Château Le Temple Medoc
-
Château Puy Servain
-
Christian Moreau
-
Cuvée Dissenay
-
Didier Chopin
-
Domaine Chanson
-
Domaine de L'Herre
-
Domaine du Trapadis
-
Domaine Haut Marin
-
Domaine Henry Pellé
-
Domaine Saint Remy
-
Domaine Tariquet
-
Domaine Vrignaud
-
Domaines Schlumberger
-
Foncalieu
-
Georges Vigouroux
-
Ginestet
-
Grand Vin De Bordeaux
-
Grands Crus Classes
-
Guy Wach
-
H.BLIN
-
Hauts de Montrouge
-
Henri Bourgeois
-
Jacquart & Associes Distribution
-
Jean-Marc Brocard
-
La Chablisienne
-
La Maison Romane
-
Laurent-Perrier
-
Lavau
-
Louis Jadot
-
Louis Latour
-
Louis Roederer
-
Lucien Boillot
-
M. Chapoutier
-
Maison Foucher
-
Mas De Daumas Gassac
-
One Winemaker
-
Patrice Moreux
-
Perrin & Fils
-
Prosper Maufoux
-
Thierry Germain
-
Vignes du Maynes
-
Vignobles Brunier
-
Vignobles Foncalieu
Cena
-
od
do
Wina francuskie - wina z najlepszych winogron
Różnorodność klimatyczna i geologiczna daje Francji olbrzymi potencjał winiarski. Ten potencjał przejawia się zarówno w szampanach, wspaniałych interpretacjach szczepów muskat, gewurztraminer czy pinot gris z Alzacji, pinot noir czy chardonnay z Burgundii, a także wielkimi winami z Bordeaux, które bazują na szczepach cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc. Ponadto, warto próbować win z doliny Rodanu, Loary, Langwedocji czy Prowansji – każdy region to inne terroir.
Wina francuskie
Cremant De Loire Brut Bouvet Ladubay

Cremant De Loire Brut Bouvet Ladubay
Jasno żółty kolor wina ze złotymi refleksami. Elegancki bukiet złożony z aromatów kwiatów i cytrusów z nutami gruszek i subtelnym akcentem maślanym. Przyjemnie owocowe.
Crémant de Loire Brut Rose Bouvet Ladubay

Crémant de Loire Brut Rose Bouvet Ladubay
Subtelny, bladoróżowy kolor wina z drobnymi bąbelkami. Finezyjny bukiet z aromatami brzoskwiń i malin. Na podniebieniu świetnie zrównoważone, eleganckie z odświeżającym, przyjemnym musowaniem. Rekomendujemy jako aperitif, do dań wegetariańskich i ryb, sałatek, deserów.
Le Versant Cabernet Sauvignon

Le Versant Cabernet Sauvignon
Wino o głębokiej czerwonej barwie. Bukiet przepełniony aromatami owoców i lukrecji. W ustach pełne, z okrągłymi taninami. Idealne do dań na bazie czerwonych mięs, dziczyzny i pieczeni.
Le Versant Chardonnay

Le Versant Chardonnay
Wino o jasnej, żółtej, błyszczącej barwie. W bukiecie znajdziemy aromaty owoców i brzoskwini. Żywe, świeże i krągłe. Dobrze zrównoważone, z wyczuwalną nutą miodu. Dojrzewanie w beczkach nadało mu delikatnego akcentu wanilii. Świetne jako aperitif i dodatek do dań na bazie ryb. Podawać schłodzone.
Le Versant Merlot

Le Versant Merlot
Przyjemna rubinowa barwa. W aromatach wyraźnie widoczne czerwone owoce i tytoń. Pełne i łagodne taniny. Bardzo eleganckie i harmonijne wino. Świetnie sprawdza się jako dodatek do pieczonej jagnięciny.
Le Versant Pinot Noir

Le Versant Pinot Noir
Całkiem nowoczesna interpretacja szczepu. Wino zachowuje klasyczną jasnoczerwoną barwę, która niemal wpada w pomarańcz. W aromatach odnajdziemy leśne owoce takie jak borówki i młode jeżyny. Żywe, z intrygującą kwasowością. Świetnie pasuje do wędlin i lżejszych czerwonych mięs. Doskonale poradzi sobie z tłustym węgorzem.
Le Versant Syrah

Le Versant Syrah
Wino o kolorze głębokiej czerwieni z fioletowymi akcentami. W aromatach wyczuwalne czerwone owoce, zioła i dym. Najlepiej łączyć z jagnięciną i owczym, bądź owczym serem.
Le Versant Viognier

Le Versant Viognier
Wino o pięknej żółtej barwie, w której pojawią się zielone akcenty. Intensywny zapach brzoskwiń, moreli i owoców egzotycznych. Wyczuwalna kwasowość i długi finisz. Świetnie łączy się z białymi mięsami, sałatkami i owocami morza.