Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?

Kategorie
Producent
-
Amirault Vignerons
-
Andre Lurton
-
Arnaud de Villeneuve
-
Bailly Lapierre
-
Barons de Rothschild
-
Bestheim
-
Boizel
-
Bollinger
-
Bourgogne De Vigne En Verre
-
Bouvet Ladubay
-
C'est Pas la Mer a Boire
-
Cellier Saint-Sidoine
-
Champagne Boizel
-
Champagne Charles Simon
-
Champagne Lanson
-
CHANDON DE BRIAILLES
-
Chateau Clinet
-
Chateau de la Roulerie
-
Chateau De Riquewihr Dopff & Irion
-
Château de Roquefort
-
Château Le Temple Medoc
-
Château Puy Servain
-
Christian Moreau
-
Cuvée Dissenay
-
Didier Chopin
-
Domaine Chanson
-
Domaine de L'Herre
-
Domaine du Trapadis
-
Domaine Haut Marin
-
Domaine Henry Pellé
-
Domaine Saint Remy
-
Domaine Tariquet
-
Domaine Vrignaud
-
Domaines Schlumberger
-
Foncalieu
-
Ginestet
-
Grand Vin De Bordeaux
-
Grands Crus Classes
-
Guy Wach
-
H.BLIN
-
Hauts de Montrouge
-
Henri Bourgeois
-
Jacquart & Associes Distribution
-
Jean-Marc Brocard
-
La Chablisienne
-
La Maison Romane
-
Laurent-Perrier
-
Lavau
-
Louis Jadot
-
Louis Latour
-
Louis Roederer
-
Lucien Boillot
-
M. Chapoutier
-
Maison Foucher
-
Mas De Daumas Gassac
-
One Winemaker
-
Patrice Moreux
-
Perrin & Fils
-
Prosper Maufoux
-
Thierry Germain
-
Vignes du Maynes
-
Vignobles Brunier
-
Vignobles Foncalieu
Cena
-
od
do
Wina francuskie - wina z najlepszych winogron
Różnorodność klimatyczna i geologiczna daje Francji olbrzymi potencjał winiarski. Ten potencjał przejawia się zarówno w szampanach, wspaniałych interpretacjach szczepów muskat, gewurztraminer czy pinot gris z Alzacji, pinot noir czy chardonnay z Burgundii, a także wielkimi winami z Bordeaux, które bazują na szczepach cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc. Ponadto, warto próbować win z doliny Rodanu, Loary, Langwedocji czy Prowansji – każdy region to inne terroir.
Wina francuskie
Chateau Clinet Pomerol AOC

Chateau Clinet Pomerol AOC
Ciemna karmazynowa barwa wina. Bogactwo aromatów dojrzałych ciemnych owoców takich jak czarna porzeczka, śliwki, jagody, także lukrecji, trufli, odrobina asfaltu. W smaku świeże, bogate, intensywne i mięsiste, z posmakiem kakao, kawy i czekolady, odrobiną toffee i wanilii. Spędziło 16 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Potencjał starzenia: 10-15 lat. Dobrze smakuje w towarzystwie dziczyzny, białego i czerwonego mięsa, dań z grzybami i serów.
Nagrody:
Robert Parker 98 pkt
Wine Spectator 95 pkt
Chateau Clinet Ronan by Clinet Blanc Bordeaux AOC

Chateau Clinet Ronan by Clinet Blanc Bordeaux AOC
Blado złota barwa wina z platynowymi refleksami. Aromaty opanowane przez słodycz cukierków - landrynek, kwiatów i dojrzałych owoców o białym miąższu, z subtelną mineralną nutą. W smaku mięsista kremowa konsystencja, intrygujący smak owoców cytrusowych z domieszką kardamonu i szafranu. Nadaje się jako aperitif, do makaronów i gotowanych lub grillowanych ryb.
Nagrody:
DWWA Brąz
Chateau Clinet Ronan by Clinet Bordeaux AOC

Chateau Clinet Ronan by Clinet Bordeaux AOC
Intensywna rubinowa barwa. Mocne, bogate aromaty dojrzałych ciemnych owoców. Na podniebieniu świeżość i elegancja. Kremowe smaki malin, czarnej porzeczki i wiśni. Miękkie subtelne taniny. Rekomendujemy do jagnięciny, cielęciny, dań z sosami.
Cremant De Loire Brut Bouvet Ladubay

Cremant De Loire Brut Bouvet Ladubay
Jasno żółty kolor wina ze złotymi refleksami. Elegancki bukiet złożony z aromatów kwiatów i cytrusów z nutami gruszek i subtelnym akcentem maślanym. Przyjemnie owocowe.
Crémant de Loire Brut Rose Bouvet Ladubay

Crémant de Loire Brut Rose Bouvet Ladubay
Subtelny, bladoróżowy kolor wina z drobnymi bąbelkami. Finezyjny bukiet z aromatami brzoskwiń i malin. Na podniebieniu świetnie zrównoważone, eleganckie z odświeżającym, przyjemnym musowaniem. Rekomendujemy jako aperitif, do dań wegetariańskich i ryb, sałatek, deserów.
Fleur de Clinet Pomerol AOC

Fleur de Clinet Pomerol AOC
Głęboka purpurowa barwa wina. Wyraźny aromat dojrzałych, ciemnych owoców takich jak jeżyna i czarna porzeczka. W smaku elegancja i aksamit z nutami przypraw. Długa końcówka ze szczyptą wanilii i przyjemną, dojrzałą taniną. Polecamy do czerwonego mięsa, jagnięciny, dziczyzny i drobiu.
Nagrody:
Wine Spectator 91 pkt