Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?

Kategorie
Producent
-
Amirault Vignerons
-
Andre Lurton
-
Arnaud de Villeneuve
-
Bailly Lapierre
-
Barons de Rothschild
-
Bestheim
-
Boizel
-
Bollinger
-
Bourgogne De Vigne En Verre
-
Bouvet Ladubay
-
C'est Pas la Mer a Boire
-
Cellier Saint-Sidoine
-
Champagne Boizel
-
Champagne Charles Simon
-
Champagne Lanson
-
CHANDON DE BRIAILLES
-
Chateau Clinet
-
Chateau de la Roulerie
-
Chateau De Riquewihr Dopff & Irion
-
Château de Roquefort
-
Château Le Temple Medoc
-
Château Puy Servain
-
Christian Moreau
-
Cuvée Dissenay
-
Didier Chopin
-
Domaine Chanson
-
Domaine de L'Herre
-
Domaine du Trapadis
-
Domaine Haut Marin
-
Domaine Henry Pellé
-
Domaine Saint Remy
-
Domaine Tariquet
-
Domaine Vrignaud
-
Domaines Schlumberger
-
Foncalieu
-
Georges Vigouroux
-
Ginestet
-
Grand Vin De Bordeaux
-
Grands Crus Classes
-
Guy Wach
-
H.BLIN
-
Hauts de Montrouge
-
Henri Bourgeois
-
Jacquart & Associes Distribution
-
Jean-Marc Brocard
-
La Chablisienne
-
La Maison Romane
-
Laurent-Perrier
-
Lavau
-
Louis Jadot
-
Louis Latour
-
Louis Roederer
-
Lucien Boillot
-
M. Chapoutier
-
Maison Foucher
-
Mas De Daumas Gassac
-
One Winemaker
-
Patrice Moreux
-
Perrin & Fils
-
Prosper Maufoux
-
Thierry Germain
-
Vignes du Maynes
-
Vignobles Brunier
-
Vignobles Foncalieu
Cena
-
od
do
Wina francuskie - wina z najlepszych winogron
Różnorodność klimatyczna i geologiczna daje Francji olbrzymi potencjał winiarski. Ten potencjał przejawia się zarówno w szampanach, wspaniałych interpretacjach szczepów muskat, gewurztraminer czy pinot gris z Alzacji, pinot noir czy chardonnay z Burgundii, a także wielkimi winami z Bordeaux, które bazują na szczepach cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc. Ponadto, warto próbować win z doliny Rodanu, Loary, Langwedocji czy Prowansji – każdy region to inne terroir.
Wina francuskie
Bourgogne Aligoté Les Vignerons de Mancey

Bourgogne Aligoté Les Vignerons de Mancey
Białe wino wytrawne. Aromaty świeżych owoców takich jak winogrona i zielone jabłka, oraz cytrusów z nutą mineralną. Na podniebieniu czyste i rześkie. Świetna kwasowość zrównoważona krągłością. Temperatura podania 6-9°C. Polecamy do owoców morza, ostryg, ryb i ślimaków. Aligoté z dodatkiem ¼ likieru z czarnych porzeczek tworzy słynny aperitif – kir.
Bourgogne Chardonnay Les Vignerons de Mancey

Bourgogne Chardonnay Les Vignerons de Mancey
Jasnożółty kolor wina z zielonymi refleksami. Głębokie aromaty owoców takich jak brzoskwinie i morele. Na podniebieniu atak owocowy żywy i rześki. Wrażenie złożoności i krągłości na finiszu. Polecamy jako aperitif, do wędlin, ryb i białych mięs.
Cremant De Loire Brut Bouvet Ladubay

Cremant De Loire Brut Bouvet Ladubay
Jasno żółty kolor wina ze złotymi refleksami. Elegancki bukiet złożony z aromatów kwiatów i cytrusów z nutami gruszek i subtelnym akcentem maślanym. Przyjemnie owocowe.
Crémant de Loire Brut Rose Bouvet Ladubay

Crémant de Loire Brut Rose Bouvet Ladubay
Subtelny, bladoróżowy kolor wina z drobnymi bąbelkami. Finezyjny bukiet z aromatami brzoskwiń i malin. Na podniebieniu świetnie zrównoważone, eleganckie z odświeżającym, przyjemnym musowaniem. Rekomendujemy jako aperitif, do dań wegetariańskich i ryb, sałatek, deserów.
Mâcon Villages Les Classiques Les Vignerons de Mancey

Mâcon Villages Les Classiques Les Vignerons de Mancey
Bogactwo aromatów owoców z białym miąższem takich jak biała brzoskwinia i gruszka. Na podniebieniu świeże, młode owoce. Wino bogate, pełne z ładną kwasowością. Długi i złożony finisz.
Volnay Bitouzet-Prieur

Volnay Bitouzet-Prieur
Mocna czerwona barwa wina. Bogactwo aromatów kwiatów takich jak fiołki i piwonia, czerwonych owoców, delikatnych nut korzennych. Na podniebieniu finezyjne, złożone, z długim, eleganckim finiszem z pikantnymi nutami. Polecamy do mięs takich jak pieczona lub grillowana jagnięcina i wołowina oraz serów.
Vosne Romanée Les Barreaux Domaine Philippe Cheron

Vosne Romanée Les Barreaux Domaine Philippe Cheron
Owocowe aromaty. Soczystość, miękkie i jedwabiste taniny, delikatna nuta dębu. Mineralność, świetna koncentracja i długi finisz. Finezyjne i wielobarwne wino. Młode pasuje do delikatnych mięs i dzikiego ptactwa. Dojrzałe polecamy do jagnięciny i serów.