Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?


Kategorie
Producent
-
Andre Lurton
-
Arnaud de Villeneuve
-
Bailly Lapierre
-
Barons de Rothschild
-
Bestheim
-
Boizel
-
Bollinger
-
Bourgogne De Vigne En Verre
-
Bouvet Ladubay
-
C'est Pas la Mer a Boire
-
CAVE DE CLEEBOURG
-
Cellier Saint-Sidoine
-
Champagne Boizel
-
Champagne Charles Simon
-
CHAMPAGNE DEVAUX
-
Champagne Lanson
-
Château Castera
-
Chateau Castera
-
Chateau Clinet
-
Chateau de la Roulerie
-
Chateau De Riquewihr Dopff & Irion
-
CHATEAU LAMOTHE-VINCENT
-
CHATEAU PETIT VEDRINES
-
Château Puy Servain
-
Christian Moreau
-
Cuvée Dissenay
-
Didier Chopin
-
Domaine Chanson
-
Domaine de L'Herre
-
Domaine Haut Marin
-
Domaine Henry Pellé
-
Domaine Saint Remy
-
Domaine Vrignaud
-
Domaines Schlumberger
-
Foncalieu
-
Georges Vigouroux
-
Ginestet
-
Grand Vin De Bordeaux
-
Grands Crus Classes
-
Guy Wach
-
Hauts de Montrouge
-
Jacquart & Associes Distribution
-
Jean-Marc Brocard
-
La Chablisienne
-
Laurent-Perrier
-
Lavau
-
LGI WINES
-
Louis Jadot
-
Louis Latour
-
Louis Roederer
-
Maison Foucher
-
Mas De Daumas Gassac
-
One Winemaker
-
Patrice Moreux
-
Perrin & Fils
-
Prosper Maufoux
-
Thierry Germain
-
Vignobles Brunier
-
Vignobles Foncalieu
Cena
-
od
do
Wina francuskie - wina z najlepszych winogron
Różnorodność klimatyczna i geologiczna daje Francji olbrzymi potencjał winiarski. Ten potencjał przejawia się zarówno w szampanach, wspaniałych interpretacjach szczepów muskat, gewurztraminer czy pinot gris z Alzacji, pinot noir czy chardonnay z Burgundii, a także wielkimi winami z Bordeaux, które bazują na szczepach cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc. Ponadto, warto próbować win z doliny Rodanu, Loary, Langwedocji czy Prowansji – każdy region to inne terroir.
Wina francuskie
Moulin de Gassac Chardonnay Mas de Daumas Gassac

Moulin de Gassac Chardonnay Mas de Daumas Gassac
Żółto złota, połyskliwa barwa wina. Wyraźne aromaty cytrusów i białych kwiatów. Na podniebieniu atak owocowy z subtelnym akcentem miodu. Temperatura podania 10-12°C. Polecamy jako aperitif, do sałatek, skorupiaków, ryb.
Le Pigeonnier Cotes du Rhone Vieilles Vignes Vignobles Foncalieu

Le Pigeonnier Cotes du Rhone Vieilles Vignes Vignobles Foncalieu
Głęboka czerwień wina i średnie ciało. Aromaty fioletów i wiciokrzewu. W ustach zrównoważone, soczyste i wytrawne. Subtelne garbniki zapewniają korzenne, satysfakcjonujące doznania.
Mas de Daumas Gassac blanc Mas De Daumas Gassac

Mas de Daumas Gassac blanc Mas De Daumas Gassac
Czyste aromaty kwiatowe. Rozwijające się nuty owocowe, morele i cytrusy. Na podniebieniu mocna, mineralna struktura i głębia, lekki owocowy posmak. Temperatura podania 10-12°C. Polecamy do ryb, owoców morza, skorupiaków, drobiu w potrawce, szparagów, wieprzowiny w imbirze, serów kozich i owczych
Mas de Daumas Gassac Rouge

Mas de Daumas Gassac Rouge
Wino ciemne, gęste, skoncentrowane. Bogaty bukiet aromatów owocowych, szczególnie porzeczki oraz nuty dziczyzny i tytoniu. Idealnie zrównoważone z doskonale zintegrowanymi taninami. Temperatura podania 17-18°C. Polecamy do duszonej wołowiny, dziczyzny, steków, jagnięciny, piersi kaczki.
Moulin de Gassac Merlot Mas De Daumas Gassac

Moulin de Gassac Merlot Mas De Daumas Gassac
Intensywna, głęboka czerwona barwa wina. W nosie aromaty czerwonych owoców i przypraw. Ładnie zrównoważone, rozgrzewające, krągłe o owocowym charakterze. Temperatura podania 16-17 °C. Polecamy do mięs z grilla, pieczeni i duszonej wołowiny.
Moulin de Gassac Pinot Noir Mas De Daumas Gassac

Moulin de Gassac Pinot Noir Mas De Daumas Gassac
Moulin de Gassac Sauvignon blanc Mas de Daumas Gassac

Moulin de Gassac Sauvignon blanc Mas de Daumas Gassac
Biała barwa wina. Bardzo owocowe, rześkie z czystym aromatem agrestu, nutą cytrusów i brzoskwiń. Na podniebieniu owocowe, świeże, eleganckie. Polecamy jako aperitif, do owoców morza, szparagów, lekkich ryb i kozich serów. Temperatura podania 9-10˚C.
Moulin de Gassac Syrah Mas De Daumas Gassac

Moulin de Gassac Syrah Mas De Daumas Gassac
Czerwona, głęboka barwa wina z fioletowymi refleksami. Aromaty podsmażonych czerwonych owoców i subtelne nuty zwierzęce. Owocowe, rozgrzewające, intensywne z dobrą strukturą tanin. Temperatura podania. 16-17˚C. Polecamy do mięsa z grilla, pieczeni wieprzowej, karkówki, schabu ze śliwkami.
Pont de Gassac blanc Mas De Daumas Gassac

Pont de Gassac blanc Mas De Daumas Gassac
Bladozłota barwa wina. Aromaty jabłek, przypraw, cytrusów, pieprzu i papryki, delikatna nuta balsamiczna. Na podniebieniu eleganckie, stonowane, mineralne z wyraźnie pikantnym finiszem. Temperatura podania 10-12°C. Polecamy do skorupiaków, ryb i owoców morza.
Pont de Gassac rouge Mas De Daumas Gassac

Pont de Gassac rouge Mas De Daumas Gassac
Intensywna czerwona barwa wina z wyraźną lepkością i połyskiem. Aromaty porzeczki, jagód, wiśni i przypraw takich jak lukrecja i tymianek oraz wyraźne, ziemiste nuty terroir. Na podniebieniu owocowe, długie z eleganckimi taninami. Temperatura podania 16-17˚C. Polecamy do wędlin, pieczonych mięs i serów.
Réserve de l’Abbé Côtes du Rhône Vignobles Foncalieu

Réserve de l’Abbé Côtes du Rhône Vignobles Foncalieu
Rubinowo czerwony kolor wina. Okrągłe i mięsiste. Bardzo aromatyczne z nutami czerwonych owoców, czarnej porzeczki, truskawek i przypraw. Wszechstronne wino spożywcze, które może towarzyszyć szerokiej gamie potraw.