Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?


Kategorie
Producent
-
Andre Lurton
-
Arnaud de Villeneuve
-
Bailly Lapierre
-
Barons de Rothschild
-
Bestheim
-
Boizel
-
Bollinger
-
Bourgogne De Vigne En Verre
-
Bouvet Ladubay
-
C'est Pas la Mer a Boire
-
CAVE DE CLEEBOURG
-
Cellier Saint-Sidoine
-
Champagne Boizel
-
Champagne Charles Simon
-
CHAMPAGNE DEVAUX
-
Champagne Lanson
-
Château Castera
-
Chateau Castera
-
Chateau Clinet
-
Chateau de la Roulerie
-
Chateau De Riquewihr Dopff & Irion
-
CHATEAU LAMOTHE-VINCENT
-
CHATEAU PETIT VEDRINES
-
Château Puy Servain
-
Christian Moreau
-
Cuvée Dissenay
-
Didier Chopin
-
Domaine Chanson
-
Domaine de L'Herre
-
Domaine Haut Marin
-
Domaine Henry Pellé
-
Domaine Saint Remy
-
Domaine Vrignaud
-
Domaines Schlumberger
-
Foncalieu
-
Georges Vigouroux
-
Ginestet
-
Grand Vin De Bordeaux
-
Grands Crus Classes
-
Guy Wach
-
Hauts de Montrouge
-
Jacquart & Associes Distribution
-
Jean-Marc Brocard
-
La Chablisienne
-
Laurent-Perrier
-
Lavau
-
LGI WINES
-
Louis Jadot
-
Louis Latour
-
Louis Roederer
-
Maison Foucher
-
Mas De Daumas Gassac
-
One Winemaker
-
Patrice Moreux
-
Perrin & Fils
-
Prosper Maufoux
-
Thierry Germain
-
Vignobles Brunier
-
Vignobles Foncalieu
Cena
-
od
do
Wina francuskie - wina z najlepszych winogron
Różnorodność klimatyczna i geologiczna daje Francji olbrzymi potencjał winiarski. Ten potencjał przejawia się zarówno w szampanach, wspaniałych interpretacjach szczepów muskat, gewurztraminer czy pinot gris z Alzacji, pinot noir czy chardonnay z Burgundii, a także wielkimi winami z Bordeaux, które bazują na szczepach cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc. Ponadto, warto próbować win z doliny Rodanu, Loary, Langwedocji czy Prowansji – każdy region to inne terroir.
Belchapel Cabernet Sauvignon

Belchapel Cabernet Sauvignon
Czerwone francuskie wino o bogatym nosie, z aromatami czarnej porzeczki, śliwki i wiśni. Dodatkowo, wyczuwalne są również nuty zielonej papryki oraz cedru. Na podniebieniu wyraziste, pełne owocu, o zrównoważonej kwasowości i lekko pikantnej końcówce. Najlepiej smakuje podawane w towarzystwie dań kuchni włoskiej na bazie makaronu, ryb oraz serów pleśniowych.
Belchapel Cabernet-Syrah

Belchapel Cabernet-Syrah
Czerwone wino z mieszanką dwóch odmian Cabernet sauvignon i Syrah, które zachwyca nutami czarnej porzeczki, śliwki, wiśni, fiołków oraz tostów. W ustach owocowa eksplozja, wino o intensywnym smaku, bardzo dobrze zrównoważone, o głębokich taninach i długim, orzezwiającym zakończeniu. Rekomendujemy podawać do dań z czerwonym mięsem oraz serów.
Belchapel Merlot

Belchapel Merlot
Niecodzienne czerwone wino o bogatym, owocowym nosie, w którym dominują nuty maliny, wiśni i czerwonej porzeczki. Na podniebieniu eksplozja owocu przemieszana z lekko pieprzną końcówką. Najlepiej smakuje w towarzystwie grillowanego mięsa, ryb oraz warzyw, a także czekolady.
Château Bellegrave les Charmes One Winemaker

Château Bellegrave les Charmes One Winemaker
Głęboka granatowo-fioletowa barwa wina. Okrągłe i eleganckie. Pełny, aksamitny smak i miękkie garbniki. Rekomendujemy do steków z polędwicy, czerwonego mięsa z grilla lub dziczyzny.
Château Cailleteau Bergeron One Winemaker

Château Cailleteau Bergeron One Winemaker
Jasne i miękkie wino. Duża ilość owoców i subtelne nuty tytoniu i skóry. Dojrzałe taniny i duży potencjał. Dobrze smakuje z wieprzowiną, drobiem, wołowiną i serami.
Château du Grand Plantier Caupos One Winemaker

Château du Grand Plantier Caupos One Winemaker
Intensywna żółta barwa wina. Złożony bukiet o aromatach przypraw i kandyzowanych moreli. Na podniebieniu miękkie, dobrze wyważone. Temperatura podania 8-10 °C. Polecamy jako aperitif, do foie gras i deserów.
Chateau Haut Bastor la Jauguette One Winemaker

Chateau Haut Bastor la Jauguette One Winemaker
Mocne aromaty czerwonych owoców. Wino miękkie i owocowe o świetnie zrównoważonej strukturze taninowej. Temperatura podania 17 °C. Rekomendujemy do grillowanego czerwonego mięsa, białego mięsa i serów.
Château Tour des Termes One Winemaker

Château Tour des Termes One Winemaker
Wino zachwyca okrągłością, mocą, finezją i duża ilością owoców.
Chateau Vieux Guinot One Winemaker

Chateau Vieux Guinot One Winemaker
Aromaty czerwonych owoców takich jak czarna wiśnia, nuty dymne i tostowe. To dobrze skonstruowane, elegancko drzewne wino. Temperatura podania 17 °C. Rekomendujemy do czerwonego mięsa, drobiu i sera.
La Camarie Sainte Chardonnay

La Camarie Sainte Chardonnay
Wino o lekko słomkowej barwie, które urzeka aromatami dojrzałych owoców tj. brzoskwini i melona, a także akcentami miodu i tostowych niuansów. W ustach świetnie zbalansowane, złożone, o zrównoważonej kwasowości i pozostającym na dłużej przyjemnym finiszu. Polecamy serwować do dań z drobiu oraz deski pleśniowych serów.
La Camarie Sainte Pinot Noir

La Camarie Sainte Pinot Noir
Wino o jasnej czerwieni, z delikatnymi owocowymi aromatami. W nosie dominują nuty malin i wiśni wraz z akcentami pieprzu i dymu. Na podniebieniu ułożone, z delikatnymi taninami, o miękkim finiszu. Najlepiej smakuje podawane do dań na bazie kaczki, dań kuchni włoskiej oraz deski twardych serów.
Réserve de Marande Cabernet Sauvignon Oaked

Réserve de Marande Cabernet Sauvignon Oaked
Czerwone wino z odmiany cabernet sauvignon, które ujmuje bogatym bukietem, w którym odnaleźć można zarówno czarną porzeczkę oraz wiśnię, jak również goździki i wanilię. Na podniebieniu spójne, o miękkich taninach, zrównoważonej kwasowości oraz długim, wyraźnym finiszu. Najlepiej podawać do jagnięciny i twardych serów.