Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?


Kategorie
Producent
-
Andre Lurton
-
Arnaud de Villeneuve
-
Bailly Lapierre
-
Barons de Rothschild
-
Bestheim
-
Boizel
-
Bollinger
-
Bourgogne De Vigne En Verre
-
Bouvet Ladubay
-
C'est Pas la Mer a Boire
-
CAVE DE CLEEBOURG
-
Cellier Saint-Sidoine
-
Champagne Boizel
-
Champagne Charles Simon
-
CHAMPAGNE DEVAUX
-
Champagne Lanson
-
Château Castera
-
Chateau Castera
-
Chateau Clinet
-
Chateau de la Roulerie
-
Chateau De Riquewihr Dopff & Irion
-
CHATEAU LAMOTHE-VINCENT
-
CHATEAU PETIT VEDRINES
-
Château Puy Servain
-
Christian Moreau
-
Cuvée Dissenay
-
Didier Chopin
-
Domaine Chanson
-
Domaine de L'Herre
-
Domaine Haut Marin
-
Domaine Henry Pellé
-
Domaine Saint Remy
-
Domaine Vrignaud
-
Domaines Schlumberger
-
Foncalieu
-
Georges Vigouroux
-
Ginestet
-
Grand Vin De Bordeaux
-
Grands Crus Classes
-
Guy Wach
-
Hauts de Montrouge
-
Jacquart & Associes Distribution
-
Jean-Marc Brocard
-
La Chablisienne
-
Laurent-Perrier
-
Lavau
-
LGI WINES
-
Louis Jadot
-
Louis Latour
-
Louis Roederer
-
Maison Foucher
-
Mas De Daumas Gassac
-
One Winemaker
-
Patrice Moreux
-
Perrin & Fils
-
Prosper Maufoux
-
Thierry Germain
-
Vignobles Brunier
-
Vignobles Foncalieu
Cena
-
od
do
Chablis Domaine Vrignaud

Chablis Domaine Vrignaud
Wino białe o bardzo lekkim kolorze słomy na nosie grejpfrut, sok z gruszek oraz kiwi lekkie o pełnym smaku i zgranej kwasowości. Idealne do muli, krewetek i serów pleśniowych typu Bleu.
Chablis Grand Cru "Valmur" Jean-Marc Brocard A.O.C.

Chablis Grand Cru "Valmur" Jean-Marc Brocard A.O.C.
Niejednoznaczny charakter tego wina wynika z położenia winnicy, która roztacza się zarówno na północny-zachód jak i na południe. Świetny mineralny aromat w połączeniu z nutami cytryn i korzeni. Dojrzewające przez 18 miesięcy w dębowych beczkach. Zalecane do kurczaka z grzybami i przegrzebków.
Chablis Grand Cru Blanchot Domaine Vrignaud

Chablis Grand Cru Blanchot Domaine Vrignaud
Białe wino o charakterystycznym wyglądzie. Bukiet uniesiony, granitowy i dymny, z odrobiną mięty pieprzowej. Podniebienie jest czyste i świeże, z żywą nutą kwasowości łączącą kalejdoskop z białymi owocowymi smakami. Rekomendujemy do pieczonego kurczaka, grillowanego foie gras. Zalecamy dekantację wina kilka minut przed podaniem. Temperatura podania 14-15 ºC.
Chablis Grand Cru Les Clos Domaine Christian Moreau

Chablis Grand Cru Les Clos Domaine Christian Moreau
Bogate, pełne, wytrawne wino. Aromaty jabłek, miodu, ananasa i cytrusów. Na podniebieniu niebanalna harmonia i elegancja. Długi, wyraźny i przyjemny finisz. Temperatura podania 12-13°C. Polecamy jako aperitif, do owoców morza, ryby, skorupiaków, homara.
Nagrody: Wine Spectator 95/100,
Decanter World Wine Award – brązowy medal,
Złoty medal Magazynu Wino
Chablis Jean-Marc Brocard A.O.C.

Chablis Jean-Marc Brocard A.O.C.
Szata ze srebrzystoszarymi refleksami. Dominują w nim delikatne aromaty kwiatów i owoców cytrusowych. Znakomicie wyważone, oddaje mineralność gleby. Podawane do owoców morza, tłustych ryb i kozich serów.
Chablis Les Champréaux Domaine Vrignaud

Chablis Les Champréaux Domaine Vrignaud
Wino o pięknym złotym kolorze na nosie lekkie nuty wanilii na podniebieniu bardzo mineralne doskonale wyważone o zrównoważonej kwasowości. Idealne do ryb, skorupiaków oraz mięsa białego.
Chablis Montmains 1er Cru Domaine Chanson

Chablis Montmains 1er Cru Domaine Chanson
Bladożółta barwa wina. Świeże aromaty cytryn i białych owoców. Delikatne nuty wanilii. Świetnie zbudowane z wyraźną ekspresją mineralną. W ustach rozwija całą gamę smaków owocowych. Doskonała kwasowość i świeży, mineralny finisz. Polecamy do przegrzebków, turbota, drobiu w sosach na bazie śmietany, kozich serów.
Chablis Premier Cru "Vau de Vey" Jean-Marc Brocard A.O.C..

Chablis Premier Cru "Vau de Vey" Jean-Marc Brocard A.O.C..
Ponieważ zbocza parceli Vau de Vey są bardzo strome winogrona są zbierane wyłącznie ręcznie. Charakterystyczny dla tego Chablis aromat to owoce cytrusowe z mocno zaznaczoną nutą anyżu. Bardzo eleganckie, z zaznaczoną kwasowością i długim mineralnym finiszem. Polecane do sałatek, owoców morza i serów.
Champagne Boizel Grand Vintage

Champagne Boizel Grand Vintage
Ciepła, złota barwa ozdobiona przez długie i żywe sznury bąbelków w kieliszku. Eleganckie aromaty i wyrafinowane nuty suszonych owoców, miodu i pieczywa tostowego. Na podniebieniu orzeźwiająca mineralność, świeżość owoców i znakomita struktura. Wyśmienity szampan na wyjątkowe okazje.
Champagne Boizel Joyau de France

Champagne Boizel Joyau de France
Elegancki szampan o barwie ciemnego złota i wygaszonych nieco bąbelkach. Niezwykle intensywny bukiet złożony z zapachu pieczywa tostowego i cytrusów. Wyjątkowy szampan na specjalne okazje. Joyau jest jednym z najbardziej wykwintnych szampanów całego Epernay.
Champagne Boizel Rose

Champagne Boizel Rose
Wino o łososiowej barwie. Bogactwo aromatów małych czerwonych owoców. Na języku rześkie, eleganckie i długie. Polecamy jako aperitif, do mięs na zimno, owocowych deserów.
Champagne Boizel Rose Magnum 1,5L

Champagne Boizel Rose Magnum 1,5L
Wino o łososiowej barwie. Bogactwo aromatów małych czerwonych owoców. Na języku rześkie, eleganckie i długie. Polecamy jako aperitif, do mięs na zimno, owocowych deserów.