Wina nowozelandzkie

Nowa Zelandia to raj dla sauvignon blanc. Większość upraw skoncentrowana jest w trzech regionach: Marloborough, Gisborne oraz Hawke’s Bay. Wśród odmian białych uprawia się tu jeszcze chardonnay, riesling, pinot gris oraz gewurztraminer, natomiast wśród odmian czerwonych pinot noir wyprzedził merlot i cabernet sauvignon.

Lawson’s Dry Hills White Label Pinot Noir

Lawson’s Dry Hills White Label Pinot Noir

Lawson’s Dry Hills White Label Pinot Noir

Jasnobordowy kolor. Wspaniałe aromaty wiśni i owoców jagodowych z odrobiną kawy i wanilii. Na podniebieniu elastyczne, z miękkimi taninami I delikatną dobrą kwasowością w końcówce. Dojrzewanie w beczce. Polecane do czerwonych mięs.

Cena: 75,00 zł
szt.

Vidal Reserve Series Pinot Noir

Vidal Reserve Series Pinot Noir

Vidal Reserve Series Pinot Noir

Fermentacja zachodzi w różnych temperaturach, aby zapewnić winu mocną strukturę i intensywne aromaty owocowe. Wino fermentuje w barriques. W bukiecie porzeczki maliny i inne czerwone owoce leśne, przechodzące w jagody, wiśnie i przyprawy korzenne. Początkowo delikatny smak, na końcówce ujawnia swoją pikantność.

 

Cena: 92,00 zł
szt.

Villa Maria Private Bin Syrah

Villa Maria Private Bin Syrah

Villa Maria Private Bin Syrah

Bardzo złożone aromaty przywodzące na myśl jagody oraz fiołki z dodatkiem pieprzu. W smaku wyczuwalne nuty śliwek, ziół i przypraw. Polecane do potraw z czerwonego mięsa i dziczyzny.

Cena: 85,00 zł
szt.

Villa Maria Private Bin Pinot Noir

Villa Maria Private Bin Pinot Noir

Villa Maria Private Bin Pinot Noir

Pinot Noir z Nowej Zelandii, który przez okres 10 miesięcy dojrzewa we francuskich barriques.  Perfumowany bukiet z dojrzałymi wiśniami i malinami. W smaku wyraźne z przyprawami. Wino ze względu na delikatne, jedwabiste taniny nadaje się do spożycia od zaraz. Wino rekomendowane do dziczyzny, jagnięciny, miękkich serów dojrzewających.

Cena: 90,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl