Wina nowozelandzkie

Nowa Zelandia to raj dla sauvignon blanc. Większość upraw skoncentrowana jest w trzech regionach: Marloborough, Gisborne oraz Hawke’s Bay. Wśród odmian białych uprawia się tu jeszcze chardonnay, riesling, pinot gris oraz gewurztraminer, natomiast wśród odmian czerwonych pinot noir wyprzedził merlot i cabernet sauvignon.

Caroline Bay Sauvignon Blanc

Caroline Bay Sauvignon Blanc

Caroline Bay Sauvignon Blanc

Klasyczne sauvignon blanc, które cechują wyraźne aromaty grejpfruta, agrestu i białej porzeczki. W tle doszukamy się również aromatów szparagów oraz marakui. Przyjemna kwasowość i skoncentrowany owoc. Idealne do owoców morza i ryb, a także kozich serów.

Cena: 54,00 zł
szt.

Vidal Reserve Series Pinot Noir

Vidal Reserve Series Pinot Noir

Vidal Reserve Series Pinot Noir

Fermentacja zachodzi w różnych temperaturach, aby zapewnić winu mocną strukturę i intensywne aromaty owocowe. Wino fermentuje w barriques. W bukiecie porzeczki maliny i inne czerwone owoce leśne, przechodzące w jagody, wiśnie i przyprawy korzenne. Początkowo delikatny smak, na końcówce ujawnia swoją pikantność.

 

Cena: 92,00 zł
szt.

Vidal White Series Sauvignon Blanc

Vidal White Series Sauvignon Blanc

Vidal White Series Sauvignon Blanc

Wspaniały efekt skoncentrowanej owocowości, dzięki fermentacji na zimno. Klasyczne Marlborough. Marakuj, grejpfrut, ale także agrest, limonka i biała porzeczka. Idealne na upalne dni, a także jako kompan dań kuchni orientalnej.

 

 

Cena: 71,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl