Polityka Prywatności
POLITYKA PRYWATNOŚCI
 

1.

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych przez Słoneczna Winnica Rafał Wodzyński (zwany dalej: „Słoneczna Winnica”).

 

2.

Właścicielem strony slonecznawinnica.pl i jednocześnie Administratorem Danych Osobowych jest Słoneczna Winnica Rafał Wodzyński z siedzibą w Jabłonnie (05-110), przy ul. Modlińskiej 16 , wpisaną do rejestru przedsiębiorców pod numerem 3812. NIP: 536-170-30-33, Regon: 015707541.

 

3.

Słoneczna Winnica dokłada szczególnej staranności do poszanowania prywatności Klientów odwiedzających stronę slonecznawinnica.pl.

§ 1 Jak zbieramy dane?

 

1.

Słoneczna Winnica zbiera informacje dotyczące osób fizycznych dokonujących czynności związanych bezpośrednio z jej działalnością.

 

2.

Dane osobowe Klientów są zbierane w przypadku rejestracji Klienta poprzez założenie Konta Klienta oraz w przypadku, gdy Klienci dokonują jednorazowego zakupu bez konieczności zakładania Konta.

 

3.

W przypadku rejestracji Konta, Klient podaje swój adres e-mail, imię i nazwisko oraz datę urodzenia oraz samodzielnie ustala hasło dostępu do Konta. Dodatkowo Klient jest proszony o uzupełnienie swoich danych o:

 

a)

Adres (ulica, numer domu/mieszkania, kod pocztowy i miasto);

 

b)

Numer telefonu;

 

c)

W przypadku Przedsiębiorców powyższy zakres danych jest dodatkowo poszerzony o firmę Przedsiębiorcy oraz jego NIP.

 

4.

Powyższe dane mogą być samodzielnie zmieniane przez Klienta po zalogowaniu się do Konta.

 

5.

W przypadku składania jednorazowego zamówienia, zakres danych koniecznych do wskazania przez Klientów jest tożsamy. Klienci podają następujące dane:

 

a)

Adres e-mail;

 

b)

Imię i nazwisko; datę urodzenia

 

c)

Adres (ulica, numer domu/mieszkania, kod pocztowy i miasto);

 

d)

Numer telefonu;

 

e)

W przypadku Przedsiębiorców powyższy zakres danych jest dodatkowo poszerzony o firmę Przedsiębiorcy oraz jego NIP.

 

6.

W przypadku osobistego kontaktu Klienta ze sklepem (wiadomość elektroniczna, telefon, itp.) przekazywane są następujące informacje:

 

a)

Adres e-mail;

 

b)

Imię i nazwisko; data urodzenia

 

c)

Adres (ulica, numer domu/mieszkania, kod pocztowy i miasto);

 

d)

Numer telefonu;

   

W przypadku Przedsiębiorców powyższy zakres danych jest dodatkowo poszerzony o firmę Przedsiębiorcy oraz jego NIP.

 

7.

Podczas korzystania ze stron internetowych slonecznawinnica.pl pobierane są automatycznie dodatkowe informacje (adres IP przypisany do Państwa komputera lub zewnętrzny adres IP dostawcy Internetu, nazwa domeny, rodzaj przeglądarki, czas dostępu, typ systemu operacyjnego).

 

8.

Od Klientów mogą być także gromadzone Dane Nawigacyjne, w tym informacje o linkach i odnośnikach, w które zdecydują się kliknąć lub innych czynnościach, podejmowanych w naszym Sklepie.

§ 2 Jak wykorzystujemy zebrane dane?

 

1.

W przypadku dokonania Rejestracji Konta dane Klientów wykorzystywane są w celu: utworzenia indywidualnego konta Klienta i zarządzania tym kontem oraz zapewnienia możliwości dokonania zakupów w Sklepie, w tym realizacji złożonych zamówień i ich doręczenia. W przypadku złożenia zamówienia dane osobowe mogą być przekazywane jedynie:

 

a)

Kurierowi Fedex

     
 

2.

W przypadku, gdy Klient wybierze płatność za zamówiony Towar poprzez serwis DotPay, jego dane osobowe zostaną przekazane w zakresie niezbędnym dla realizacji Umowy sprzedaży spółce DotPay S.A. z siedzibą w Krakowie .

 

3.

Dane Nawigacyjne mogą być wykorzystywane w celu zapewnienia Klientom lepszej obsługi, analizy danych statystycznych i dostosowania strony slonecznawinnica.pl do preferencji Klientów, a także administrowania nią.

 

4.

W przypadku, gdy Klient dokona subskrypcji biuletynu informacyjnego (Newsletter) na jego adres e-mail Słoneczna Winnica będzie wysyłała wiadomości elektroniczne zawierające informacje handlowe o promocjach i nowych produktach.

§ 3 Mechanizm Cookies, Adres IP

 

1.

slonecznawinnica.pl używa niewielkich plików, zwanych cookies. Zapisywane są one przez serwer Słonecznej Winnicy na komputerze osoby odwiedzającej stronę, jeżeli przeglądarka internetowa na to pozwala. Plik cookie zwykle zawiera nazwę domeny, z której pochodzi, swój „czas wygaśnięcia" oraz indywidualną, losowo wybraną liczbę identyfikującą ten plik. Informacje zbierane za pomocą plików tego typu pomagają dostosowywać oferowane przez Słoneczną Winnicę towary do indywidualnych preferencji i rzeczywistych potrzeb osób odwiedzających stronę. Daje też możliwość opracowywania ogólnych statystyk odwiedzin prezentowanych towarów.

 

2.

Słoneczna Winnica wykorzystuje dwa typy plików cookies:

 

a)

Cookies sesyjne: po zakończeniu sesji danej przeglądarki lub wyłączeniu komputera zapisane informacje są usuwane z pamięci urządzenia. Mechanizm cookies sesyjnych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z komputera Klientów.

 

b)

Cookies trwałe: są przechowywane na dysku twardym komputera Klienta i pozostają tam do momentu ich skasowania. Mechanizm cookies trwałych, wysłanych przez slonecznawinnica.pl, pozwala na przechowywanie danych wyłącznie za Państwa zgodą (wyrażoną np. przy wyborze opcji „zapamiętaj mnie” przy logowaniu). W żadnym innym przypadku pliki te nie są zapisywane w sposób trwały.

 

3.

Mechanizm cookies jest bezpieczny dla komputerów Klientów. W szczególności tą drogą nie jest możliwe przedostanie się do komputerów Klientów wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego. Niemniej w swoich przeglądarkach Klienci mają możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików cookies do komputerów. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie ze strony będzie możliwe, poza funkcjami, które ze swojej natury wymagają plików cookies.

 

4.

Słoneczna Winnica może gromadzić Państwa adresy IP. Adres IP to numer przydzielany komputerowi osoby odwiedzającej stornę przez dostawcę usług internetowych. Numer IP umożliwia dostęp do Internetu. W większości przypadków jest przypisywany komputerowi dynamicznie, tj. zmienia się przy każdym połączeniu z Internetem i z tego powodu traktowany jest powszechnie, jako nieosobista informacja identyfikująca. Adres IP jest wykorzystywany przez Słoneczną Winnicę przy diagnozowaniu problemów technicznych z serwerem, tworzeniu analiz statystycznych (np. określeniu, z jakich regionów notujemy najwięcej odwiedzin), jako informacja przydatna przy administrowaniu i udoskonalaniu strony, a także w celach bezpieczeństwa oraz ewentualnej identyfikacji obciążających serwer, niepożądanych automatycznych programów do przeglądania treści strony.

 

5.

Slonecznawinnica.pl zawiera linki i odnośniki do innych stron internetowych. Słoneczna Winnica nie ponosi odpowiedzialności za zasady ochrony prywatności na nich obowiązujące. Z tego powodu zachęcamy Państwa, by po przejściu za pośrednictwem slonecznawinnica.pl na stronę zarządzaną przez innego administratora, zapoznać się z polityką prywatności tam przyjętą.

§ 4 Dostęp do danych

 

1.

Do danych osobowych zbieranych przez Słoneczną Winnicę mają bezpośredni dostęp jedynie uprawnieni pracownicy Słonecznej Winnicy.

 

2.

Państwa dane mogą być także udostępniane podmiotom uprawnionym do ich otrzymania na mocy obowiązujących przepisów prawa, w szczególności właściwym organom wymiaru sprawiedliwości oraz podmiotom wskazanym w punkcie „Jak wykorzystujemy zebrane dane?”.

 

3.

Słoneczna Winnica zapewnia Klientom, którzy posiadają konto, nieprzerwany dostęp do swoich danych i możliwość ich modyfikacji w każdej chwili. W celu dokonania modyfikacji należy zalogować się do Konta. Klient ma możliwość usunięcia danych osobowych ze zbioru danych w przypadku wypowiedzenia umowy o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Słoneczna Winnica może odmówić usunięcia danych Klienta, jeśli ten naruszył obowiązujący Regulamin, a zachowanie danych jest niezbędne do wyjaśnienia tych okoliczności i ustalenia odpowiedzialności a w szczególności dochodzenia przez Słoneczną Winnicę roszczeń od danego Klienta.

§ 5 Zabezpieczenia

 

1.

Słoneczna Winnica stosuje zabezpieczenia zapewniające ochronę danych przed utratą, niewłaściwym wykorzystaniem i modyfikacją. Słoneczna Winnica zobowiązuje się chronić wszelkie Państwa dane zgodnie z normami ochrony bezpieczeństwa i zachowania poufności.

 

2.

Dane osobowe w Słonecznej Winnicy są chronione zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. z 2002 r. Nr 101 poz. 926, ze zm.) w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osób trzecich.

 

3.

W przypadku, gdy Klient posiadający Konto utracił w jakikolwiek sposób hasło dostępu, Słoneczna Winnica umożliwia wygenerowanie nowego hasła do Konta. Słoneczna Winnica nie wysyła jednak przypomnienia hasła. Hasło Klienta jest przechowywane w bazie danych w formie zaszyfrowanej, w sposób uniemożliwiający jego odczytanie. Celem wygenerowania nowego hasła należy podać adres e-mail w formularzu dostępnym pod linkiem „Nie pamiętasz hasła”, podanym przy formularzu logowania do Konta. Nowe hasło zostanie automatycznie wysłane wyłącznie na adres poczty elektronicznej podany podczas rejestracji lub zapisany w ostatniej zmianie profilu.

 

4.

Słoneczna Winnica nigdy nie wysyła żadnej korespondencji, w tym korespondencji elektronicznej, z prośbą o podanie danych do logowania, a w szczególności hasła dostępowego do Konta Klienta. Informacje takie nie są również udostępniane drogą tradycyjnej korespondencji, e-mailową i telefoniczną.

§ 6 Zmiany Polityki Prywatności

 

1.

Słoneczna Winnica zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. 

 

2.

Jakiekolwiek dodatkowe pytania związane z Polityką Prywatności prosimy kierować na adres: biuro@slonecznawinnica.pl

 

 

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl