Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?

Producent
Cena
-
od
do
Alticato Chianti Riserva DOCG Trequanda

Alticato Chianti Riserva DOCG Trequanda
Wino o żywym, intensywnym rubinowym kolorze, z granatowymi refleksami. W aromatach odnajdujemy konfitury z wiśni, czereśni oraz śliwki, a także nuty przypraw oraz tostów. Smak jest harmonijny i długi. Wytrawny. Z wiekiem będzie stawał się bardziej aksamitny.
Baconcoli Chianti DOCG Trequanda

Baconcoli Chianti DOCG Trequanda
Wino ma piękny rubinowy kolor, który z wiekiem będzie przechodził w granat. Bukiet jest bardzo intensywny. Składają się na niego aromaty dojrzałych czereśni, śliwek, fiołków oraz dyskretne nuty przypraw. Usta są świeże, zdecydowane, z wyczuwalną taniną.
Becquer Tinto Familia Escudero

Becquer Tinto Familia Escudero
Becquer Tinto posiada wiśniowy kolor. Bukiet rozpoczyna się ciemnymi owocami leśnymi. Doskonale wyczuwalne są także akcenty tostowe oraz nuty wanilii, wynikające z kontaktu wina z dębem. Smak harmonijny, bazujący na czarnej porzeczce, owocach jagodowych oraz pikantnych przyprawach. Wszystko to w towarzystwie okrągłych tanin.
Berlingero DOC Colli Trasimeno Rosso Pucciarella

Berlingero DOC Colli Trasimeno Rosso Pucciarella
Wino ma piękny rubinowy kolor, który z wiekiem będzie przechodził w granat. Bukiet jest bardzo intensywny. Składają się na niego aromaty dojrzałych czereśni, śliwek, fiołków oraz dyskretne nuty przypraw. Usta są świeże, delikatne. Berlingero będzie znakomitym dopełnieniem wyrazistych potraw z czerwonego mięsa, a także średnio sezonowanych serów.
Buggea Orcia DOC Trequanda 2016

Buggea Orcia DOC Trequanda 2016
Toskańskie wino z apelacji Orcia DOC bazujące na sangiovese (70%), uzupełnione odmianami merlot, cabernet sauvignon oraz cabernet franc (30%). Piękny, rubinowy kolor z fioletowymi refleksami. W aromatach dominują lekkie nuty konfiturowe oraz przyprawowe. Usta są natomiast bardzo harmonijne i umiarkowanie taniczne. Wino zadziwia świeżością owocu. Świetnie sprawdzi się jako kompan do dań kuchni włoskiej: makaronów w niezbyt ciężkich sosach oraz delikatnych czerwonych mięs.
Ghirlandaia Toscana Bianco IGT Trequanda

Ghirlandaia Toscana Bianco IGT Trequanda
Ghirlandaia to wino o słomkowym kolorze. W bukiecie odnajdziemy nuty aromatyczne, z których słynnie sauvignon blanc: agrest, liść pomidora i bukszpan oraz niuanse typowe dla chardonnay, czyli owoce tropikalne. Wino jest harmonijne i pełne elegancji. Będzie świetnym kompanem dla dań rybnych oraz owoców morza.
Logos II Bodegas Logos

Logos II Bodegas Logos
Doskonałe połączenie trzech odmian winorośli: 40% garnacha, 30% tempranillo oraz 30% cabernet sauvignon. Winogrona zostały zerwane z 60-letnich krzewów, na przełomie października i listopada. Fermentacja w temperaturze 30 stopni Celsjusza ma miejsce w kadziach z nierdzewnej stali i zostaje zainicjowana przez autochtoniczny szczep drożdży, pochodzący z winnicy. Maceracja trwa 25 dni. Następnie wino trafia do beczek z amerykańskiego dębu, gdzie pozostanie przez 14 miesięcy. Podczas tego procesu wino jest zlewane czterokrotnie. Po zabutelkowaniu spędza jeszcze 12 miesięcy w piwnicy, aby się ustabilizować i w końcu trafia do sprzedaży.
Wino posiada wiśniową barwę, która na obrzeżach wpada w kasztanowy. Dzięki długiej maceracji w aromatach odnajdziemy bardzo intensywne tony owoców leśnych, śliwek i wiśni, a także waniliowo-czekoladowe dębowe tło. Długi posmak nie daje zapomnieć o harmonijnym smaku.
Logos II będzie doskonałym kompanem do sezonowanych owczych serów, pieczonych czerwonych mięs oraz dziczyzny.
Monte Raso Reserva Tinto Douro DOC 2015

Monte Raso Reserva Tinto Douro DOC 2015
Pedro de Ivar Crianza Bodegas Logos 2014

Pedro de Ivar Crianza Bodegas Logos 2014
Wino składa się w 70% z tempranillo, w 20% z odmiany garnacha i w 10% ze szczepu merlot. Z uwagi na specyfikę powyższych odmian, zbiory są przeprowadzane w różnym czasie, tak aby owoce były jak najbardziej dojrzałe. Tempranillo zbierane jest w drugiej połowie września, garnacha w drugiej połowie października a mazuelo pod koniec października.
Grona są odszypułkowane i umieszczane w szklanych kadziach, gdzie następuje fermentacja w kontrolowanej tempreaturze 30 stopni Celsjusza. Maceracja trwa 25 dni, aby otrzymać mocną strukturę, intensywny kolor oraz ekspresyjne aromaty. Następnie, wino zaczyna dojrzewać w beczkach z amerykańskiego dębu, co potrwa 12 miesięcy. Przez ten czas nabierze charakteru i elegancji. Potem wino zostaje zabutelkowany i kolejny rok spędzi w piwnicy, aby się ustabilizować.
Pedro de Ivar posiada czysty, jasny, rubinowy kolor. W aromatach dominują nuty dojrzałych owoców, przypraw i dębiny. W smaku wino utrzymuje balans pomiędzy tostową beczką a dojrzałymi owocami leśnymi.
Poderino Toscana Bianco Frizzante IGT Trequanda

Poderino Toscana Bianco Frizzante IGT Trequanda
Poderino ma jasno słomkową barwę z zielonkawymi refleksami. W bardzo złożonym i intensywnym bukiecie wyczujemy morelę, brzoskwinię, białe kwiaty oraz owoce tropikalne. Wino jest bardzo świeże i harmonijne.
Primitivo di Manduria Vinea Imperialem DOP Terre del Palmento

Primitivo di Manduria Vinea Imperialem DOP Terre del Palmento
Wino ma czerwono-rubinowy kolor. Bukiet otwiera się nutą waniliową, której towarzyszą charakterystyczne dla primitivo aromaty konfitury śliwkowej oraz smażonej dalmatyńskiej wiśni - marasca.
W smaku czuć wspaniałą strukturę i wyważenie. Długie. Idealne do pasty al ragù, dojrzewających serów oraz dań z dziczyzny. Podawać w temperaturze 20° C.
Pucciarella Bianco BAG IN BOX 5l

Pucciarella Bianco BAG IN BOX 5l
Wspaniałe, umbryjskie wino białe wytrawne o bardzo intensywnych aromatach. Bazuje na odmianach trebbiano, grechetto oraz chardonnay. Wino posiada słomkowo-żółty kolor z zielonkawymi refleksami. Bukiet jest bogaty w aromaty cytrusów oraz zielonego jabłka. Ekspresyjne i orzeźwiające. Będzie dobrym uzupełnieniem dla lekkich przekąsek, ryb oraz krewetek.