Marques de Riscal Blanco Rueda DO

Marques de Riscal Blanco Rueda DO

Marques de Riscal Blanco Rueda DO

Kolor słomkowożółty. Intensywne aromaty owoców egzotycznych z nutami kopru i świeżej trawy. W ustach świeże i orzeźwiające, gładkie o konsystencji syropu, dobrze zrównoważone, długi finisz. Polecane dania: ryby, mięczaki, szynki,  kurczak, wędliny, makarony.

Cena: 45,00 zł
szt.

Hazana Tinto Rioja DOC

Hazana Tinto Rioja DOC

Hazana Tinto Rioja DOC

Wino, które dojrzewa przez okres 9 miesięcy w beczce z francuskiego i amerykańskiego dębu. Nos z tostem, wanilią, w ustach owocowa słodycz i świetna struktura. Wino wyprodukowane ze szczepu Tempranillo.

 

Cena: 47,00 zł
szt.

Marques de Riscal Arienzo Crianza Rioja DOCa

Marques de Riscal Arienzo Crianza Rioja DOCa

Marques de Riscal Arienzo Crianza Rioja DOCa

Ciemny wiśniowy kolor. Zapach czerwonych owoców zmieszanych z aromatami kokosa, wanilii i drewna. W smaku obfite, pełne, okrągłe, miękkie i elastyczne z długim finiszem. Polecane do dań z białego i czerwonego mięsa z grilla i serów.

Cena: 49,00 zł
szt.

Solar de Becquer Crianza Bodegas Escudero

Solar de Becquer Crianza Bodegas Escudero

Solar de Becquer Crianza Bodegas Escudero

Solidnie zbudowana Crianza, składająca się w 70% z tempranillo, w 20% z mazuelo i w 10% z odmiany garnacha. Winogrona pochodzą z winnych krzewów porastających słoneczne zbocze Monte Yerga. Winnica Cuesta de la Reina Estate rozciąga się na wysokości 450 - 800 metrów n.p.m. Dominują tam ubogie gliniasto-wapienne gleby. 120-hektarowa winnica należy do rodziny Escudero już od 4 pokoleń. Średni wiek krzewów to 25 lat. Owoce są zbierane w momencie pełnej dojrzałości, co wykonywane jest ręcznie. W ten sposób winiarze mają wpływ na wybór najlepszych gron. Tempranillo i garnacha zbierane są w połowie października, a mazuelo w pierwszym tygodniu września. Drogę do prasy winogrona pokonują w małych skrzynkach, aby uniknąć uszkodzeń podczas transportu. 

Fermentacja ma miejsce w kadziach ze stali nierdzewnej, z użyciem autochtonicznego szczepu drożdży. Po jej zakończeniu wino przechodzi jeszcze macerację przez przynajmniej 10 kolejnych dni. Następnie trafia do beczek z amerykańskiego dębu, gdzie pozostanie przez 14 miesięcy. W tym czasie jest zlewane trzykrotnie. Po klarowaniu przychodzi czas na butelkowanie i 6-miesięczny odpoczynek w piwnicy.

Wino posiada piękny rubinowy kolor. Jest bogate w aromaty jagód, borówek, jeżyn, głogu oraz żurawiny. Nad kieliszkiem wyczujemy także waniliowy-tostowy akcent dębu. Wino ma mocną i stabilną strukturę oraz pozostawia długi posmak.

Będzie doskonałym kompanem do średnio sezonowanych serów, czerwonych mięs, pieczeni, gulaszu oraz dziczyzny.

.

Cena: 49,00 zł
szt.

Pedro de Ivar Riserva 2005 Bodegas Logos

Pedro de Ivar Riserva 2005 Bodegas Logos

Pedro de Ivar Riserva 2005 Bodegas Logos

Wino składa się ze szczepów tempranillo oraz merlot. Winogrona pochodzą ze starych, ponad 60-letnich krzewów, które rosną w sercu Queiles Valley i korzystają z unikalnego klimatu okolic Mount Moncayo (2315 m n.p.m.). Bardzo duża ilość dni słonecznych oraz duże wahania temperatur pomiędzy nocą a dniem pozwalają na uzyskanie dojrzałych gron najwyższej jakości. Gleba zatrzymuje wodę bardzo głęboko, ale długie korzenie starych krzewów są w stanie dostarczać im wody oraz minerałów. Przy ręcznym zbiorze następuje selekcja najlepszych gron, jeśli chodzi o dojrzałość i poziom cukru.

Następnie, winiarze rozpoczynają fermentację alkoholową, z użyciem autochtonicznego szczepu drożdży. Po 30 dniach wino zostaje przelane do nowych beczek z dębu amerykańskiego, gdzie spędzi aż 36 miesięcy. Przed zabutelkowaniem czeka je także klarowanie, do którego używane jest białko jaja kurzego.

Efektem jest cieliste wino o ciepłym, połyskującym kolorze. Bukiet jest intensywny, złożony, a dominują w nim dębowe, tostowe nuty, którym towarzyszą ciemne owoce leśne. Smak jest mocny i zdecydowany, a taniny wyraźne. Długi finisz.   

Cena: 50,00 zł
szt.

Cava Seco Benito Escudero

Cava Seco Benito Escudero

Cava Seco Benito Escudero

Ta wytrawna Cava jest owocem pracy rodziny Escudero, która od czterech pokoleń zajmuje się uprawą winorośli oraz winiarstwem. Powstaje metodą szampańską (tradycyjną) z gron odmiany viura, które rosną w winnicach położonych w Gravalos, w hiszpańskim regionie Rioja. Południowy stok Mount Yerga oraz położenie krzewów na wysokości 700-800 m. n. p. m. zapewnia optymalne warunki wegetacji. Przekłada się to na świeże wina, z subtelnymi i eleganckimi aromatami. Zbiór winogron następuje w pierwszej połowie października i jest przeprowadzany ręcznie. W ten sposób tylko najlepsze grona dotrą do prasy.

Sok, który uzyskuje się przy delikatnym wyciskaniu zostaje przeznaczony do produkcji Cavy. Pierwsza fermentacja odbywa się w kadziach z nierdzewnej stali w temperaturze 14 stopni Celsujsza. Z początkiem wiosny, kiedy wino jest już klarowne, w butelce ma miejsce druga fermentacja, po której alkohol czeka 24-miesięczny proces dojrzewania.

Cava z Bodegas Escudero posiada cytrynowo żółta barwę ze stalowymi refleksami. W kieliszku bez trudu zaobserwujemy strużki drobnych bąbelków, które wolno podążają w górę kieliszka. W aromatach przeplatają się owoce jabłoni, gruszy oraz migdał. W ustach krągłe i dojrzałe, z orzeźwiającą świeżością, podpartą elegancką kwasowością.

Polecamy do pasztetu i niebieskich serów. Doskonale komponuje się także z deserami, w szczególności z nugatem.

Cena: 51,00 zł
szt.

Cava Semi Seco Benito Escudero

Cava Semi Seco Benito Escudero

Cava Semi Seco Benito Escudero

Ta półwytrawna Cava powstaje z gron odmiany viura, które rosną w winnicach położonych w Gravalos, w hiszpańskim regionie Rioja. Południowy stok Mount Yerga oraz położenie krzewów na wysokości 700-800 m. n. p. m. zapewnia optymalne warunki wegetacji. Przekłada się to na świeże wina, z subtelnymi i eleganckimi aromatami. Zbiór winogron następuje w pierwszej połowie października i jest przeprowadzany ręcznie. W ten sposób tylko najlepsze grona dotrą do prasy.

Sok, który uzyskuje się przy delikatnym wyciskaniu zostaje przeznaczony do produkcji Cavy. Pierwsza fermentacja odbywa się w kadziach z nierdzewnej stali w temperaturze 14 stopni Celsujsza. Z początkiem wiosny, kiedy wino jest już klarowne, w butelce ma miejsce druga fermentacja, po której alkohol czeka 24-miesięczny proces dojrzewania.

Cava z Bodegas Escudero posiada cytrynowo żółta barwę ze stalowymi refleksami. W kieliszku bez trudu zaobserwujemy strużki drobnych bąbelków, które wolno podążają w górę kieliszka. W aromatach przeplatają się owoce jabłoni, gruszy oraz migdał. Zauważalna nuta słodyczy łączy się ze świeżą kwasowością.

Polecamy do pasztetu i niebieskich serów. Doskonale komponuje się także z deserami, w szczególności z nugatem.

Cena: 51,00 zł
szt.

Cava Rosado Benito Escudero

Cava Rosado Benito Escudero

Cava Rosado Benito Escudero

Ta różowa cava powstaje metodą szampańską (tradycyjną) z gron odmiany viura oraz garnacha, które rosną w winnicach położonych w Gravalos, w hiszpańskim regionie Rioja. Południowy stok Mount Yerga oraz położenie krzewów na wysokości 700-800 m. n. p. m. zapewnia optymalne warunki wegetacji. Przekłada się to na świeże wina, z subtelnymi i eleganckimi aromatami. Zbiór winogron następuje w pierwszej połowie października i jest przeprowadzany ręcznie. W ten sposób tylko najlepsze grona dotrą do prasy.

Sok, który uzyskuje się przy delikatnym wyciskaniu zostaje przeznaczony do produkcji Cavy. Pierwsza fermentacja odbywa się w kadziach z nierdzewnej stali w temperaturze 14 stopni Celsujsza. Z początkiem wiosny, kiedy wino jest już klarowne, w butelce ma miejsce druga fermentacja, po której alkohol czeka 24-miesięczny proces dojrzewania.

Cava z Bodegas Escudero posiada łososiowy kolor. W kieliszku bez trudu zaobserwujemy strużki drobnych bąbelków, które wolno podążają w górę kieliszka. W aromatach przeplatają się truskawki, poziomki oraz maliny. W ustach krągłe i dojrzałe, z orzeźwiającą świeżością, podpartą elegancką kwasowością.

Polecamy do pasztetu i niebieskich serów. Doskonale komponuje się także z deserami, w szczególności z nugatem.

Cena: 51,00 zł
szt.

Marques de Riscal Sauvignon Rueda DO

Marques de Riscal Sauvignon Rueda DO

Marques de Riscal Sauvignon Rueda DO

Jasnożółty kolor z zielonkawymi refleksami. Bardzo złożony nos z aromatami cytrusów, świeżej trawy i mineralną nutą. W ustach owoce cytrusowe, melon i ananas. Wino świeże, aromatyczne o czystym, długim finiszu. Aperitif, owoce morza, makarony.

Cena: 54,00 zł
szt.

Becquer Blanco Familia Escudero

Becquer Blanco Familia Escudero

Becquer Blanco Familia Escudero

Wingrona użyte do produkcji tego wina pochodzą z rodzinnej winnicy Bodegas Escudero, znajdującej się na zboczach Monte Yerga. Krzewy rosną na wysokości 700 metrów n.p.m. Taki usytuowanie winnicy powoduje, że wina są bardzo bogate w aromaty. 

Tlen ma ograniczoną styczność z moszczem, co zmniejsza późniejszą oksydację wina, a więc pozytywnie wpływa na jego ewolucję w butelce. Aromaty i smak pozostaną intensywne dłużej. Fermentacja ma miejsce w 225-litrowych beczkach z amerykańskiego dębu, następnie dojrzewa pod osadem z drożdży przez 6 miesięcy. 

Wino posiada słomkowy kolor z zielonkawymi refleksami. W aromatach bez trudu odnajdziemy zielone jabłko, gruszkę, kwiat akacji i owoce cytrusowe oraz waniliowe tony, pochodzące od kontaktu z dębowym drewnem.

Wspaniale odnajdzie się w towarzystwie owoców morza, dań na bazie ryb, grillowanych warzyw czy jagnięciny. 

Cena: 56,00 zł
szt.

Becquer Tinto Familia Escudero

Becquer Tinto Familia Escudero

Becquer Tinto Familia Escudero

Becquer Tinto posiada wiśniowy kolor. Bukiet rozpoczyna się ciemnymi owocami leśnymi. Doskonale wyczuwalne są także akcenty tostowe oraz nuty wanilii, wynikające z kontaktu wina z dębem. Smak harmonijny, bazujący na czarnej porzeczce, owocach jagodowych oraz pikantnych przyprawach. Wszystko to w towarzystwie okrągłych tanin. 

Cena: 56,00 zł
szt.

Muga Rosado

Muga Rosado

Muga Rosado

Kolor jasny, łososiowy. Aromat delikatny, złożony z nut moreli, brzoskwiń, owoców liczi oraz lekkiej nuty chlebowej w tle. W ustach rześkie, dość lekkie i aksamitne. Fermentuje i dojrzewa 3 miesiące w kadziach dębowych własnego wyrobu.

Cena: 59,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl