Las Colinas del Ebro Garnacha Blanca Terra Alta DO

Las Colinas del Ebro Garnacha Blanca Terra Alta DO

Las Colinas del Ebro Garnacha Blanca Terra Alta DO

Wino ze szczepu Garnacha Blanca z regionu Terra Alta przez okres 2 miesięcy dojrzewa w beczce z francuskiego dębu. Eleganckie i bardzo mineralne.

 

Cena: 42,00 zł
szt.

Heredad Tinto Bienzoval Bodegas Escudero

Heredad Tinto Bienzoval Bodegas Escudero

Heredad Tinto Bienzoval Bodegas Escudero

Podstawowe wino czerwone z winnicy Bodegas Escudero z regionu Rioja. Do jego produkcji użyto tempranillo (70%), garnacha (20%) oraz mazuelo (10%), rosnących w winnicy na zboczach Mount Yerga. Zbiór tempranillo nastąpił w pierwszej połowie października, garnacha w połowie października, a mazuelo na początku listopada. Fermentacja została przeprowadzona w kadziach z nierdzewnej stali i trwała 10 dni. Zlewanie wina wina nastąpiło natomiast po 15 dniach maceracji. Następnie wino trafiło do beczek z amerykańskiego dębu na 4 miesiące.

Posiada czerwoną barwę z granatowymi refleksami. Dominują aromaty owoców leśnych oraz śliwek. Owocowość bardzo dobrze współgra z dębowym tłem, tworząc harmonijny efekt. Zrównoważony jest tu też alkohol oraz kwasowość. Okrągłe taniny. Czego więcej chcieć od wina z kategorii entry level?

Cena: 39,00 zł
szt.

Heredad Blanco Bienzoval Bodegas Escudero

Heredad Blanco Bienzoval Bodegas Escudero

Heredad Blanco Bienzoval Bodegas Escudero

Wingrona użyte do produkcji tego wina pochodzą z rodzinnej winnicy Bodegas Escudero, znajdującej się na zboczach Monte Yerga. Krzewy rosną na wysokości 700 metrów n.p.m. Taki usytuowanie winnicy powoduje, że wina są bardzo bogate w aromaty. 

Tlen ma ograniczoną styczność z moszczem, co zmniejsza późniejszą oksydację wina, a więc pozytywnie wpływa na jego ewolucję w butelce. Aromaty i smak pozostaną intensywne dłużej. 

Wino posiada słomkowy kolor z zielonkawymi refleksami. W aromatach bez trudu odnajdziemy zielone jabłko, gruszkę, kwiat akacji i owoce cytrusowe. Oprócz tego wino oferuje chrupiącą i rześką kwasowość.

Wspaniale odnajdzie się w towarzystwie owoców morza, dań na bazie ryb lub jako aperitif. 

Cena: 32,00 zł
szt.

Hazana Tinto Rioja DOC

Hazana Tinto Rioja DOC

Hazana Tinto Rioja DOC

Wino, które dojrzewa przez okres 9 miesięcy w beczce z francuskiego i amerykańskiego dębu. Nos z tostem, wanilią, w ustach owocowa słodycz i świetna struktura. Wino wyprodukowane ze szczepu Tempranillo.

 

Cena: 45,00 zł
szt.

Eternum Viti Toro DO

Eternum Viti Toro DO

Eternum Viti Toro DO

Wino przez 4 miesięcy dojrzewa w beczce z francuskiego i amerykańskiego dębu. Barwa prawie czarna, nos z tostem, czarnymi owocami, skórą, dymem tytoniowym, wanilią. Wino w ustach bardzo bogate, delikatne i słodkie.

 

Cena: 71,00 zł
szt.

Dalmau Reserva Rioja DOC

Dalmau Reserva Rioja DOC

Dalmau Reserva Rioja DOC

Bukiet dojrzałych owoców (śliwka, wiśnia, czarna czereśnia) dobrze zrównoważony dębem, tytoniem i skórą. 21 miesięcy w beczce z francuskiego dębu. Kompozycja: 86% Tempranillo, 8% Cabernet Sauvignon, 6% Graciano.

 

Cena: 357,00 zł
szt.

Cava Semi Seco Benito Escudero

Cava Semi Seco Benito Escudero

Cava Semi Seco Benito Escudero

Ta półwytrawna Cava powstaje z gron odmiany viura, które rosną w winnicach położonych w Gravalos, w hiszpańskim regionie Rioja. Południowy stok Mount Yerga oraz położenie krzewów na wysokości 700-800 m. n. p. m. zapewnia optymalne warunki wegetacji. Przekłada się to na świeże wina, z subtelnymi i eleganckimi aromatami. Zbiór winogron następuje w pierwszej połowie października i jest przeprowadzany ręcznie. W ten sposób tylko najlepsze grona dotrą do prasy.

Sok, który uzyskuje się przy delikatnym wyciskaniu zostaje przeznaczony do produkcji Cavy. Pierwsza fermentacja odbywa się w kadziach z nierdzewnej stali w temperaturze 14 stopni Celsujsza. Z początkiem wiosny, kiedy wino jest już klarowne, w butelce ma miejsce druga fermentacja, po której alkohol czeka 24-miesięczny proces dojrzewania.

Cava z Bodegas Escudero posiada cytrynowo żółta barwę ze stalowymi refleksami. W kieliszku bez trudu zaobserwujemy strużki drobnych bąbelków, które wolno podążają w górę kieliszka. W aromatach przeplatają się owoce jabłoni, gruszy oraz migdał. Zauważalna nuta słodyczy łączy się ze świeżą kwasowością.

Polecamy do pasztetu i niebieskich serów. Doskonale komponuje się także z deserami, w szczególności z nugatem.

Cena: 51,00 zł
szt.

Cava Seco Benito Escudero

Cava Seco Benito Escudero

Cava Seco Benito Escudero

Ta wytrawna Cava jest owocem pracy rodziny Escudero, która od czterech pokoleń zajmuje się uprawą winorośli oraz winiarstwem. Powstaje metodą szampańską (tradycyjną) z gron odmiany viura, które rosną w winnicach położonych w Gravalos, w hiszpańskim regionie Rioja. Południowy stok Mount Yerga oraz położenie krzewów na wysokości 700-800 m. n. p. m. zapewnia optymalne warunki wegetacji. Przekłada się to na świeże wina, z subtelnymi i eleganckimi aromatami. Zbiór winogron następuje w pierwszej połowie października i jest przeprowadzany ręcznie. W ten sposób tylko najlepsze grona dotrą do prasy.

Sok, który uzyskuje się przy delikatnym wyciskaniu zostaje przeznaczony do produkcji Cavy. Pierwsza fermentacja odbywa się w kadziach z nierdzewnej stali w temperaturze 14 stopni Celsujsza. Z początkiem wiosny, kiedy wino jest już klarowne, w butelce ma miejsce druga fermentacja, po której alkohol czeka 24-miesięczny proces dojrzewania.

Cava z Bodegas Escudero posiada cytrynowo żółta barwę ze stalowymi refleksami. W kieliszku bez trudu zaobserwujemy strużki drobnych bąbelków, które wolno podążają w górę kieliszka. W aromatach przeplatają się owoce jabłoni, gruszy oraz migdał. W ustach krągłe i dojrzałe, z orzeźwiającą świeżością, podpartą elegancką kwasowością.

Polecamy do pasztetu i niebieskich serów. Doskonale komponuje się także z deserami, w szczególności z nugatem.

Cena: 51,00 zł
szt.

Cava Rosado Benito Escudero

Cava Rosado Benito Escudero

Cava Rosado Benito Escudero

Ta różowa cava powstaje metodą szampańską (tradycyjną) z gron odmiany viura oraz garnacha, które rosną w winnicach położonych w Gravalos, w hiszpańskim regionie Rioja. Południowy stok Mount Yerga oraz położenie krzewów na wysokości 700-800 m. n. p. m. zapewnia optymalne warunki wegetacji. Przekłada się to na świeże wina, z subtelnymi i eleganckimi aromatami. Zbiór winogron następuje w pierwszej połowie października i jest przeprowadzany ręcznie. W ten sposób tylko najlepsze grona dotrą do prasy.

Sok, który uzyskuje się przy delikatnym wyciskaniu zostaje przeznaczony do produkcji Cavy. Pierwsza fermentacja odbywa się w kadziach z nierdzewnej stali w temperaturze 14 stopni Celsujsza. Z początkiem wiosny, kiedy wino jest już klarowne, w butelce ma miejsce druga fermentacja, po której alkohol czeka 24-miesięczny proces dojrzewania.

Cava z Bodegas Escudero posiada łososiowy kolor. W kieliszku bez trudu zaobserwujemy strużki drobnych bąbelków, które wolno podążają w górę kieliszka. W aromatach przeplatają się truskawki, poziomki oraz maliny. W ustach krągłe i dojrzałe, z orzeźwiającą świeżością, podpartą elegancką kwasowością.

Polecamy do pasztetu i niebieskich serów. Doskonale komponuje się także z deserami, w szczególności z nugatem.

Cena: 51,00 zł
szt.

Castillo Ygay Gran Reserva Especial Rioja D.O.C.

Castillo Ygay Gran Reserva Especial Rioja D.O.C.

Castillo Ygay Gran Reserva Especial Rioja D.O.C.

Wino o starym, klasycznym stylu. Nie emanuje mocą i intensywnością, ale genialnym bukietem aromatów. Pełen wiśni, dymu, tytoniu i śmietany. Stonowane i eleganckie. Długo pozostająca końcówka. Idealne do czerwonych mięs i dziczyzny.
Cena: 478,00 zł
szt.

Castillo Hermoso Reserva Utiel-Requena D.O.P.

Castillo Hermoso Reserva Utiel-Requena D.O.P.

Castillo Hermoso Reserva Utiel-Requena D.O.P.

Rubinowy kolor z ziemistymi refleksami. Dojrzewa co najmniej rok w dębowej beczce co daje mu dojrzałe aromaty owocowego kompotu, wanilii, czekolady tytoniowego dymu. Długi finisz. Nadaje się do dłuższego przechowywania. Najlepsze do czerwonego mięsa, pieczeni oraz serów.

Cena: 38,00 zł
szt.

Capellania Marques de Murrieta Rioja

Capellania Marques de Murrieta Rioja

Capellania Marques de Murrieta Rioja

Wspaniałe białe wino z Rioja powstałe na bazie szczepu viura. Przez okres 22 miesięcy dojrzewało w dębowych beczkach. Łagodne wino o niskiej kwasowości. Bardzo bogaty bukiet maślanych aromatów, w którym znajdziemy także wanilię i suszone owoce. Eleganckie, wyważone, z przyjemnym długim finiszem. Idealne jako dodatek do białych mięs.

Cena: 148,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl