Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?


Kategorie
-
wina białe wytrawne
-
wina białe półwytrawne
-
wina białe półsłodkie
-
wina białe słodkie
-
wina czerwone wytrawne
-
wina czerwone półwytrawne
-
wina czerwone półsłodkie
-
wina czerwone słodkie
-
wina różowe wytrawne
-
wina różowe półwytrawne
-
wina różowe półsłodkie
-
wina różowe słodkie
-
wina musujące wytrawne
-
wina musujące półwytrawne
-
wina musujące półsłodkie
-
wina musujące słodkie
-
wina wzmacniane
-
szampany
Producent
-
Acustic
-
Adami
-
Agricola Punica
-
Agricola San Felice
-
Aia Vecchia
-
Alianza de Garapiteros
-
Allegrini
-
Alois Lageder
-
Alvear
-
Amalaya
-
Andre Lurton
-
Angelo Negro
-
ARALDICA VINI PIEMONTESI
-
Aresti
-
Argiolas
-
Arnaud de Villeneuve
-
Azienda Agricola GAGLIASSO MARIO
-
Azienda Agricola Monte del Fra
-
Azienda Vinicola Balducci
-
Baigorri
-
Bailly Lapierre
-
Barons de Rothschild
-
Beni di Batasiolo
-
Benito Santos
-
Bestheim
-
Bianchi
-
Bibbiano
-
Binz Bratt
-
Bisol
-
Bodega Attis
-
Bodega Inurrieta
-
Bodega Nodus
-
Bodega Norton
-
Bodega Sottano
-
Bodegas Abanico
-
Bodegas Arzuaga Navarro
-
Bodegas Caro
-
Bodegas Catena Zapata
-
Bodegas Colome
-
Bodegas del Mundo
-
Bodegas Escudero
-
Bodegas la Emperatriz
-
Bodegas la Purisima
-
Bodegas Logos
-
Bodegas Monte La Reina
-
Bodegas Mourviedro
-
Bodegas Muga
-
Bodegas Muñoz
-
Bodegas Mureda
-
Bodegas Olarra
-
Bodegas Pisano
-
Bodegas San Gregorio
-
Bodegas Sommos
-
Boizel
-
Bollinger
-
Bourgogne De Vigne En Verre
-
Bouvet Ladubay
-
C'est Pas la Mer a Boire
-
Ca di Rajo
-
Campo de Arriba
-
Canneto
-
Cantina Terlan
-
Cantine Botromagno
-
Cantine Bulgarini
-
Cantine Colle di San Domenico
-
Cantine San Marzano
-
Casa Lapostolle
-
Casa Santos Lima
-
Casa Silva
-
Casal Branco
-
Casanova di Neri
-
Castano
-
Castello del Terriccio
-
Castello di Volpaia
-
Castillo De Mendoza
-
Cavas
-
Caves Dom Teodosio
-
Celler Vall Llach
-
Cellier Saint-Sidoine
-
Centanni
-
Champagne Barons de Rothschild
-
Champagne Boizel
-
Champagne Charles Simon
-
Champagne Lanson
-
Chateau Clinet
-
Chateau de la Roulerie
-
Chateau De Riquewihr Dopff & Irion
-
Chateau Mukhrani
-
Chateau Musar
-
Château Puy Servain
-
Christian Moreau
-
Cline Family Cellars
-
Codorniu Group
-
Cono Sur
-
Conti Capponi
-
Cortijo Trifillas
-
Covinas
-
Covinca
-
Cuatro Rayas
-
Cusumano
-
Cuvée Dissenay
-
Delheim
-
DFJ Vinhos
-
Didier Chopin
-
Dignitat
-
Domaine Chanson
-
Domaine de L'Herre
-
Domaine de Nalys
-
Domaine Haut Marin
-
Domaine Henry Pellé
-
Domaine Saint Remy
-
Domaine Vrignaud
-
Domaines Schlumberger
-
Domini Veneti
-
Dominio de Pingus
-
Dominio de Tares
-
Donatella
-
Dr. Loosen
-
Elvio Cocgno
-
Enoport
-
Epicuro
-
Farnese Vini
-
Faustino Group
-
Felsina
-
Feudi di San Gregorio
-
Feudo Antico
-
Feudo Arancio
-
Finca del Marquesado
-
Fior Di Sole
-
Foncalieu
-
Francis Coppola
-
Gabriel Meffre
-
Gaja
-
Geografico
-
Georges Vigouroux
-
Georgian Wines & Spirits Company
-
Ginestet
-
Glen Carlou
-
Grand Vin De Bordeaux
-
Grands Crus Classes
-
Grans Moments
-
Guerrieri Rizzardi
-
Guicciardini Strozzi
-
Guy Wach
-
Hauts de Montrouge
-
Henri Bourgeois
-
Herencia Altes
-
Hétszőlő Tokaji
-
Hunky Dory
-
Icardi
-
Il Colle
-
J Vineyards
-
Jacquart & Associes Distribution
-
Jane Ventura
-
Jean Pierre Moueix
-
Jean-Marc Brocard
-
Klein Constantina
-
Kornell Florian
-
La Calonica
-
La Chablisienne
-
Laurent-Perrier
-
Lavau
-
Le Gode
-
Lisjak
-
Littore Family
-
Livio Felluga
-
Los Vascos
-
Louis Jadot
-
Louis Latour
-
Louis Roederer
-
Luis Felipe Edwards
-
Macán Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia
-
Maison Foucher
-
Manuel Manzaneque
-
Marchigüe
-
Marques de Grinon
-
Marques de Murrieta
-
Marques de Riscal
-
Marramiero
-
Martin Codax
-
Mas De Daumas Gassac
-
Masciarelli
-
Mezzacorona
-
Monte del Fra
-
Monte Zovo
-
Montelliana
-
Montelvini
-
Montes
-
Montioni
-
Niepoort
-
One Winemaker
-
Orin Swift
-
Ornella Molon
-
Ossian
-
Paco das Cortes
-
Pago de Carraovejas
-
Pago de Cirsus
-
Patrice Moreux
-
Paul Lato
-
Perrin & Fils
-
Peter Lehmann
-
Petreny
-
Pisano
-
Podere Castorani
-
Portal del Priorat
-
Priorat
-
Prosper Maufoux
-
Pucciarella
-
Quinta da Lixa
-
Quinta do Passadouro
-
Quinta Seara D'Ordens
-
R. López de Heredia
-
Ramos Pinto
-
Ridge Vineyards
-
Riverstone Falls
-
Rocche Dei Manzoni
-
Rudolf Muller
-
Saint Clair Estate Wines, Marlborough
-
San Martino
-
Sant'Antonio
-
Schloss Vollrads
-
Schlumberger
-
Setubal
-
Shelly Bay
-
Sherry Leyenda
-
Shimshon
-
Simonsig
-
St Urbans-hof
-
Suavia
-
Sumarroca
-
Tejo
-
Tenuta Bichi Borghesi
-
Tenuta Carretta
-
Tenuta di Salviano
-
Tenuta San Antonio
-
Tenuta San Guido
-
Terre del Palmento
-
Thierry Germain
-
Tiberini
-
Tinazzi
-
Torrevento
-
Traverso
-
Trequanda
-
Two Hands
-
V.C.S. S.A.
-
Val d'Oca
-
VARVAGLIONE Vigne e Vini
-
Vega Sicilia
-
Velenosi
-
Vidal Estate
-
Vie di Romans
-
Vigneti Canosini
-
Vigneti del Vulture
-
Vignobles Brunier
-
Vignobles Foncalieu
-
Villa Huesgen
-
Villa Maria Estate
-
Villa Wolf
-
Vina Carmen
-
Viña Requingua
-
Vinho de Portugal
-
Vitkin Winery
-
Wakefield
-
Weingut Dreissigacker
-
Weingut Neiss
-
Weingut Rabl
-
William Hill
-
Williams & Humbert
-
Winnica Gostchorze
-
Winnica Modła
-
Winnica Płochockich
-
Winnica Spotkaniówka
-
Winnica Turnau
Cena
-
od
do
Kategoria 'Wina według rodzaju' daje możliwość wyszukiwania win na podstawie kryterium koloru oraz stopnia wytrawności. Mamy więc pełną gamę win: od słodkich do wytrawnych, podzielnych na wina czerwone, białe, różowe oraz szampany.
Primitivo di Manduria Vinea Imperialem DOP Terre del Palmento

Primitivo di Manduria Vinea Imperialem DOP Terre del Palmento
Wino ma czerwono-rubinowy kolor. Bukiet otwiera się nutą waniliową, której towarzyszą charakterystyczne dla primitivo aromaty konfitury śliwkowej oraz smażonej dalmatyńskiej wiśni - marasca.
W smaku czuć wspaniałą strukturę i wyważenie. Długie. Idealne do pasty al ragù, dojrzewających serów oraz dań z dziczyzny. Podawać w temperaturze 20° C.
Pedro de Ivar Crianza Bodegas Logos

Pedro de Ivar Crianza Bodegas Logos
Wino składa się w 70% z tempranillo, w 20% z odmiany garnacha i w 10% ze szczepu merlot. Z uwagi na specyfikę powyższych odmian, zbiory są przeprowadzane w różnym czasie, tak aby owoce były jak najbardziej dojrzałe. Tempranillo zbierane jest w drugiej połowie września, garnacha w drugiej połowie października a mazuelo pod koniec października.
Grona są odszypułkowane i umieszczane w szklanych kadziach, gdzie następuje fermentacja w kontrolowanej tempreaturze 30 stopni Celsjusza. Maceracja trwa 25 dni, aby otrzymać mocną strukturę, intensywny kolor oraz ekspresyjne aromaty. Następnie, wino zaczyna dojrzewać w beczkach z amerykańskiego dębu, co potrwa 12 miesięcy. Przez ten czas nabierze charakteru i elegancji. Potem wino zostaje zabutelkowany i kolejny rok spędzi w piwnicy, aby się ustabilizować.
Pedro de Ivar posiada czysty, jasny, rubinowy kolor. W aromatach dominują nuty dojrzałych owoców, przypraw i dębiny. W smaku wino utrzymuje balans pomiędzy tostową beczką a dojrzałymi owocami leśnymi.
Pedro de Ivar Riserva Prestigio Bodegas Logos

Pedro de Ivar Riserva Prestigio Bodegas Logos
Wino składa się w 60% ze szczepu garnacha i w 40% z odmiany tempranillo. Winogrona pochodzą ze starych, ponad 60-letnich krzewów, które rosną w sercu Queiles Valley i korzystają z unikalnego klimatu okolic Mount Moncayo (2315 m n.p.m.). Bardzo duża ilość dni słonecznych oraz duże wahania temperatur pomiędzy nocą a dniem pozwalają na uzyskanie dojrzałych gron najwyższej jakości. Gleba zatrzymuje wodę bardzo głęboko, ale długie korzenie starych krzewów są w stanie dostarczać im wody oraz minerałów. Przy ręcznym zbiorze następuje selekcja najlepszych gron, jeśli chodzi o dojrzałość i poziom cukru.
Następnie, winiarze rozpoczynają fermentację alkoholową, z użyciem autochtonicznego szczepu drożdży. Po 30 dniach wino zostaje przelane do nowych beczek z dębu amerykańskiego, gdzie spędzi 14 miesięcy. Przed zabutelkowaniem czeka je także klarowanie, do którego używane jest białko jaja kurzego.
Efektem jest wino o wiśniowym, połyskującym kolorze. Bukiet jest intensywny, złożony, a dominują w nim dojrzałe ciemne owoce, wspaniale zharmonizowane z aromatami wanilii, karmelu, kawy. Smak jest mocny i zdecydowany, a taniny posiadają słodycz pochodzącą z amerykańskiego dębu. Długi finisz.
Arvum Bodegas Escudero

Arvum Bodegas Escudero
Kupaż szczepów, które zostały użyte do produkcji tego wina był nazywany Vidau przez przodków rodziny Escudero. Mówiąc Vidau mieli oni na myśli te winnice, w których rosły różne odmiany winorośli. Ta koncepcja była podtrzymywana przez 4 pokolenia, które z kupażu najlepszych gron tempranillo (40%), garnacha (40%), graciano oraz mazuelo, pochodzących ze najlepszych krzewów produkowały uczciwe, złożone i tradycyjne win.
Winogrona pochodzą z winnicy Cuesta la Reina, usytowanej na zboczach Mount Yerga, z ponad 80-letnich krzewów. Zbierane są ręcznie w październiku. Fermentacja ma miejsce w kadziach z nierdzewnej stali, z użyciem autochtonicznego dla winnicy szczepu drożdży. Maceracja trwa 32 dnia. W grudniu wino trafia do beczek z francuskiego (Allier) oraz rumuńskiego dębu, gdzie spędzi 17 miesięcy. Po zabutelkowaniu trafia do piwnicy na kolejne 12 miesięcy.
Wino ma barwę ciemnego fioletu. W potężnym bukiecie przeplatają się aromaty kadzidła, spalonej ziemi, lawendy oraz kompotu z owoców leśnych. W aksamitnym smaku obecny likier z czarnych jagód oraz anyż. Doskonale zrównoważone, o pełnych i dojrzałych taninach. Długi finisz.
Polecamy do dojrzałych serów, wołowiny, pieczeni, dziczyzny, królika, przepiórki, a w szczególności sarny.
Famiglia Bianchi Late Harvest 0,375l

Famiglia Bianchi Late Harvest 0,375l
Wyraźny bukiet złożony z aromatów miodu, cytryny i skórek pomarańczy, kandyzowanych owoców. Na podniebieniu bogate, pełne, intensywnie słodkie z kremową fakturą i świetnie zrównoważoną kwasowością. Temperatura podania 10-12°C. Rekomendujemy do foie gras, serów z niebieską pleśnią, deserów, ciasta jak strudel.
La Cuvee Brut Laurent Perrier Magnum 1,5l

La Cuvee Brut Laurent Perrier Magnum 1,5l
Blado złoty kolor wina. Malutkie bąbelki tworzą długo utrzymującą się pianę. W nosie subtelne aromaty świeżych cytrusów i białych kwiatów. W ustach złożone smaki owoców, świetna równowaga między świeżością i delikatnością i długi finisz o wyraźnie owocowym charakterze.
Moulin de Gassac Chardonnay

Moulin de Gassac Chardonnay
Żółto złota, połyskliwa barwa wina. Wyraźne aromaty cytrusów i białych kwiatów. Na podniebieniu atak owocowy z subtelnym akcentem miodu. Temperatura podania 10-12°C. Polecamy jako aperitif, do sałatek, skorupiaków, ryb.
Parej Barolo DOCG Icardi

Parej Barolo DOCG Icardi
Głęboka rubinowo-czerwona barwa wina. Na podniebieniu bogate, aksamitne, miękkie, pełne i taniczne. Lekko pikantne z wyraźną nutą dojrzałych wiśni. Rekomendujemy do steków, pieczeni z czerwonego mięsa, dziczyzny, jagnięciny, wieprzowiny i długo dojrzewających serów. Dobrze też smakuje samodzielnie. Temperatura podania 18°C. Wino starzeje się w beczkach z francuskiego dębu, używanych jednorazowo przez okres 36 miesięcy. Może być przechowywane przez okres do 25 lat.
Piegaia Chianti Classico Riserva Conti Capponi

Piegaia Chianti Classico Riserva Conti Capponi
Soczyste, pełne owocu wino z urzekającymi wiśniowo – czereśniowymi aromatami i cisowo orzechowymi nutami. Na podniebieniu nowoczesne z dobrze zintegrowana beczką i zdecydowaną owocową ewolucją. Głębia koloru i połyskliwość sprawiają, że pięknie prezentuje się w kieliszku. Temperatura podania 17 - 18°C. Rekomendujemy do befsztyku po florencku, dojrzałych twardych serów.
Sancerre La Croix au Garde Domaine Henry Pellé

Sancerre La Croix au Garde Domaine Henry Pellé
Bogactwo aromatów z nutami cytrusów i brzoskwiń, które przeplatają się z akcentami kwiatów i wyraźnym elementem mineralnym. Wino sprężyste, giętkie, bardzo soczyste z doskonale zrównoważoną kwasowością. Temperatura podania 9-10°C. Polecamy do owoców morza, skorupiaków, ostryg, ryb w sosach, smażonych szparagów, kozich serów.
Sori’San Lorenzo DOP Barbaresco Gaja

Sori’San Lorenzo DOP Barbaresco Gaja
Aromaty owocowe, podkreślone nutą subtelnych ziół i egzotycznych przypraw z wyraźnym akcentem mineralnym. Wino skoncentrowane, bardzo skupione, z długim, bogatym finiszem i dużym potencjałem dojrzewania. Temperatura podania 17-18°C. Rekomendujemy do czerwonego, pieczonego mięsa, makaronów z grzybami, dojrzałych serów. Spędziło 12 miesięcy w beczkach i 12 miesięcy w dębowych dużych kadziach.
"Bordini" Barbaresco DOCG Elvio Cogno

"Bordini" Barbaresco DOCG Elvio Cogno
Rubinowa barwa, z granatowymi refleksami. W aromatach dominują czerwone owoce leśne z delikatną nutą czarnego pieprzu. Wino jest eleganckie i długie, na co niewątpliwie miało wpływ leżakowanie w dębowej beczce przez 12-14 miesięcy. Harmonijne taniny. Rekomendujemy szczególnie do dań z kaczki, z grzybów oraz dojrzałych serów i wędlin.