Aby korzystać z serwisu slonecznawinnica.pl musisz mieć ukończone 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?

Kategorie
Producent
Cena
-
od
do
Moscato d'Asti DOCG Elvio Cogno

Moscato d'Asti DOCG Elvio Cogno
Pszeniczna barwa, z obłędnymi złotymi refleksami. W zapachu intensywnie i niejednoznacznie wyczuwalna woń szałwii, suszu, białych kwiatów oraz nut cytrusów. Na podniebieniu przyjemnie słodkie, subtelne ze wspaniałym smakiem podsuszanych moreli. Idealnie komponuje się z dojrzałymi serami pleśniowymi, wypiekami cukierniczymi oraz daniami kuchni chińskiej.
Parej Barolo DOCG Icardi

Parej Barolo DOCG Icardi
Głęboka rubinowo-czerwona barwa wina. Na podniebieniu bogate, aksamitne, miękkie, pełne i taniczne. Lekko pikantne z wyraźną nutą dojrzałych wiśni. Rekomendujemy do steków, pieczeni z czerwonego mięsa, dziczyzny, jagnięciny, wieprzowiny i długo dojrzewających serów. Dobrze też smakuje samodzielnie. Temperatura podania 18°C. Wino starzeje się w beczkach z francuskiego dębu, używanych jednorazowo przez okres 36 miesięcy. Może być przechowywane przez okres do 25 lat.
Sori’San Lorenzo DOP Barbaresco Gaja

Sori’San Lorenzo DOP Barbaresco Gaja
Aromaty owocowe, podkreślone nutą subtelnych ziół i egzotycznych przypraw z wyraźnym akcentem mineralnym. Wino skoncentrowane, bardzo skupione, z długim, bogatym finiszem i dużym potencjałem dojrzewania. Temperatura podania 17-18°C. Rekomendujemy do czerwonego, pieczonego mięsa, makaronów z grzybami, dojrzałych serów. Spędziło 12 miesięcy w beczkach i 12 miesięcy w dębowych dużych kadziach.
"Bordini" Barbaresco DOCG Elvio Cogno

"Bordini" Barbaresco DOCG Elvio Cogno
Rubinowa barwa, z granatowymi refleksami. W aromatach dominują czerwone owoce leśne z delikatną nutą czarnego pieprzu. Wino jest eleganckie i długie, na co niewątpliwie miało wpływ leżakowanie w dębowej beczce przez 12-14 miesięcy. Harmonijne taniny. Rekomendujemy szczególnie do dań z kaczki, z grzybów oraz dojrzałych serów i wędlin.
"Bricco dei Merli" Barbera d'Alba DOC Elvio Cogno

"Bricco dei Merli" Barbera d'Alba DOC Elvio Cogno
Barwa jasnego rubinu z granatowymi refleksami, Złożony aromat róż oraz pikantnych przypraw orientalnych. Miękkie i aksamitne, z wyważoną kwasowością. Wino, przez 12 miesięcy, dojrzewało w beczkach z dębu słoweńskiego, następnie przez 6 miesięcy w butelce. Będzie świetnym kompanem dla dań z czerwonego mięsa, deski wędlin oraz serów.
"Cascina Nuova" Barolo DOCG Elvio Cogno

"Cascina Nuova" Barolo DOCG Elvio Cogno
Czerwono-granatowa barwa z pomarańczowymi refleksami. W aromatach przeważają akcenty kwiatowe, uzupełnione delikatnymi przeprawami. Bardzo dobrze zbudowane i wyważone. Długi finisz z mineralną nutą. Wino dojrzewało 24 miesiące w dębie, a następnie 6 miesięcy w butelce. Potencjał starzenia oceniany jest przez producenta na 20-25 lat. Barolo "Cascina Nuova" będzie świetnym kompanem dla dziczyzny oraz pieczonego lub duszonego mięsa wołowego.
"Montegrilli" Langhe Nebbiolo DOC Elvio Cogno

"Montegrilli" Langhe Nebbiolo DOC Elvio Cogno
Barwa intensywnego rubinu z pomarańczowymi refleksami. Na bukiet składają się aromaty dzikich kwiatów oraz ciemnych owoców. Wszystko to na waniliowo-przyprawowym tle. Usta świeże, harmonijne, zdominowane maliną oraz porzeczką. Wino dojrzewało 6 miesięcy w kadziach ze stali nierdzewnej. Rekomendujemy do pieczonych mięs oraz dojrzewających serów.
"Ravera" Barolo DOCG Elvio Cogno

"Ravera" Barolo DOCG Elvio Cogno
Intensywna czerwono-granatowa barwa z jasnymi pomarańczowymi refleksami. Bogactwo aromatów zawierające akcenty dzikiej róży, mięty tytoniu oraz przypraw, a także kawy, lukrecji, trufli, skóry i minerałów. Zrównoważone, z intrygującym czekoladowo-jeżynowym posmakiem. Wino spędziło 24 miesiące w dębowej beczce oraz 6 miesięcy w butelce zanim trafiło na rynek. Potencjał starzenia jest oceniany na 20-25 lat. Rekomendujemy do dziczyzny oraz ostrych serów.
"Vigna Elena" Barolo Riserva DOCG Elvio Cogno

"Vigna Elena" Barolo Riserva DOCG Elvio Cogno
Barwa czerwieni przełamanej granatem. Bukiet tworzą aromaty róży, tytoniu, mięty oraz lukrecji. Pełne, harmonijne, z przyprawowo-jeżynowym długim finiszem. Dojrzewało w dębowej beczce aż 36 miesięcy, a następnie 24 miesiące w butelce. Potencjał starzenia oceniany jest na 25 lat. Będzie idealnym kompanem do dziczyzny lub dojrzewających serów.
„Anas-Cëtta" Langhe Nascetta DOC Elvio Cogno

„Anas-Cëtta" Langhe Nascetta DOC Elvio Cogno
Wino posiada bladożółty kolor ze złotymi refleksami. Aromaty bogate w akcenty dzikich kwiatów, ziół, cytrusów oraz owoców egzotycznych. Na finiszu nuta miodu akacjowego oraz rozmarynu. Bardzo harmonijne. Dojrzewało 6 miesięcy w kadziach ze stali nierdzewnej, a następnie 3 miesiące w butelce. Polecamy do białego mięsa, ryb oraz owoców morza.
Angelin Langhe Nebbiolo Angelo Negro

Angelin Langhe Nebbiolo Angelo Negro
Wino o intensywnym pomarańczowo rubinowym kolorze. Wyczuwalny świeży bukiet z nutami róży, jeżyny i czarnej porzeczki. Subtelne w smaku, mocno taniczne, trwałe i świetnie wyważone. Idealnie pasuje do wołowiny, jagnięciny, dziczyzny i drobiu.
Barbaresco DOCG Gaja

Barbaresco DOCG Gaja
Finezyjne wino z aromatami leśnych owoców, śliwek, lukrecji i słomy. Intensywna struktura, bogactwo, długi finisz z jedwabistymi taninami. Spędziło 12 miesięcy w beczkach i kolejne 12 miesięcy w dużych dębowych kadziach. Temperatura podania 17-18°C. Rekomendujemy do pieczonej i grillowanej wołowiny, grillowanej jagnięciny, risotto z truflami, dojrzałych serów - fontina.